In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw gepubliceerde producten bekijken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u uw producten in Merchant Center Next weergeeft.

Op de pagina Producten in Google Merchant Center vindt u gedetailleerde informatie over de producten die u heeft ingediend en tools die inzicht geven in de goedkeuringsstatus, btw-tarieven en verzendkosten. Gebruik de beschikbare filteropties om productinformatie te filteren of de gegevens van afzonderlijke producten te bekijken.

Een kort overzicht van alle producten bekijken

Op de kaarten bovenaan de pagina Producten ziet u de status van alle producten in uw Merchant Center-account. Ze tonen deze informatie:

• Het totale aantal producten dat is geüpload naar uw account
  • Het aantal producten dat onlangs is toegevoegd of geüpdatet
  • Het aantal producten met suggesties voor oplossingen
  • Het aantal producten met in aanmerking komende badges voor promoties, uitverkopen of prijsdalingen

U kunt een aantal op een kaart selecteren om de pagina Producten te filteren. Selecteer bijvoorbeeld het aantal producten met suggesties voor oplossingen om al deze producten te bekijken.

Een lijst met alle producten bekijken

Op de pagina Producten ziet u informatie over productgegevens zoals:

• Klikken die uw producten hebben gekregen
  • Prijs
  • Staat
  • Beschikbaarheid
  • Status (bekijk de definitie van elke productstatus)
  • Klikpotentieel

Klikpotentieel

Het klikpotentieel van een product is een schatting van het prestatiepotentieel vergeleken met uw best presterende producten. Met het klikpotentieel van een product kunt u bepalen welke producten prioriteit moeten krijgen voor correctie en welke producten optimaal presteren. Het potentieel wordt berekend op basis van eerder verkeer, productgegevens en vraag. Er zijn verschillende mogelijke waarden voor het klikpotentieel:

• Een icoon voor een hoog klikpotentieel voor een product in de Merchant Center-UI. Hoog: Kans op een vergelijkbaar aantal klikken als uw best presterende producten
  • Een icoon voor een gemiddeld klikpotentieel voor een product in de Merchant Center-UI. Gemiddeld: Kans op een gemiddeld aantal klikken vergeleken met uw best presterende producten
  • Een icoon voor een laag klikpotentieel voor een product in de Merchant Center-UI. Laag: Kans op weinig klikken vergeleken met uw best presterende producten

information Als er geen klikpotentieel beschikbaar is, betekent dit dat Google het klikpotentieel nog aan het schatten is. Kom later terug om het klikpotentieel voor dit product te checken.

U kunt de volgende acties uitvoeren op de pagina Producten:

• Filteren: Als u gegevens voor specifieke filters in uw tabel wilt bekijken, klikt u op het filtericoon Een afbeelding van het icoon voor Lijst filteren in Merchant Center om een categorie te selecteren in het dropdownmenu. Selecteer een nauwkeurigheidsinstelling en voer eventuele termen in die u wilt opnemen. U kunt filteren op basis van de volgende voorwaarden:
  • Aanpassen: Als u de kolommen in uw tabel wilt aanpassen, gebruikt u het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon om te kiezen welke kolommen u wilt weergeven. Ook kiest u de volgorde van de kolommen. U kunt uw kolomselectie ook opslaan door de optie 'Sla uw kolommenset op' te kiezen. U kunt dan een naam naar keuze opgeven. U ziet al uw opgeslagen kolomselecties door te klikken op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon.
  • Verwijderen: Losse producten verwijderen uit uw productoverzicht.
  • Sorteren: Klik op de kopjes om producten per categorie te sorteren.

Informatie over een specifiek product bekijken

Als u op de titel van een product klikt, krijgt u deze gegevens en tools te zien:

• Productoverzicht: Een overzicht van het product (titel, link en productafbeelding) en de goedkeuringsstatus voor alle programma's. Als er een probleem is met uw productafbeelding, ziet u dat hier. Wanneer uw product is afgekeurd, vindt u in het gedeelte 'Artikelstatus' meer informatie over de afkeuringsredenen. Meer informatie over afkeuring van artikelen
  • Technische gegevens: Een overzicht met de vervaldatum, aanmaakdatum, bron van de primaire feed voor uw product en toegewezen online aanbiedingen voor producten in de buurt.
  • Prestaties: Recente klikken voor dit product op Shopping-advertenties en gratis vermeldingen.
  • Artikelstatus: Een lijst met actuele productproblemen en de getroffen programma's. Als uw product wegens bepaalde beleidsschendingen is afgekeurd, heeft u mogelijk de optie om een beoordeling aan te vragen voor uw artikel. Hiervoor klikt u op Beoordeling aanvragen. Meer informatie over het afkeuren van artikelen wegens beleidsschendingen
  • Voorraadgegevens: Voorraadgegevens op winkelniveau voor uw producten in de buurt.
  • Berekeningen voor btw en verzendkosten: Met dit hulpmiddel kunt u berekenen welke btw- en verzendtarieven worden weergegeven voor kopers van dit product. In landen waar u verzendkosten kunt opgeven op basis van de bestemming (bijvoorbeeld de VS en Japan) moet u een bestemming opgeven om een resultaat te kunnen berekenen. Voor alle andere landen worden de verzendkosten berekend op basis van een landelijk tarief.
  • Onbewerkte feedkenmerken: De waarden die u heeft opgegeven voor elk kenmerk in uw productgegevens voor dit artikel.
  • Uiteindelijke kenmerken: De verwerkte waarden voor elk kenmerk in uw productgegevens voor dit artikel, inclusief wijzigingen op basis van aanvullende feeds, automatische artikelupdates, toegepaste feedregels en kenmerkafkeuringen. Dit zijn de waarden die Google gebruikt om uw producten weer te geven.
  • Afgekeurde kenmerken: Waarden die zijn verwijderd omdat ze ongeldig zijn of omdat u meer dan het maximale aantal waarden heeft opgegeven dat voor het kenmerk wordt ondersteund.
  • Op uw site gevonden informatie: De productinformatie (zoals de prijs [price] en beschikbaarheid [availability]) die we voor dit product op uw site hebben gevonden. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om uw productvermelding te updaten. Meer informatie over automatische artikelupdates
  • In aanmerking komende badges: Als u een promotie, uitverkoop of prijsdaling voor een product heeft, kan er een badge verschijnen naast het product op Google. Bijvoorbeeld '20% korting bij aankoop van 3 stuks'.

