Overzicht van datafeeds

Een datafeed is een bestand dat bestaat uit een lijst met producten. Elk product wordt op unieke wijze gedefinieerd aan de hand van een groep van kenmerken. Sommige kenmerken kunnen alleen standaardwaarden of geaccepteerde 'antwoorden' bevatten, bijvoorbeeld de kenmerken 'staat' [condition] en 'beschikbaarheid' [availability]. Andere kenmerken zijn open, zodat u uw eigen waarden kunt invullen, bijvoorbeeld de kenmerken 'id' [id] en 'titel'[title]. Als u deze kenmerken gebruikt om uw artikelen nauwkeurig te beschrijven, kunnen gebruikers uw artikelen eenvoudiger zoeken en vinden.

Er gelden beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en hoe vaak u uw productgegevens moet bijwerken. Neem ons beleid zorgvuldig door zodat u de vereisten goed begrijpt.

De juiste bestandsindeling kiezen

Het is belangrijk de beste indeling voor uw behoeften als verkoper te selecteren wanneer u een nieuwe datafeed maakt. We ondersteunen datafeeds in twee algemene indelingen: tekst (.txt) en XML (.xml). Voor de meeste kleine verkopers raden we het gebruik van de TXT-indeling aan omdat hiervoor de minste technische kennis is vereist. U kunt eenvoudig een TXT-datafeed maken met behulp van een spreadsheeteditor zoals Microsoft Excel. Als u Google Spreadsheets gebruikt, kunnen we een spreadsheet genereren uit een sjabloon die u invult, of u kunt een bestaande spreadsheet uploaden.

Raadpleeg het artikel over ondersteunde bestandsindelingen voor meer informatie.

Bekijk de feedspecificatie voor meer informatie over alle kenmerken die u moet opgeven in uw datafeed. In sommige gevallen kunt u met feedregels uw productdatabase ongewijzigd exporteren en indienen. Vervolgens zet u uw kenmerken en waarden rechtstreeks om in Google Merchant Center zodat ze voldoen aan de vereisten voor feedspecificaties.

Opmerking: U kunt productgegevens naar Merchant Center verzenden door middel van datafeedbestanden. U kunt ook productgegevens verzenden via de Content API for Google Shopping of via een import van een e-commerceplatform van een ondersteund e-commerceplatform.