Handleiding voor beginners

Problemen met uw datafeed oplossen

Soms heeft u wat hulp nodig bij het oplossen van een probleem met uw feed. We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk hulp te bieden voor de specifieke problemen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van feeds en het Google Merchant Center. Is uw account afgekeurd terwijl uw feeds in orde lijken te zijn, controleer dan eerst of u niet per ongeluk ons beleid heeft geschonden. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende problemen en de bijbehorende oplossingen.

Problemen met het maken van feeds

Problemen met het registreren van feeds
  • Doelland: geef de locatie op waar uw artikelen worden verkocht. Als het doelland bijvoorbeeld 'Verenigde Staten' is, geeft dit aan dat uw artikelen kunnen worden gekocht in de Verenigde Staten. De artikelen of datafeeds die worden geüpload naar een geselecteerd doelland moeten voldoen aan de vereisten van dat doelland, inclusief de feedspecificaties en beleidsregels. Zo moeten de producten bijvoorbeeld in de lokale taal in uw datafeed zijn opgenomen, de bestemmingspagina's van de producten in de lokale taal zijn geschreven en de prijzen in de valuta van het doelland staan vermeld.

Als u uw datafeed naar meer dan één land heeft verzonden, moet elk van uw artikelen een unieke ID voor elk land hebben. Uw bestand voor het Verenigd Koninkrijk kan bijvoorbeeld het product 'Yoga Mat' met de ID '1234' bevatten. Als u het artikel 'Yoga Mat' ook in uw bestand voor de Verenigde Staten opneemt, moet u een andere ID gebruiken. In dit geval zou u eenvoudig '-us' kunnen toevoegen aan alle ID's in uw bestand voor de Verenigde Staten, bijvoorbeeld '1234-us'.

• 'Bestandsnaam datafeed': RSS- en Atom-bestanden moeten eindigen met de extensie .xml. Bestandsnamen die niet met een extensie eindigen, worden standaard verwerkt als een door tabs gescheiden bestand en moeten eindigen met .txt. Houd er rekening mee dat er geen tekstbestanden (door tabs gescheiden) met Excel-indeling worden geaccepteerd. Zie uw spreadsheet converteren voor hulp.

• Wanneer u bestandsnaamextensies zoals .zip of .gz gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het bestand is gecomprimeerd, aangezien ons systeem ervan uitgaat dat het bestand is gecomprimeerd. Als u in dit geval een niet-gecomprimeerd bestand uploadt, kan dit tot een niet correct werkende feed leiden.

Let op: wanneer u de registratieopties voor uw datafeed bewerkt, adviseren we u 'automatisch detecteren' als geselecteerde optie te laten staan, tenzij er een specifiek probleem moet worden opgelost.

Problemen met de bestandsindeling
  • Tekst of door tabs gescheiden
    • Als u tekst met een bestaande indeling gebruikt (bijvoorbeeld met regeleinden of aanhalingstekens), kan het tussen aanhalingstekens plaatsen van kenmerken nuttig zijn en uw probleem oplossen. Lees hoe u deze kunt gebruiken en hoe u ze kunt inschakelen.
    • Zorg dat uw kolommen (tabs) met de vereiste kenmerken precies overeenkomen met alle items. Vaak is er een extra tab of ontbreekt er juist een tab.
  • XML
    • U kunt geen speciale tekens zonder escapeteken gebruiken, zoals '&'.
    • De namen van uw kenmerken mogen geen hoofdletters bevatten en alle hoofdletters moeten uit de namen van kenmerken worden verwijderd. Zo moet het kenmerk titel [title] worden opgegeven als <title>, en niet als <Title>.
    • Soms vindt er een onjuiste codering plaats. Zorg ervoor dat u uw bestand in een van de geaccepteerde indelingen codeert.

Problemen met uploaden
  • Uw feed is mogelijk te groot voor de gekozen uploadmethode. Let op:
    • directe uploadbestanden moeten kleiner zijn dan 20 MB (als u bij deze methode een 'oeps'-bericht tegenkomt, wacht u enkele uren en probeert u het opnieuw).
    • FTP-bestanden (File Transfer Protocol) moeten kleiner zijn dan 1 GB (bestanden die groter zijn dan 20 MB moeten met deze methode worden geüpload).
    • Automatische uploads (gepland ophalen) moeten kleiner zijn dan 1 GB.
      • Hieronder geven wij de twee meest voorkomende redenen voor het mislukken van automatische uploads:
      • De URL die voor gepland ophalen ('scheduled fetch') wordt gebruikt, wordt door een robot gegenereerd of bevat geen toestemmingsinstellingen voor ons om de gegevensfeed te downloaden.
      • De URL die voor gepland ophalen wordt gebruikt, werkt niet of leidt om naar een pagina die de gegevensfeed niet bevat.

Hieronder vindt u een tabel met enkele veelvoorkomende fouten tijdens het gebruik van FTP.

Probleem Oplossing
Fout: Server niet gevonden Controleer of u inlogt bij ftp://uploads.google.com. Gebruikt u een FTP-client, verwijder dan ftp:// en gebruik uploads.google.com.
Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist Klik hier voor hulp bij FTP-inlogproblemen.
'Kan geen gegevensverbinding opzetten' of 'Fout met FTP-map' U moet uploaden via passieve FTP.
Fout: 'Bestandsnaam niet toegestaan' Zorg ervoor dat uw bestandsnaam geen spaties bevat. De naam van uw bestand moet exact overeenkomen met de bestandsnaam die u in uw account heeft geregistreerd.
Fout: 'FTP-verbinding opnieuw ingesteld door peer' De internetverbinding met onze FTP-server is verbroken. Probeer uw bestand opnieuw te uploaden. Als uw bestand kleiner is dan 20 MB, kunt u ook uw bestand direct uploaden via de pagina 'Datafeeds' van Google Merchant Center. Als uw bestand groter is dan 20 MB, probeer dan uw datafeed te splitsen in meerdere bestanden die kleiner zijn dan 20 MB. Deze kleinere bestanden kunt u uploaden via uw dashboard.

Voor specifieke FTP-problemen die niet op deze pagina worden beantwoord, leest u dit artikel.

Als u uw geüploade feed tijdens uw onderzoek wilt beoordelen, kunt u dit doen door naar het tabblad 'Datafeeds' te gaan en op de status van de feed te klikken. Op de resulterende overzichtspagina Feedstatus ziet u een link Feed downloaden vlakbij de knop van het gedeelte Feeddetails voor onlangs ingediende feeds. Klik op deze link om uw feed te downloaden. Let ook op dat alleen gebruikers die tot het verkopersaccount behoorden toen het bestand werd geüpload over rechten beschikken om de feed te downloaden.

U kunt ook onze foutopsporing voor feeds gebruiken om wijzigingen in uw gegevens te testen voordat u een nieuwe feed uploadt. Meer informatie over het gebruik van de foutopsporing voor feeds.