I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Registrer deg for Google Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

If you’re looking for information about signing up for Merchant Center Next, click here.

Google Merchant Center gjør det enklere for millioner av mennesker å finne, utforske og kjøpe produktene dine. De nyttige funksjonene og rapporteringsverktøyene gir deg mange ulike muligheter til å nå ut til de riktige kundene med de riktige produktene.

Før du begynner

Du trenger en Google-konto (for eksempel Gmail) for å registrere deg for Merchant Center. Hvis du ikke har noen Google-konto, kan du gå til accounts.google.com og klikke på Opprett konto.

Når du er klar, går du til Merchant Center og logger på med Google-kontoen din for å komme i gang.

Gå til Merchant Center

Drive sales and reach more customers with Google Merchant Center

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Kom i gang

Merchant Center gir deg en personlig tilpasset oppstartsprosess. Du får forslag om neste trinn og ser oppgavene som allerede er fullført.

Du kan når som helst gå til «Oversikt»-fanen for å se hvilke oppgaver som gjenstår. Finn ut mer om hvordan du navigerer i Merchant Center.

Du trenger ikke å fullføre hele oppstartsprosessen på en gang. Hvis du trenger en pause, kan du når som helst gå tilbake til «Oversikt»-fanen og fortsette der du slapp.

Legg til informasjon

Step 1 Skriv inn bedriftsinformasjonen din

Fortell oss litt om bedriften din.

Bedriftsinformasjonen din brukes i alle de forskjellige funksjonene og verktøyene du bruker i Merchant Center. Du trenger bare å oppgi denne informasjonen én gang, og du kan redigere den senere.

• Under «Bedriftsadresse» legger du til stedet der bedriften din er registrert.
    • Tidssonen for Merchant Center fylles automatisk ut basert på landet eller regionen du velger under «Bedriftsadresse». Landet som ble valgt under kontokonfigureringen, kan ikke endres etter at kontoen er opprettet. Du kan imidlertid endre tidssonen i Merchant Center-innstillingene dine.
  • Legg til et bedriftsnavn
    • Dette kan være navnet på butikken, navnet på nettstedet eller navnet på bedriften.
    • Bedriftsnavnet du oppgir, blir også Merchant Center-navnet ditt. Brukere på Google ser dette navnet. Les retningslinjene for bedriftsnavn.
  • Legg til og bekreft et telefonnummer.
    • Du må legge til og bekrefte et telefonnummer før du kan fullføre registreringen i Merchant Center.
  • Legg til informasjon om sosiale profiler.
  • Legg til brukerstøttekanalen din.
    • Du kan legge til nettadressen, e-postadressen og telefonnummeret til brukerstøtten. Med informasjon fra brukerstøtten blir det enklere for kundene å ta veloverveide kjøpsbeslutninger, feilsøke problemer, få hjelp og bygge tillit til bedriften din.
  • Legg til selgerlogoen din.
    • Du kan laste opp merkeinformasjon for å representere bedriften din på en nøyaktig måte.
Tips: Hvis du endrer tidssonen, endres også måten vi beregner og rapporterer resultatene dine på. Hvis du endrer tidssone, gjelder ikke endringen for data som ble lagt til før du foretok endringen.

Step 2 Velg hvor kundene dine skal betale

Fortell oss hvordan kassen din skal se ut.

Velg betalingsalternativene som gjelder for bedriften din. Du kan velge mer enn ett, og du kan endre dem senere i Merchant Center ved behov.

Sign up for merchant center | On your website [icon]

På nettstedet ditt

Kundene ser produktoppføringen din på Google og går til nettstedet ditt for å kjøpe produktet.

Sign up for merchant center | On Google [icon]

På Google

Kundene ser produktoppføringen din på Google og kjøper produktet uten å forlate Google. De kan velge å betale på nettstedet ditt selv om betaling på Google er tilgjengelig for produktoppføringene dine.

Sign up for merchant center | At your local store [icon]

I den lokale butikken din

Kundene ser produktoppføringen din på Google og besøker den lokale butikken din for å kjøpe produktet.

Finn ut mer om betalingsalternativene i Merchant Center.

Step 3 Velg tredjepartsplattformer

Fortell oss om verktøyene du jobber med.

Du bruker kanskje en tredjepartsplattform for å vise, markedsføre eller selge produktene dine på Google? Du kan velge å knytte Merchant Center-kontoen din til en konto du administrerer på en tredjepartsplattform. Dette gjør at vi kan tilby bedre tjenester til deg og den tilknyttede plattformen. Husk at du kan legge til flere verktøy og integreringer når som helst.

Finn ut hvordan du knytter Merchant Center-kontoen din til en tredjepartsplattform.

Step 4 Velg e-postinnstillinger

Fortell oss hvordan vi kan komme i kontakt med deg.

Registrer deg for å motta e-post med oppdateringer, tips og anbefalte fremgangsmåter eller invitasjoner til å teste nye funksjoner. Du kan når som helst velge å ikke lenger motta slike e-poster. Finn ut mer om e-postinnstillinger.

Når du har lest og godtatt vilkårene for bruk, er Merchant Center-kontoen din klar for neste trinn: Velg Merchant Center-funksjoner.

Linker til relatert innhold