Toelatingsgids

Uw website-URL verifiëren en claimen

Voordat u bepaalde programma's in Merchant Center kunt gebruiken, moet u de website-URL van uw winkel verifiëren en claimen. Dankzij verificatie weet Google dat u een geautoriseerde eigenaar van een website-URL bent. Door de URL te claimen, koppelt u de geverifieerde website-URL aan uw Merchant Center-account.

Hoe het werkt

Als u uw website-URL nog nooit bij Google heeft geverifieerd, moet u eerst uw website verifiëren. Hiervoor kiest u een van de vier manieren om Google met uw website te laten communiceren. Bij deze methoden worden markeringen aan uw website toegevoegd, zodat Google uw website kan vinden en kan bevestigen dat u de gemachtigde eigenaar bent van zowel uw website als uw Merchant Center-account. Deze code geeft Google geen verdere toegang of rechten.

U claimt uw site om het proces te voltooien. Dit houdt in dat u de geverifieerde URL reserveert voor gebruik met uw Merchant Center-account. Alleen de gebruiker die de website verifieert, kan deze later claimen.

Opmerking: De links in uw productgegevens moeten overeenkomen met de URL die u claimt in uw account, waaronder het topleveldomein (bijvoorbeeld .com of .net). Artikelen die worden ingediend voor andere domeinen dan het domein dat in uw Merchant Center-account is geregistreerd, kunnen niet worden verwerkt.

Instructies

Stap 1: Voer de URL van uw website in

U kunt op elk gewenst moment een URL verifiëren via de volgende stappen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op het gereedschapspictogram .
  3. Selecteer Bedrijfsgegevens onder 'Tools'.
  4. Klik op het tabblad Website.
  5. Geef de URL voor uw online winkel op. Deze begint met http:// of https://. Gebruik een domein dat uw eigendom is en dat u onderhoudt.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: U kunt deze pagina ook openen door te klikken op Uw website-URL opgeven op de configuratiepagina's voor Shopping-advertenties en platforms van Google.

Stap 2: Verifieer uw website-URL

Door uw website te verifiëren, bevestigt u dat u de eigenaar bent van uw website-URL en dat u wijzigingen kunt aanbrengen in uw websitecontent. U kunt uw website op vier manieren verifiëren. Met elk van deze opties kan Google vaststellen of u de eigenaar bent en of u uw website kunt bewerken.

Als u uw website eerder heeft geverifieerd voor gebruik met andere Google-producten, zoals Search Console, hoeft u deze niet afzonderlijk te verifiëren voor gebruik met Merchant Center. Uw website is geverifieerd en u kunt doorgaan naar de claimstap hieronder.

Google Analytics

Als u Google Analytics al gebruikt en beheerder bent van uw account, kan dit een gemakkelijke manier zijn om uw website-URL te verifiëren. De Google Analytics-trackingcode wordt alleen gebruikt om te verifiëren dat u de eigenaar van de website-URL bent. De Google Analytics-gegevens worden niet bekeken.
  1. Zorg ervoor dat u de Analytics-tag heeft ingesteld. Als dit het geval is, vindt u de tag in het 'head'-gedeelte van uw pagina. Meer informatie over het instellen van de Analytics-tag
  2. Klik rechtsonder op de blauwe knop URL verifiëren om uw URL ter verificatie naar Google Search Console te sturen.
Nadat u uw URL heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Google Tag Manager

Als u beheerder op accountniveau bent voor Google Tag Manager, kan dit een goede manier zijn om uw website-URL te verifiëren. De container-ID voor Google Tag Manager wordt alleen gebruikt om te verifiëren wie de eigenaar van de website is. De Google Tag Manager-gegevens worden niet bekeken.
  1. Zorg ervoor dat u Google Tag Manager heeft ingesteld en geïnstalleerd. Als dit het geval is, heeft u het codefragment voor de installatie van de container. Zo niet, dan volgt u de instructies om Tag Manager in te stellen en te installeren.
  2. Klik rechtsonder op de blauwe knop URL verifiëren om uw URL ter verificatie naar Google Search Console te sturen.
Nadat u uw URL heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Toegang tot uw server: html-tag

Als u de html-code van de indexpagina van uw site kunt bewerken, kunt u een metatag toevoegen aan de homepage van uw site om uw website-URL te verifiëren. Deze code is maar een markering en geeft Google geen toegang tot of rechten voor uw site. Als u geverifieerd wilt blijven, moet u de html-tag op uw server laten staan, ook nadat u uw website-URL heeft geverifieerd en geclaimd.

1. Kopieer de aangepaste metatag die voor uw site is gegenereerd en plak deze in de homepage van uw site. De tagcode moet in het gedeelte <head> staan, vóór het eerste <body>-gedeelte.
  2. Klik rechtsonder op de blauwe knop URL verifiëren om uw URL ter verificatie naar Google Search Console te sturen.
Opmerking: Als de tagcode niet op de homepage van uw site is geplakt, wordt het URL-omleidingspad mogelijk geopend. U wordt dan doorgestuurd naar een andere webpagina.
Nadat u uw URL heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Toegang tot uw server: html-bestand uploaden

Als u nieuwe bestanden kunt uploaden naar uw server, kunt u uw website-URL verifiëren door een HTML-bestand te uploaden. Als u geverifieerd wilt blijven, mag u het html-bestand niet verwijderen nadat u de website-URL heeft geverifieerd en geclaimd.
  1. Klik en download het aangepaste html-bestand dat is gegenereerd.
  2. Upload het bestand naar uw website.
  3. Bevestig de upload door naar het siteadres te gaan dat wordt weergegeven in de verificatie-instructies voor het uploaden van URL's met een html-bestand.
  4. Klik rechtsonder op de blauwe knop URL verifiëren om uw URL ter verificatie naar Google Search Console te sturen.
Nadat u uw URL heeft ingediend, ontvangt u een bevestigingsmail van Google Search Console.

Stap 3: Claim uw website-URL

Door uw website-URL te claimen, krijgt u het exclusieve recht om uw website te gebruiken met uw Merchant Center-account. Als uw website-URL is geverifieerd, kunt u deze claimen door rechtsonder op de blauwe knop URL claimen te klikken.

Nadat uw URL is geclaimd, moet u uw feed opnieuw ophalen. Als u de Content API gebruikt, moet u uw feed opnieuw uploaden zodat deze opnieuw kan worden gecrawld.

Verificatie bij gebruik van meerdere websitedomeinen

Met multi-client accounts kunt u items voor meerdere websitedomeinen indienen.

Eigenaren van multi-client accounts kunnen een website-URL voor het bovenliggende account verifiëren en claimen. Het bovenliggende account moet het hoofddomein verifiëren en claimen, bijvoorbeeld http://example.com. De claim geldt automatisch voor elk subaccount en elk subaccount kan producten indienen voor het domein in kwestie.

Daarnaast kan er via elk subaccount een volledig andere website-URL worden geverifieerd en geclaimd. Meer informatie over het verifiëren en claimen van website-URL's voor multi-client accounts

Integreren met e-commerceplatforms van derden

Als uw winkelwebsite wordt gehost door een e-commerceplatform van derden, kunnen er aanvullende opties zijn voor het verifiëren en claimen van uw website. Neem contact op met uw platform voor meer informatie.