Productinformatie downloaden

U kunt uw productgegevens downloaden van de pagina Producten in een door tabs gescheiden tsv-bestand.

1. [Optioneel] Pas filters toe op de productenlijst om te filteren op status, beschikbaarheid, feedbron, land, producttype of andere productgegevenskenmerken naar keuze.
  2. Klik op de downloadknop Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center.
    • Onderaan het scherm ziet u het bericht 'Uw bestand genereren...'.
  3. Als het bericht 'Klaar om te downloaden' verschijnt, klikt u op Downloaden.

Gedownloade productgegevens bevatten onbewerkte gegevens die via uw primaire feed bij Google zijn ingediend en eventuele wijzigingen via aanvullende feeds, feedregels en automatische artikelupdates. Zo kunt u uw productgegevens bekijken zoals Google deze gebruikt en zien welke wijzigingen u kunt aanbrengen om de prestaties van uw gegevens te verbeteren.

Opmerking: Hoewel meestal de meest recente productinformatie wordt weergegeven in uw gedownloade gegevens, kan het zijn dat een onlangs ingediende feed of handmatig gemaakte aanbieding nog niet is verwerkt. Hierdoor kan sommige informatie verouderd zijn.

Accountgebruikers kunnen tegelijkertijd downloads uitvoeren. Er gelden limieten voor het aantal downloads per account per dag en het aantal producten dat in elke download kan worden opgenomen.

• Als u een foutmelding krijgt dat u de limiet voor een download heeft overschreden, gebruikt u extra filters om het aantal producten te verminderen en probeert u het opnieuw.
  • Als u een foutmelding krijgt dat u de dagelijkse downloadlimiet heeft bereikt, probeert u het later opnieuw.

Veelvoorkomende redenen waarom uw producten niet worden getoond

Als uw artikelen niet worden getoond, zoekt u in uw Google Merchant Center-account naar fouten via de pagina's Producten, Diagnostische gegevens en Overzicht. Fouten kunnen zich bijvoorbeeld voordoen als uw productgegevens niet goed worden verwerkt in Merchant Center, er een vereist kenmerk ontbreekt of een artikel de beleidsregels schendt. Het kan tot twee uur duren voor uw productgegevens worden weergegeven in het productoverzicht.

Bevat uw account geen fouten, dan is de kans groot dat uw producten om een van deze redenen niet worden weergegeven:

Uw producten zijn in behandeling

In uw account ziet u de status In behandeling bij uw producten op de pagina's Producten, Diagnostische gegevens en Overzicht.

Een product dat in behandeling is, wordt niet in advertenties of gratis vermeldingen weergegeven omdat het door Google wordt verwerkt. Uw product kan om een van deze redenen in behandeling zijn:

• U bent een nieuwe gebruiker van Merchant Center en/of uw producten moeten nog voor de 1e keer worden beoordeeld. Als u voor het eerst een nieuwe feed toevoegt of productgegevens uploadt naar uw account, beoordelen onze specialisten of uw account voldoet aan ons Shopping-beleid en -vereisten en of de opgegeven informatie overeenkomt met de productspecificaties. Dit kan maximaal 3 werkdagen duren voor Shopping-advertenties en enkele weken voor andere functies, zoals gratis vermeldingen.
  • Uw product bevat een afbeelding die nog moet worden gecrawld. U hoeft nu nog niets te doen. Uw afbeelding wordt automatisch weergegeven zodra wij deze hebben opgehaald. Als we problemen ondervinden, laten we het u weten. Deze verwerking is gebaseerd op de programmavereisten en duurt mogelijk van 3 werkdagen tot enkele weken in het geval van Shopping-advertenties en andere functies (zoals gratis productvermeldingen).
Opmerking: Upload een feed slechts één keer, tenzij u de productgegevens wijzigt. Als u een feed opnieuw uploadt die al is geüpload, kan het proces opnieuw worden gestart.

Meer informatie over productstatusdefinities

SafeSearch is ingeschakeld

Deze functie is standaard ingeschakeld en kan de weergave van sommige producten blokkeren. Meer informatie over hoe u SafeSearch uitschakelt

Als u vindt dat uw product ten onrechte is aangemerkt als een product voor volwassenen, raden we aan grof taalgebruik of content voor volwassenen uit uw productomschrijving te verwijderen.

U kunt ook uw hele site markeren als ongeschikt voor minderjarigen.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Shopping-advertenties en vervolgens op Configuratie.
  3. Klik op het gedeelte Content voor volwassenen.
  4. Vink het vakje aan voor Mijn site bevat producten voor volwassenen zoals gedefinieerd in het beleid van Google.

Lees meer over ons beleid omtrent content voor volwassenen.

Uw producten zijn verlopen

Alle producten verlopen na 30 dagen om de content in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen actueel te houden. U kunt voorkomen dat uw producten komen te verlopen door uw productgegevens te updaten zodra uw artikelinformatie verandert. Dit kan tot één keer per dag, maar doe dit zeker één keer per maand.

Raadpleeg ook uw Google Ads-account om te controleren of er geen problemen zijn met uw Shopping-campagne.