Toelatingsgids

Problemen met uw feed oplossen

Soms heeft u wat hulp nodig bij het oplossen van een probleem met uw feed. We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk hulp te bieden bij specifieke problemen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van feeds en Google Merchant Center. Is uw account afgekeurd terwijl uw feeds correct lijken te zijn? Ga dan naar de pagina Diagnostische gegevens en bekijk het geconsolideerde probleemrapport voor uw Shopping-productgegevens. Dit is een rapport waarin alle problemen zijn samengevoegd die zich hebben voorgedaan met uw account, feeds en artikelen.

Problemen met het maken van feeds
Problemen met het registreren van feeds
  • Doelland: geef de locatie op waar uw artikelen worden verkocht. Als het doelland bijvoorbeeld 'Verenigde Staten' is, geeft dit aan dat uw artikelen kunnen worden gekocht in de Verenigde Staten. De artikelen of datafeeds die worden geüpload naar een geselecteerd doelland moeten voldoen aan de vereisten van dat doelland, inclusief de feedspecificaties en beleidsregels. Zo moeten uw productgegevens en bestemmingspagina's voldoen aan de taal- en valutavereisten van uw doelland.
  • Bestandsnaam datafeed: RSS- en Atom-bestanden moeten eindigen met de extensie .xml. Bestandsnamen die niet met een extensie eindigen, worden standaard verwerkt als een door tabs gescheiden bestand en moeten eindigen met .txt. Houd er rekening mee dat we geen bestanden in Excel-indeling accepteren. Zie uw spreadsheet converteren voor meer informatie.
  • Gebruikt u een bestandsnaam met de extensie .zip of .gz, houd er dan rekening mee dat ons systeem dan ook daadwerkelijk een gecomprimeerd bestand verwacht. Als u in dit geval een niet-gecomprimeerd bestand uploadt, kan dit gevolgen hebben voor de werking van de feed. Zorg er ook voor dat het gecomprimeerde archief exact één bestand bevat.

Wanneer u de instellingen voor uw datafeed bewerkt, adviseren we u 'automatisch detecteren' als geselecteerde optie te laten staan, tenzij er een specifiek probleem moet worden opgelost.

Problemen met de opmaak
  • Tekst of door tabs gescheiden
    • Als u tekst met een bestaande indeling gebruikt (bijvoorbeeld met regeleinden of aanhalingstekens), moeten kenmerken tussen aanhalingstekens zijn ingeschakeld voor uw feed.
    • Zorg dat uw kolommen (tabs) met de vereiste kenmerken precies overeenkomen met alle artikelen. Vaak is er een extra tab of ontbreekt er juist een tab.
    • Als u Google Spreadsheets gebruikt, kan de Google Merchant Center-add-on u helpen uw gegevens te valideren.
  • XML
    • U kunt geen speciale tekens zonder escapeteken gebruiken, zoals '&'.
    • De namen van uw kenmerken mogen geen hoofdletters bevatten en alle hoofdletters moeten uit de namen van kenmerken worden verwijderd. Zo moet het kenmerk titel [title] worden opgegeven als <title> en niet als <Title>.
    • Soms vindt er een onjuiste codering plaats. Zorg ervoor dat u uw bestand in een van de geaccepteerde indelingen codeert.
Problemen met uploaden
  • Uw feed is mogelijk te groot voor de gekozen uploadmethode. Let op:
    • Bestanden voor rechtstreekse upload moeten kleiner dan 4 GB zijn. Als u bij het gebruik van deze methode een foutbericht ontvangt, wacht u een paar uur en probeert u het opnieuw.
    • SFTP- (SSH File Transfer Protocol) en FTP-bestanden (File Transfer Protocol) moeten kleiner zijn dan 4 GB.
    • Automatische uploads (gepland ophalen) moeten kleiner zijn dan 4 GB.
      • Hieronder vindt u de twee meest voorkomende redenen voor het mislukken van automatische uploads:
      • De URL die voor gepland ophalen ('scheduled fetch') wordt gebruikt, wordt automatisch geblokkeerd of bevat geen toestemmingsinstellingen voor ons om de datafeed te downloaden.
      • De URL die voor gepland ophalen wordt gebruikt, werkt niet of leidt om naar een pagina die de datafeed niet bevat.
    • Gecomprimeerde bestanden moeten kleiner zijn dan 500 MB.

