Overzicht van datafeeds

Een datafeed is een bestand dat bestaat uit een lijst met producten. Elk product wordt op unieke wijze gedefinieerd aan de hand van een groep van kenmerken. Sommige kenmerken kunnen alleen standaardwaarden of geaccepteerde 'antwoorden' bevatten, bijvoorbeeld de kenmerken 'staat' [condition] en 'beschikbaarheid' [availability]. Andere kenmerken zijn open, zodat u uw eigen waarden kunt invullen, bijvoorbeeld de kenmerken 'id' [id] en 'titel'[title]. Als u deze kenmerken gebruikt om uw artikelen nauwkeurig te beschrijven, kunnen gebruikers uw artikelen eenvoudiger zoeken en vinden.

Er gelden beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en hoe vaak u uw productgegevens moet bijwerken. Neem ons beleid zorgvuldig door zodat u de vereisten goed begrijpt.

De juiste bestandsindeling kiezen

Wanneer u een nieuwe datafeed maakt, is het belangrijk de indeling te selecteren die het beste past bij uw behoeften als verkoper. We ondersteunen datafeeds in twee algemene indelingen: tekst (.txt) en XML (.xml). Voor de meeste kleine verkopers raden we het gebruik van de TXT-indeling aan omdat hiervoor de minste technische kennis is vereist. U kunt eenvoudig een TXT-datafeed maken met behulp van een spreadsheeteditor zoals Microsoft Excel. Als u Google Spreadsheets gebruikt, kunnen we een spreadsheet genereren uit een sjabloon die u invult, of u kunt een bestaande spreadsheet uploaden.

Raadpleeg het artikel over ondersteunde bestandsindelingen voor meer informatie.

Bekijk de feedspecificatie voor meer informatie over alle kenmerken die u moet opgeven in uw datafeed.