Handleiding voor beginners

Overzicht van feeds

Merchant Center-accounts die zijn gemaakt op of na 13 juli 2017, hebben een nieuwe Feeds-pagina.  In Merchant-accounts die vóór 13 juli zijn gemaakt, wordt voorlopig de oude versie van de Feeds-pagina gebruikt. Klik hier om de Helpcentrum-content te bekijken voor de nieuwe versie van de Feeds-pagina.

Als u wilt bepalen welke versie wordt gebruikt in uw Merchant Center-account, kijkt u naar het label Feeds in het venster Producten. Bij accounts met de nieuwe versie van de Feeds-pagina ziet u Feeds (nieuw).

Een feed is een bestand dat bestaat uit een lijst met producten. Elk product wordt op unieke wijze gedefinieerd aan de hand van een groep van kenmerken. Sommige kenmerken, zoals condition [staat] en availability [beschikbaarheid], kunnen alleen worden ingevuld met standaardwaarden of geaccepteerde 'antwoorden'. Andere kenmerken, zoals id [id] en title [titel], kunnen worden ingevuld met een waarde naar eigen keuze. Het is belangrijk dat u de verplichte en voorgestelde kenmerken gebruikt om uw artikelen nauwkeurig te beschrijven, zodat gebruikers uw artikelen eenvoudiger kunnen zoeken en vinden.

Er gelden beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en de frequentie waarmee u uw productgegevens moet updaten. Neem ons beleid zorgvuldig door zodat u de vereisten goed begrijpt.

Voorgestelde bestandsindelingen

Wanneer u een nieuwe feed maakt, is het belangrijk de indeling te kiezen die het beste past bij uw behoeften als verkoper. We ondersteunen datafeeds in twee algemene indelingen: tekst (.txt) en XML (.xml)

Voor de meeste kleine verkopers raden we aan om de productgegevens met een spreadsheet-editor op te nemen in een .txt-bestand of om een feed te maken in Google Spreadsheets met behulp van de aangeleverde feedtemplate en de Merchant Center add-on.

Uw productgegevens maken

Raadpleeg altijd de richtlijnen voor kenmerken in de productspecificaties wanneer u een nieuwe feed maakt voor uw productgegevens. Voor het succesvol adverteren van uw producten is het belangrijk dat u de productgegevens in de juiste indeling bij Google aanlevert.

In sommige gevallen kunt u met feedregels uw productdatabase ongewijzigd exporteren en indienen. Vervolgens zet u uw kenmerken en waarden rechtstreeks om in Google Merchant Center, zodat ze voldoen aan de vereisten voor productspecificaties.

Nadat u uw feed heeft gemaakt en geregistreerd, kunt u uw productgegevens gaan uploaden

Een feed uploaden is niet de enige manier waarop u productgegevens kunt indienen bij Merchant Center. U kunt ook productgegevens verzenden via de Content API for Google Shopping of productgegevens importen vanaf een ondersteund e-commerceplatform.

Gerelateerde links:

Productspecificaties
Uw productgegevens maken
Ondersteunde bestandsindelingen
Een feed registreren
Een feed uploaden