Hieronder vindt u een tabel met enkele veelvoorkomende fouten bij het gebruik van SFTP en FTP.

Probleem Oplossing
Fout: 'Server niet gevonden'

Voor FTP: Controleer of u inlogt bij ftp://uploads.google.com. Gebruikt u een FTP-client, verwijder dan ftp:// en gebruik uploads.google.com.

Voor SFTP: Controleer of u inlogt bij {sftp username}@partnerupload.google.com met een opgegeven serverpoort van 19321. Gebruikt u een SFTP client, dan moet u wellicht het adres van de hostnaam aan het sftp://-protocol toevoegen (bijv. sftp://partnerupload.google.com).

Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist Klik hier voor hulp bij SFTP- en FTP-inlogproblemen.
'Kan geen gegevensverbinding opzetten' of 'Fout met FTP-map' U moet uploaden via passieve FTP.
Fout: 'Bestandsnaam niet toegestaan' Zorg ervoor dat uw bestandsnaam geen spaties bevat. De naam van uw bestand moet exact overeenkomen met de bestandsnaam die u in uw account heeft geregistreerd.
U heeft geen datafeed met deze naam geregistreerd Controleer of de naam van het bestand dat u indient via SFTP of FTP exact overeenkomt met de bestandsnaam die u heeft opgegeven bij het registreren van uw datafeed.
Fout: 'FTP-verbinding opnieuw ingesteld door peer' De internetverbinding met onze FTP-server is verbroken. Probeer uw bestand opnieuw te uploaden. Als uw bestand kleiner is dan 200 MB, kunt u het ook rechtstreeks uploaden via de pagina Datafeeds van Google Merchant Center. Als uw bestand groter is dan 200 MB, probeert u uw datafeed op te delen in meerdere bestanden die kleiner zijn dan 200 MB. Deze kleinere bestanden kunt u uploaden via uw dashboard.

Lees dit artikel als u specifieke SFTP- en FTP-problemen heeft die niet op deze pagina worden beantwoord.

Als u uw geüploade feed wilt controleren tijdens uw onderzoek, kunt u de feed als volgt downloaden:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op Feeds.
  3. Klik in de kolom 'Feed' op de feednaam.
  4. Klik op het tabblad 'Verwerken' op het pictogram met drie stippen 3 dot icon helemaal rechts.
  5. Selecteer de optie Bestand downloaden.
U kunt de volledige feed ook naar Google Cloud exporteren met Merchant Center-export (bèta).

Houd er rekening mee dat alleen gebruikers die tot het verkopersaccount behoorden toen het bestand werd geüpload het recht hebben om de feed te downloaden.

Nadat u de feed heeft geüpload, kunt u een CSV-rapport downloaden met informatie over verwerkingsfouten en -waarschuwingen. Wanneer er een rapport beschikbaar is, wordt er op de pagina feedoverzicht naast de knop 'Bestand downloaden' een optie weergegeven om het rapport te downloaden. Het downloadbare rapport bevat boven aan het bestand informatie over de bron van de fouten, gevolgd door een tabel met informatie over de afzonderlijke artikelen in de feed en de bijbehorende fouten en waarschuwingen. Houd er rekening mee dat het rapport slechts 14 dagen beschikbaar is (gerekend vanaf de datum dat u uw feed heeft geüpload) en dat het rapport in totaal maximaal 100.000 fouten en waarschuwingen bevat.

U kunt ook feedregels gebruiken om ontbrekende of onjuist opgestelde kenmerken in uw feed te corrigeren zonder de inhoud van de feed te bewerken.