I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Last opp feeder

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du legger til produkter fra en fil i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Når du har opprettet og registrert en feed, kan du laste opp data via den.

Før du begynner

Du kan redusere eventuelle forsinkelser ved å påse at produktinformasjonen din er i tråd med produktfeedspesifikasjonene og retningslinjene for funksjonen, deriblant retningslinjene for Shopping-annonser og retningslinjene for kostnadsfrie produktoppføringer på Google.

Hvis du er usikker på statusen for produktene dine etter en opplasting, kan du sjekke produktstatusdefinisjonene.

Tips:

• Du bør sende inn en komplett feed minst hver 30. dag. Hvis produktinformasjonen oppdateres regelmessig, kan du laste opp en komplett feed fire ganger om dagen.
  • Hvis du sender inn flere feeder, må du sørge for at hver enkelt vare tas med i den samme feeden ved hver innsending. Unngå å flytte varene mellom ulike feeder.
  • Hvis det er første gang du sender inn produkter for et bestemt oppføringsland, kan det ta opptil 3 virkedager før produktene blir gjennomgått. Hvis du sender inn en feed for et oppføringsland i betaprogrammet, kan gjennomgangen av produktene ta betydelig lengre tid. Finn ut mer om land i betaprogrammet for Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer.

Alternativer for opplasting

Du kan laste opp datafeeden din til Merchant Center på fire ulike måter. Når du har lastet opp en datafeed, kan du også lage en tidsplan for automatisk oppdatering av feeden.

Upload a feed | Upload options [Diagram]

Merk: Hvis du sender inn en fil som ikke er komprimert, må filstørrelsen være under 4 GB. Hvis filen er større enn 4 GB, må du dele den opp i flere mindre filer før opplasting.

Direkteopplasting
  1. Klikk på Produkter-rullegardinmenyen i navigasjonspanelet til venstre i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder.
  3. Finn den aktuelle feeden i listen over registrerte filer. I Feednavn-kolonnen klikker du på navnet på filen du vil sende inn.
  4. Øverst til høyre på siden som lastes inn, ser du et av alternativene nedenfor, avhengig av inndatametoden du har valgt:
    • Filopplasting
    • Åpne Google Regneark
  5. Velg ønsket alternativ og feedfilen du vil laste opp.
  6. (Valgfritt) Hvis du vil teste feeden din før du innlemmer dataene, velger du Last opp som en test. Finn ut hvordan du tester direkteopplasting til feeder.
  7. Klikk på Last opp.

Opplastingen kan ta flere minutter. Du finner statusen for enhver feed i Behandler-delen av feeden. Omtrent 30 minutter etter at en feed er ferdigbehandlet, kan du se statusen for feeden sammen med resten av katalogen din under «Produkter» på «Diagnostikk»-siden.

Upload a feed [infographic]

SFTP-opplasting

SFTP (SSH File Transfer Protocol) er en sikker metode for å sende inn store mengder produktinformasjon. Finn ut hvordan du sender inn feeder via SFTP.

Planlagt henting

Med inndatametoden for planlagte henting kan du legge inn en opplastingsplan for en datafeed som nettstedet ditt er vert for. Deretter gjør vi vårt ytterste for å laste ned filen fra nettstedet og laste den opp til kontoen din i tråd med denne tidsplanen. Finn ut hvordan du sender inn feeder via planlagt henting.

Last opp via Google Cloud Storage

Med Google Cloud Storage (GCS), en nettskybasert lagringstjeneste, kan du lagre og bruke dataene dine i Googles infrastruktur. Finn ut hvordan du sender inn feeder via Google Cloud Storage.

Content API (avansert)

Via Content API for Shopping kan apper kommunisere direkte Merchant Center-plattformen, og ved administrering av store eller komplekse Merchant Center-kontoer kan dette føre til betydelig effektivisering. Content API for Shopping kan brukes som inndatakilde for produktinformasjon i Merchant Center, og dataene sendes direkte etter hvert som de oppdateres på nettstedet ditt.

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med Content API for Shopping.

Produktgrenser

Vi har som mål at forhandlere skal kunne sende inn hele produktlageret sitt. Men i alle kontoer finnes det en grense for hvor mange varer som kan sendes inn.

Hvis du sender inn svært mange produkter, får du et varsel i kontoen når du nærmer deg eller har nådd den aktuelle grensen.

Gjennomgå resultatene av feedbehandlingen

Du kan gjennomgå resultatene av all feedbehandling for filbaserte eller Google Regneark-baserte feeder. Slik finner du resultatene:

1. Klikk på Produkter-rullegardinmenyen i navigasjonspanelet til venstre i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder.
  3. Klikk på navnet på hoved- eller ekstrafeeden du vil gjennomgå.
  4. Gjennomgå resultatene.
    • Egenskaper: Inkluderer viktige feedegenskaper, som varierer avhengig av inndatametoden for feeden. Her finner du attributter som inndatametode, tidssone, filstørrelse, skilletegn som er oppdaget (hvis aktuelt), med mer.
    • Attributter: Avhengig av hvilket Merchant Center-program feeden er med i, krever vi at attributtene overholder den aktuelle spesifikasjonen for produktinformasjon. I denne delen kan du se gjennom alle attributtene vi har funnet i feeden din – både attributtene som gjenkjennes og tilordnes til feedspesifikasjonen, og ukjente attributter som ikke samsvarer med noen av oppføringene i spesifikasjonen for produktinformasjon. Du kan se gjennom listen og bruke verktøy som feedregler for å informere Merchant Center om hvilket ukjent attributt du vil bruke for å fylle ut et Google-attributt. Det kan for eksempel være lurt å bruke produktnavnet i tittelattributtet.
    • Behandler data: I denne delen kan du se hvor mange varer du har i feeden, og hvor mange varer som er registrert med problemer. Gjennomgå listen over vareproblemer for å finne ut hvor mange varer i feeden din som er berørt, inkludert eksempler og linker til dokumentasjon for å løse problemet.
Merk: Behandlingsprosessen ser bare etter grunnleggende fil- og dataproblemer. Gå til «Diagnostikk»-siden for å se en fullstendig liste over problemer.