Advertenties met productvermeldingen

U kunt nu rechtstreeks vanuit het Merchant Center een Shopping-campagne voor advertenties met productvermeldingen maken. Meer informatie vindt u in onze Handleiding 'Aan de slag'.

Als u uw Google AdWords- en Merchant Center-accounts koppelt, kunt u uw producten rechtstreeks laten weergeven in uw advertenties met productvermeldingen. Campagnes met advertenties met productvermeldingen die zijn gekoppeld aan Google Merchant Center-accounts profiteren van uitgebreidere, meer specifieke productinformatie in hun advertenties, zoals afbeeldingen en prijzen.

U kunt meer informatie vinden over advertenties met productvermeldingen in het Helpcentrum van AdWords.

Google AdWords- en Merchant Center-accounts koppelen

Als u advertenties met productvermeldingen wilt weergeven, moet u uw Google AdWords- en Google Merchant Center-accounts koppelen. U kunt meerdere AdWords-accounts toevoegen aan één Google Merchant Center-account. Zorg ervoor dat u de accounts zowel in Merchant Center als in AdWords koppelt om het proces te voltooien.

Accounts koppelen in het Google Merchant Center
  1. Klik in uw Merchant Center-account op Instellingen en vervolgens op AdWords
  2. Voer uw klant-ID van AdWords in en klik op Toevoegen
Accounts koppelen in Google AdWords

Nadat u uw Merchant Center-account aan uw AdWords-account heeft gekoppeld, volgt u deze instructies voor het inschakelen van advertenties met productvermeldingen in uw AdWords-campagnes. Let op: het kan 12 uur duren (gerekend vanaf het moment dat u de instellingen bijwerkt) voordat uw productextensies in uw advertenties worden weergegeven.

Als u een nieuw Merchant Center-account maakt, kunt u maar één domein in het account registreren. Als u meerdere winkels heeft, kunt u een multi-client account aanvragen waarmee u meerdere accounts kunt maken onder hetzelfde hoofdaccount.

Wilt u meer informatie over het koppelen van uw AdWords-account via het Merchant Center om campagnes met advertenties met productvermeldingen te maken? Lees dan onze Handleiding 'Aan de slag'.

Kenmerken voor advertenties met productvermeldingen

Als u aanbiedingen uit uw Merchant Center-account wilt opnemen als advertenties met productvermeldingen, moet u voor elke productvermelding de verplichte kenmerken opnemen in uw Merchant Center-accounts. Ga naar de pagina met feedspecificaties voor een volledige lijst met verplichte en aanbevolen kenmerken.

Belangrijke opmerking:

• Als u een indeling met scheidingstekens gebruikt, kunt u de kenmerknamen in het Engels of in de taal van uw doelland gebruiken.
  • Als u XML of de API gebruikt, moet u de Engelse kenmerknamen tussen de vierkante haken gebruiken.