In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Problemen in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik onze begeleide support om uw problemen met Merchant Center te begrijpen, te identificeren en op te lossen:

Beleidsproblemen opsporen

We hebben een reeks beleidsregels en vereisten voor gegevenskwaliteit opgesteld voor Merchant Center, zodat u succes kunt behalen met uw producten en potentiële klanten een goede gebruikerservaring kunt bieden. Als uw geüploade productgegevens en website niet voldoen aan de productspecificaties of de vereisten van het Shopping-beleid, kunnen uw producten of uw hele Merchant Center-account te maken krijgen met waarschuwingen, afkeuringen, beperkte zichtbaarheid of opschorting. Deze problemen kunnen ertoe leiden dat uw producten niet worden getoond op Google.

Klik hier voor informatie over problemen in Merchant Center Next.

In dit artikel:

Problemen op productniveau

Problemen op productniveau kunnen optreden als de productgegevens die u opgeeft niet overeenkomen met de productinformatie op uw website, als uw productgegevens niet voldoen aan de productspecificaties of als uw producten niet aan de vereisten van ons Shopping-beleid voldoen. Problemen op productniveau hebben alleen gevolgen voor de status van afzonderlijke producten.

Opmerking: Producten die meerdere landen targeten, kunnen door verschillen in beleid voor elk land worden afgekeurd of een waarschuwing krijgen.

Er zijn 2 typen problemen op productniveau:

• Waarschuwingen: Producten waarvoor u waarschuwingen ontvangt, worden nog steeds weergegeven op Google, maar presteren misschien minder goed. Als u waarschuwingen niet oplost, kunnen ze leiden tot afkeuringen.
  • Afkeuringen: Afgekeurde producten worden niet meer weergegeven op Google. Problemen op productniveau moeten worden opgelost voordat de producten opnieuw kunnen worden goedgekeurd.

Preventieve afkeuring van artikelen:

Preventieve afkeuring van artikelen vindt plaats als de prijs of beschikbaarheid van uw producten in de productgegevens afwijkt van de informatie op de landingspagina's van uw website. Preventieve afkeuring van artikelen wil zeggen dat we uit voorzorg producten afkeuren die waarschijnlijk niet aan de vereisten voldoen. Een beoordeling is vereist om deze problemen op te lossen.

Als u wilt voorkomen dat producten worden afgekeurd wegens prijs en beschikbaarheid, kunt u automatische artikelupdates aanzetten. Met deze functie kunt u het risico verkleinen dat producten preventief worden afgekeurd wegens afwijkende prijzen of gegevens over de beschikbaarheid.

Zo vindt u problemen op productniveau:

Alle problemen die betrekking hebben op een bepaald product vindt u op de pagina met productdetails van dat specifieke product. Zo bekijkt u alle afgekeurde producten:

1. Ga in uw Merchant Center-account naar Producten.
  2. Klik daarna op Diagnostische gegevens.
  3. Ga naar het tabblad Problemen met artikelen.
  4. Neem de lijst met problemen door.
  5. Klik om een voorbeeldvermelding te bekijken op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.
  6. Als u een complete lijst (.csv) van alle getroffen artikelen wilt downloaden, klikt u aan het einde van de rij op de knop Downloaden.

Deze animatie leidt u door de stappen om problemen met uw campagne op productniveau in Google Merchant Center op te sporen.

Problemen op productniveau oplossen:

We raden u aan problemen op productniveau op te lossen door de productgegevens te bewerken. Vervolgens uploadt u de productgegevens opnieuw via de door u gekozen uploadmethode, bijvoorbeeld in een bestand. Elk probleem op productniveau bevat ook een link Meer informatie voor specifieke instructies waarmee u het probleem kunt oplossen.

We raden u aan automatische afbeeldingsverbeteringen aan te zetten om productafkeuringen met betrekking tot promotie-overlays op afbeeldingen te corrigeren. Deze functie probeert deze afbeeldingen automatisch te corrigeren door promotie-overlays te verwijderen. Als de verwijdering lukt, wordt de afbeelding vervangen en worden de producten goedgekeurd.

Problemen op accountniveau

Problemen op accountniveau zijn van invloed op al uw producten in Merchant Center.

Er zijn 2 typen problemen op accountniveau:

• Waarschuwingen: Als Google vaststelt dat uw productgegevens of website niet voldoen aan de vereisten voor productgegevens of de vereisten van het Shopping-beleid, krijgt u mogelijk een waarschuwingsmail met voorbeelden van de problemen en waarin staat binnen welke periode u deze moet oplossen. Dit noemen we de waarschuwingsperiode. Tijdens de waarschuwingsperiode blijven uw producten op Google verschijnen, maar presteren ze mogelijk minder goed.
  • Opschortingen: Als u tijdens de waarschuwingsperiode niet handmatig een beoordeling aanvraagt, worden uw productgegevens en website aan het einde van de waarschuwingsperiode opnieuw beoordeeld. Als alle problemen zijn opgelost, wordt de waarschuwing opgeheven en worden uw producten normaal getoond. Als niet alle problemen zijn opgelost, wordt uw account opgeschort en worden uw producten niet meer weergegeven op Google. U krijgt ook een e-mail met alle relevante informatie waarin we u laten weten dat uw account is opgeschort.
Opmerking: In sommige gevallen waarin een ernstig probleem op accountniveau wordt vastgesteld, krijgt u geen waarschuwing en wordt uw account onmiddellijk opgeschort.

Eerste beoordeling:

Als u voor het eerst producten naar uw account uploadt, controleren we of uw producten en website aan de vereisten van het Shopping-beleid voldoen. Dit proces kan 3 tot 5 werkdagen duren. Gedurende die tijd houden uw producten de status In behandeling. Aanvullende wijzigingen in uw productgegevens en op uw website kunnen het beoordelingsproces verder vertragen. Als uit de beoordeling blijkt dat uw producten of website niet voldoen aan het Shopping-beleid, wordt uw account onmiddellijk opgeschort en krijgt u een e-mailmelding met meer informatie. Als de beoordeling positief is, komen uw producten in aanmerking voor weergave op Google.

Problemen op accountniveau vinden:

Zo vindt u problemen op accountniveau:

1. Ga in uw Merchant Center-account naar Producten.
  2. Klik daarna op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Accountproblemen.
  4. Ga naar het probleem op accountniveau waarover u meer wilt weten.

Deze animatie leidt u door de stappen om problemen met uw campagne op accountniveau in Google Merchant Center op te sporen.

Een beoordeling aanvragen

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.