Toelatingsgids

Problemen met uw feed oplossen

Troubleshoot your feed [hero image]

Soms heeft u wat hulp nodig bij het oplossen van een probleem met uw feed. We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen bij specifieke problemen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van feeds en Google Merchant Center.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets controleren. De resultaten bekijken:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Klik op de naam van de primaire of aanvullende feed die u wilt bekijken.
  4. Bekijk de resultaten:
    • Eigenschappen: Bevat belangrijke feedeigenschappen, die afhankelijk zijn van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: Uw feeds moeten voldoen aan de productspecificaties voor de programma's waarvoor u zich heeft aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. Ook ziet u niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Merchant Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld product name [productnaam] gebruiken in het kenmerk title [titel].
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte ziet u het aantal artikelen in uw feed en artikelen met gedetecteerde artikelproblemen. Bekijk de lijst met artikelproblemen voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.

Is uw account afgekeurd terwijl uw feeds correct lijken te zijn? Ga dan naar de pagina Diagnostische gegevens onder Producten om een geconsolideerd probleemrapport voor uw Shopping-productgegevens in uw account, feeds en artikelen weer te geven.

Opmerking: Tijdens de verwerking wordt alleen gecontroleerd op algemene bestands- en gegevensproblemen. Ga voor een overzicht van alle problemen naar Diagnostische gegevens.

Troubleshoot your feed | Feed creation issues [icon] Problemen met het maken van feeds

• Kenmerk vergeten: Er ontbreekt mogelijk een vereist kenmerk in uw feed. Het kenmerk id [id] is een van de meest vergeten kenmerken. Controleer dat dus eerst.
  • Onjuiste opmaak: Klik op een van deze links naar voorbeeldbestanden om te zien hoe een feed in deze indelingen moet worden weergegeven.
  • Feeds in .xls-indeling zijn momenteel niet toegestaan. Als u een feed in .xls-indeling heeft gemaakt, vindt u hier informatie over hoe u de feed kunt converteren naar een .txt-bestand.
Troubleshoot your feed | Feed registration issues [icon] Problemen met de registratie van feeds
  • Land van verkoop: Geef de primaire locatie op waar uw artikelen worden verkocht. Als u bijvoorbeeld Verenigde Staten opgeeft als land van verkoop, wil dit zeggen dat uw artikelen kunnen worden gekocht in de VS. De productgegevens die u voor een bepaald land uploadt, moeten aan de vereisten voor dat land voldoen, inclusief de feedspecificaties en het beleid.
  • Meerdere landen: Geef meerdere landen van verkoop op als u hetzelfde product verkoopt in meerdere landen. Zorg dat uw producten aan de vereisten voor elk land voldoen, waaronder de feedspecificaties en het beleid.
  • Bestandsnaam datafeed: RSS- en Atom-bestanden moeten eindigen met de extensie .xml. Bestandsnamen die niet met een extensie eindigen, worden standaard verwerkt als een door tabs gescheiden bestand en moeten eindigen met .txt. Houd er rekening mee dat we geen bestanden in Excel-indeling accepteren. Zie uw spreadsheet converteren voor meer informatie.
  • Gebruikt u een bestandsnaam met de extensie .zip of .gz, houd er dan rekening mee dat ons systeem dan ook daadwerkelijk een gecomprimeerd bestand verwacht. Als u in dit geval een niet-gecomprimeerd bestand uploadt, kan dit gevolgen hebben voor de werking van de feed. Zorg er ook voor dat het gecomprimeerde archief exact één bestand bevat.

Wanneer u de instellingen voor uw datafeed bewerkt, adviseren we u 'automatisch detecteren' als geselecteerde optie te laten staan, tenzij er een specifiek probleem moet worden opgelost.

