Handleiding voor beginners

Uw productgegevens maken

Nadat u uw account heeft ingesteld, kunt u uw productgegevens gaan maken en uploaden. U kunt ons uw productgegevens toesturen in een datafeedindeling, via de Google Content API for Shopping of, voor ondersteunde e-commerceplatforms, uw productgegevens importeren van uw e-commerceplatform. Tenzij u vertrouwd bent met API's, raden we u aan om datafeeds of een importbestand van uw e-commerceplatform te gebruiken om de gegevens te versturen.

Wat is een datafeed?

Een datafeed is een bestand dat alle informatie bevat over de producten die u verkoopt. De verschillende gegevens over uw producten worden beschreven in zogeheten kenmerken, aan de hand waarvan klanten naar uw artikelen kunnen zoeken. Meer informatie over het gebruik van datafeeds.

Wat is de Google Content API for Shopping? (Geavanceerd)

Met de Content API for Shopping kunt u de gestructureerde data-items via een programma beheren voordat u ze uploadt naar Google voor gebruik in Google-services, zoals Google Shopping en Google Zoeken. Met de API kunt u een zoekopdracht uitvoeren voor artikelen, en artikelen toevoegen, updaten en verwijderen in uw Google Merchant Center-account.

De Google Content API for Shopping is bedoeld voor ontwikkelaars die applicaties willen integreren met Google Shopping. Ontwikkelaars dienen enige technische kennis en ervaring met programmeerapplicaties te hebben voor het gebruik van Google Content API for Shopping. Meer informatie over Google Content API for Shopping.

Wat is een importbestand van een e-commerceplatform?

Bij ondersteunde e-commerceplatforms kunt u uw Google Merchant Center-account linken aan uw e-commerceplatform-winkelaccount en automatisch uw productgegevens importeren voor gebruik in Google Shopping. Als u gegevens updatet in uw winkel worden deze ook geüpdatet in Merchant Center, zonder dat u hiervoor verder iets hoeft te doen.