In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Toelatingsgids

Informatie over feeds

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.
Klik hier voor informatie over hoe u producten toevoegt in Merchant Center Next.

Een feed is een bestand met een lijst van producten waarvoor u via Merchant Center wilt adverteren. Wanneer u uw producten toevoegt, wijst u aan elk product kenmerken toe. Met deze kenmerken worden uw producten gegroepeerd in uw productfeeds. Nadat u een feed heeft gemaakt, kunt u deze meerdere keren gebruiken voor zo veel Merchant Center-functies als u nodig heeft.

Er zijn meerdere typen feeds in Merchant Center. Welke typen u gebruikt, hangt af van uw behoeften als verkoper. De productkenmerken die u gebruikt om uw producten in Merchant Center te beschrijven, zijn voor alle feedtypen hetzelfde.

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Primaire en aanvullende feeds

• Primaire feeds zijn de belangrijkste gegevensbronnen voor uw Merchant Center-voorraad. U hoeft geen aanvullende feeds te maken als elk product dat u aan uw primaire feed toevoegt al voldoet aan de gegevens- en deelnamevereisten.
  • Aanvullende feeds worden alleen gebruikt om productgegevens te updaten die al in een of meer primaire feeds voorkomen. U kunt meerdere aanvullende feeds hebben en elke feed kan gegevens aanvullen in meerdere primaire feeds.

Meer informatie over hoe u een feed maakt

Opmerking: U heeft in uw Merchant Center-account misschien een optie om producten automatisch toe te voegen vanaf uw website. Dit betekent dat Google op uw website feeds voor u kan maken met schema.org-opmaak. Meer informatie over hoe u geautomatiseerde feeds gebruikt om uw productgegevens samen te stellen.

Feeds met meerdere bronnen (geavanceerd)

Via feeds met meerdere bronnen kunt u een feed maken op basis van onbewerkte productgegevens uit verschillende bronnen, zoals uw website of bestaande spreadsheets. Merchant Center combineert de verschillende bronnen tot één uniforme feed met de gegevens van de gebruiker. Meer informatie over hoe u een feed maakt

Google Content API for Shopping (geavanceerd)

Met de Content API for Shopping kunnen apps rechtstreeks communiceren met het Merchant Center-platform. Zo kunnen grote of complexe Merchant Center-accounts veel efficiënter worden beheerd. U kunt de Content API for Shopping gebruiken om uw Merchant Center-configuratie te beheren, als invoerbron voor uw productgegevens en om rapportages te maken. Meer informatie over hoe u aan de slag gaat met Content API for Shopping

Opmerking: Als u van plan bent een groot aantal feeds te uploaden of uw productgegevens vaak te updaten, raden we u sterk aan de Content API te gebruiken om uw productgegevens rechtstreeks te uploaden.

Feeds met regionale productvoorraad (geavanceerd)

Feeds met regionale voorraad is een type aanvullende feed die u kunt gebruiken om uw bestaande productgegevens in de primaire feed te overschrijven om regionale prijzen of beschikbaarheid weer te geven voor een selectie producten in de vooraf gedefinieerde regio's. U kunt feeds met regionale voorraad niet gebruiken om producten toe te voegen of te verwijderen of als zelfstandige feeds. U kunt ze wel gebruiken om bestaande productgegevens te overschrijven.

Feeds met regionale voorraad ondersteunen de volgende vereiste kenmerken:

• Id [id] (aanbiedings-ID)
  • Regio-ID [region_id] (door de verkoper gedefinieerde regionaam)

Feeds met regionale voorraad ondersteunen ook de volgende optionele kenmerken:

Feeds met regionale voorraad zijn beschikbaar in de Verenigde Staten en zijn beschikbaar voor aanmelding voor de bètaversie in Australië, Frankrijk en Duitsland. Meer informatie over regionale beschikbaarheid en prijzen

Productkenmerken

Kenmerken zijn de belangrijkste gegevens die een product beschrijven. Sommige kenmerken, zoals staat [condition] en beschikbaarheid [availability], hebben gestandaardiseerde of geaccepteerde waarden. Andere kenmerken, zoals id [id] of titel [title], kunt u zelf invullen voor elk van uw producten.

Als u de vereiste en voorgestelde kenmerken gebruikt om uw artikelen nauwkeurig te beschrijven, kunnen klanten uw artikelen makkelijker zoeken en vinden.

Er gelden beleidsregels voor het gebruik van elk kenmerk en de frequentie waarmee u uw productgegevens moet updaten. Lees het beleid voor Shopping-advertenties zorgvuldig door, zodat u de vereisten goed begrijpt.

Als u klaar bent, maakt u uw feed.