Overzicht gegevensfeeds

Een gegevensfeed is een bestand dat bestaat uit een lijst met artikelen waarvoor groepen kenmerken worden gebruikt om elk van uw artikelen op een unieke manier te definiëren. Kenmerken, zoals 'staat' [condition] en 'beschikbaarheid' [availability], kunnen gestandaardiseerde waarden, of geaccepteerde 'antwoorden', hebben of kenmerken kunnen open zijn zodat u een eigen waarde kunt opgeven. Voorbeelden van dergelijke kenmerken zijn 'id' [id] en 'titel' [title]. Als u uw artikelen nauwkeurig beschrijft met deze kenmerken, kunnen gebruikers uw artikelen gemakkelijker zoeken en vinden.

Er gelden een aantal beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en hoe vaak u uw productgegevens moet bijwerken. Neem ons beleid zorgvuldig door zodat u zeker weet wat de vereisten zijn.

De juiste bestandsindeling selecteren

Het is belangrijk de beste indeling voor uw behoeften als verkoper te selecteren wanneer u een nieuwe gegevensfeed maakt. We ondersteunen gegevensfeeds in twee algemene indelingen: tekst (.txt) en XML (.xml). Voor de meeste kleine verkopers raden we het gebruik van de TXT-indeling aan omdat hiervoor de minste technische kennis is vereist. U kunt gemakkelijk een TXT-gegevensfeed maken met behulp van een spreadsheeteditor, zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets.

In dit artikel vindt u meer informatie over de ondersteunde bestandsindelingen.

Bekijk de Feedspecificatie voor informatie over alle kenmerken die u moet leveren in uw gegevensfeed.