Troubleshoot your feed | Formatting issues Problemen met de indeling
  • Tekst of door tabs gescheiden
    • Als u tekst met een bestaande indeling gebruikt (bijvoorbeeld met regeleinden of aanhalingstekens), moeten kenmerken tussen aanhalingstekens zijn ingeschakeld voor uw feed.
    • Zorg dat uw kolommen (tabs) met de vereiste kenmerken precies overeenkomen met alle artikelen. Vaak is er een extra tab of ontbreekt er juist een tab.
    • Als u Google Spreadsheets gebruikt, kan de Google Merchant Center-add-on u helpen uw gegevens te valideren.
  • XML
    • U kunt geen speciale tekens zonder escapeteken gebruiken, zoals &.
    • De namen van uw kenmerken mogen geen hoofdletters bevatten en alle hoofdletters moeten uit de namen van kenmerken worden verwijderd. Zo moet het kenmerk titel [title] worden opgegeven als <title> en niet als <Title>.
    • Soms vindt er een onjuiste codering plaats. Zorg ervoor dat u uw bestand in een van de geaccepteerde indelingen codeert.
Troubleshoot your feed | Upload issues [icon] Problemen met uploaden
  • Uw feed is mogelijk te groot voor de uploadmethode die u gebruikt.
    • Bestanden voor een rechtstreekse upload moeten kleiner dan 4 GB zijn. Als u bij het gebruik van deze methode een foutbericht ontvangt, wacht u een paar uur en probeert u het opnieuw.
    • SSH File Transfer Protocol (SFTP)- en File Transfer Protocol (FTP)-bestanden moeten kleiner zijn dan 4 GB.
    • Bestanden die zijn ingesteld voor gepland ophalen, moeten kleiner zijn dan 4 GB.
  • In de meeste gevallen mislukken automatische uploads om de volgende redenen:
    • De URL die voor gepland ophalen wordt gebruikt, wordt automatisch geblokkeerd of bevat geen toestemmingsinstellingen waarmee wij de datafeed kunnen downloaden.
    • De URL die voor de planning wordt gebruikt, werkt niet of leidt om naar een pagina die de datafeed niet bevat.
  • Gecomprimeerde bestanden moeten kleiner zijn dan 500 MB.

Hier volgen enkele van de meest voorkomende fouten die kunnen optreden bij het gebruik van SFTP en FTP.

Probleem Oplossing
Fout: Server niet gevonden

Voor FTP: Controleer of u inlogt bij ftp://uploads.google.com. Gebruikt u een FTP-client, verwijder dan ftp:// en gebruik uploads.google.com.

Voor SFTP: Controleer of u inlogt bij {sftp username}@partnerupload.google.com met de serverpoort 19321. Gebruikt u een SFTP-client, dan moet u wellicht het adres van de hostnaam aan het sftp://-protocol toevoegen (bijv. sftp://partnerupload.google.com).

Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist Klik hier voor hulp bij SFTP- en FTP-inlogproblemen.
Kan geen gegevensverbinding opzetten of Fout met FTP-map U moet uploaden via passieve FTP.
Fout: Bestandsnaam niet toegestaan Zorg ervoor dat uw bestandsnaam geen spaties bevat. De naam van uw bestand moet exact overeenkomen met de bestandsnaam die u in uw account heeft geregistreerd.
U heeft geen datafeed met deze naam geregistreerd Controleer of de naam van het bestand dat u indient via SFTP of FTP exact overeenkomt met de bestandsnaam die u heeft opgegeven bij het registreren van uw datafeed.
Fout: FTP-verbinding opnieuw ingesteld door peer De internetverbinding met onze FTP-server is verbroken. Probeer uw bestand opnieuw te uploaden. Als uw bestand kleiner is dan 200 MB, kunt u het ook rechtstreeks uploaden via de pagina Datafeeds van Google Merchant Center. Is uw bestand groter dan 200 MB, splits dan u uw gegevensfeed op in meerdere bestanden die kleiner zijn dan 200 MB. Door de kleinere bestandsgrootte wordt het mogelijk om uw bestanden via uw dashboard te uploaden.

Lees dit artikel als u specifieke SFTP- en FTP-problemen heeft die niet op deze pagina zijn behandeld.

Als u uw feed heeft gemaakt met een van de uploadmethoden en deze wilt controleren, volgt u deze stappen om de feed te downloaden.Er kan echter geen bestand worden gedownload voor Content API-feeds.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op Feeds.
  3. Klik in de kolom Feed op de feednaam.
  4. Klik op het tabblad Verwerken op het icoon met 3 stippen 3 dot icon helemaal rechts.
  5. Selecteer de optie Bestand downloaden.
U kunt de volledige feed ook naar Google Cloud exporteren met Merchant Center-export (bèta).

Houd er rekening mee dat alleen gebruikers die tot het verkopersaccount behoorden toen het bestand werd geüpload het recht hebben om de feed te downloaden.

Nadat u de feed heeft geüpload, kunt u een CSV-rapport downloaden met informatie over verwerkingsfouten en -waarschuwingen. Wanneer er een rapport beschikbaar is, wordt er op de feedoverzichtspagina naast de knop Bestand downloaden een optie weergegeven om het rapport te downloaden. Bovenaan het rapport staat informatie over fouten, gevolgd door een tabel met details over afzonderlijke items en de bijbehorende feedfouten en waarschuwingen. Houd er rekening mee dat het rapport slechts 14 dagen beschikbaar is (gerekend vanaf de datum dat u uw feed heeft geüpload) en dat het rapport in totaal maximaal 100.000 fouten en waarschuwingen bevat.

U kunt ook feedregels gebruiken om ontbrekende of onjuist ingedeelde kenmerken in uw feed te corrigeren zonder de inhoud ervan te bewerken.