I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Gi brukerne informasjon av høy kvalitet

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du sender inn informasjon av høy kvalitet i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Hvis du ønsker å gjøre produktene dine attraktive for kunder og hjelpe kundene med å treffe veloverveide kjøpsbeslutninger, er det helt avgjørende at du oppgir nøyaktig produktinformasjon av høy kvalitet. Du kan gi kundene en homogen shoppingopplevelse ved å påse at produktinformasjonen på nettstedet ditt og i Shopping-annonsene og de gratis produktoppføringene dine samsvarer.

På denne siden

Oppgi nøyaktig og detaljert informasjon

Folk har ofte et bestemt mål i tankene når de ser på produkter i Shopping-annonser eller -oppføringer. For at du skal få vist de mest relevante produktene til de rette kundene, må du ha oppdatert og nøyaktig informasjon om produktene dine i Shopping-annonsene og -oppføringene.

Du kan sikre at informasjonen er nøyaktig og detaljert, ved å sende inn alle de obligatoriske attributtene oppført under Spesifikasjon for produktinformasjon som er aktuelle for produktene dine. Ta også med så mange av de anbefalte attributtene som mulig. Når du tar med alle de relevante attributtene for et produkt, øker sjansene for at produktet vises i etter de mest relevante søkene.

Alle produkter og all informasjon må innfri kravene som er beskrevet i retningslinjene for Shopping-annonser. Det kan hende at vi suspenderer produkter som ikke innfrir disse kravene og standardene.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Oppgi oppdatert informasjon

Når folk kommer til nettstedet ditt via en av Shopping-annonsene eller oppføringene dine, forventer de at pris- og tilgjengelighetsinformasjonen på nettstedet stemmer overens med informasjonen i annonsene og oppføringene. Hvis et produkt for eksempel er oppført som «på lager» i Shopping-annonsene eller -oppføringene, forventer folk at de kan kjøpe dette produktet, og de blir skuffet hvis det ikke er tilfellet. Det er derfor vi kontrollerer nettstedet ditt regelmessig, så vi vet at informasjonen du har oppgitt i annonser og oppføringer, samsvarer med informasjonen på nettstedet. Hvis dette ikke er tilfellet, kan det hende at vi ikke godkjenner produktene dine.

Sånn kan du oppgi oppdatert informasjon:

• Opprett feeden din like etter at du har oppdatert databasen din med den nyeste informasjonen om for eksempel pris og tilgjengelighet.
  • Send inn Merchant Center-produktinformasjonen din samtidig som du oppdaterer nettstedet ditt. Hvis du for eksempel oppdaterer nettstedet hver natt kl. 02:30, sender du inn feeden til samme tid. Det tar vanligvis bare noen minutter å oppdatere informasjonen for eksisterende produkter (du finner mer informasjon i oversikten i Merchant Center). Hvis nettstedet består av flere deler du oppdaterer enkeltvis, må du opprette en egen feed for hver del og sende dem inn på et passende tidspunkt.
  • Slå på automatiske vareoppdateringer. Med denne funksjonen reduseres risikoen for at kontoen din suspenderes på grunn av manglende samsvar mellom informasjon om pris og tilgjengelighet, og for at produktene dine ikke blir godkjent. Grunnen til dette er at den nyeste produktinformasjonen hentes automatisk fra nettstedet ditt. Husk at dette er mest hensiktsmessig for en liten del av produktlageret ditt, og det er ingen erstatning for oppdatert og nøyaktig Merchant Center-produktinformasjon.
  • Hvis du bruker en tredjeparts feedleverandør, må du forhåndsbehandle feeden og laste den opp så snart endringene du har gjort på nettstedet, gjenspeiles i feeden.
  • Samkjør planlagte hentinger og oppdateringer av nettstedet. Hvis du har aktivert funksjonen for planlagte hentinger i Merchant Center-kontoen din, kan du samkjøre hentetidspunktet med regelmessige oppdateringer på nettstedet ditt.
  • Bruk Content API for Shopping (avansert) til å overføre den nyeste informasjonen om priser og tilgjengelighet til Google. Med Content API kan du oppdatere enkeltprodukter og oppdatere informasjonen om Shopping-annonser og -oppføringer nesten umiddelbart. Dette skjer så snart produktinformasjonen blir endret i systemet ditt. Finn ut mer om Content API for Shopping

Oppgi informasjon som kan bekreftes

Nedenfor lister vi opp noen anbefalte fremgangsmåter du kan følge når du skal strukturere nettstedet ditt. På denne måten er du sikret at produktinformasjonen din kan bekreftes raskt, og i tillegg reduseres risikoen for at kontoen din kan bli suspendert, og at produktene dine ikke godkjennes:

• Oppgi viktig produktinformasjon direkte i HTTP-svaret: Du kan sende informasjon om pris og tilgjengelighet direkte via HTTP-svaret for å sikre at informasjon kan bekreftes raskere. Med dette reduseres også trafikken på tjenerne dine under selve bekreftelsen.
  • Bruk notater for strukturerte data for å oppgi riktig pris- og tilgjengelighetsinformasjon: Kontrollér at notatene for strukturerte data omfatter prisen forbrukeren må betale, spesielt hvis det gjelder tilbudspriser. Finn ut mer om notater for strukturerte data i Merchant Center
  • Vis bare den endelige prisen på produktsiden: Hvis prisene dine må oppgis dynamisk, bør du ikke vise priser på produktsiden før den endelige prisen er lastet inn. Hvis andre priser vises først på produktsiden, kan de bli tolket som den riktige prisen. Du kan bruke verktøyet for gjennomgang av nettadresser til å få bekreftet at produktsiden for Shopping-annonser og gratisoppføringer gjengis som forventet.