Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Ongelmat Kauppiaskeskuksessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tuki auttaa sinua ymmärtämään, tunnistamaan ja korjaamaan Kauppiaskeskukseen liittyviä ongelmia:

Diagnosoi käytäntöongelmia

Voit edistää tuotteidesi menestystä ja tarjota hyvän käyttökokemuksen potentiaalisille asiakkaille Kauppiaskeskusta varten suunnitelluilla käytännöillä ja datan laatuvaatimuksilla. Jos verkkosivustosi ja lataamasi tuotetiedot eivät ole tuotetietosääntöjen tai Shopping-käytäntövaatimusten mukaisia, tuotteesi tai koko Kauppiaskeskus-tilisi voidaan hylätä tai jäädyttää, niiden näkyvyyttä voidaan rajoittaa tai voit saada varoituksia. Ongelmat voivat estää tuotteidesi näkymisen Googlen palveluissa.

Jos haluat tietoa uuteen Kauppiaskeskukseen liittyvistä ongelmista, klikkaa tästä.

Sisältö

Tuotetason ongelmat

Tuotetason ongelmia voi esiintyä, jos tuotetiedot eivät vastaa verkkosivustolla näkyviä tietoja, ne eivät ole tuotetietosääntöjen mukaisia tai ne rikkovat Shopping-käytäntövaatimuksia. Tuotetason ongelmat vaikuttavat vain yksittäisiin tuotteisiin.

Huom. Useisiin maihin kohdistettavat tuotteet voidaan hylätä tai niistä voidaan antaa varoitus maakohtaisten käytäntöerojen takia.

Tuotetason ongelmia on kahdenlaisia:

• Varoitukset: Jos tuote saa varoituksen, se pysyy esillä Googlen palveluissa mutta sen tulokset voivat kärsiä. Jos varoitusta ei ratkaista, tuote voidaan hylätä.
  • Hylkäykset: Jos tuote hylätään, se ei näy missään Googlen palvelussa. Tuotetason ongelma on ratkaistava ennen kuin tuote voidaan hyväksyä.

Tuotteen ennakoiva hylkäys

Tuote hylätään ennakoivasti, jos tuotteen hinnassa tai saatavuudessa on ristiriita tuotetietojen ja verkkosivuston laskeutumissivujen välillä. Pyrimme tekemään ennakoivia hylkäyksiä mieluummin liian helposti kuin liian harvoin, jotta vaatimusten vastaisia tuotteita ei pääsisi esille. Nämä tuotteet pitää tarkastaa, jotta ongelmat voidaan ratkaista.

Voit ehkäistä hintaan ja saatavuuteen liittyviä tuotehylkäyksiä ottamalla käyttöön automaattiset tuotepäivitykset. Automaattiset päivitykset voivat pienentää ristiriitaisista hinta- ja saatavuustiedoista johtuvien tuotehylkäysten riskiä.

Tuotetason ongelmien löytäminen

Kaikki tiettyyn tuotteeseen liittyvät ongelmat näkyvät kyseisen tuotteen tuotetietosivulla. Voit kuitenkin tarkistaa kaikki hylätyt tuotteesi seuraavasti:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillä kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa sitten Diagnostiikka.
  3. Siirry Tuoteongelmat-välilehdelle.
  4. Selaa ongelmaluetteloa.
  5. Voit nähdä esimerkkejä klikkaamalla Tuotteita-sarakkeesta Näytä esimerkit.
  6. Jos haluat ladata kaikki ongelmaan liittyvät tuotteet sisältävän .csv-tiedoston, klikkaa rivin lopusta Lataa-painiketta .

Tästä animaatiosta näet, miten löydät kampanjaasi liittyvät tuotetason ongelmat Google Kauppiaskeskuksesta.

Tuotetason ongelmien ratkaiseminen

Tuotetason ongelmat on suositeltavaa ratkaista muokkaamalla tuotetietoja. Lataa korjatut tiedot uudelleen valitsemallasi latausmenetelmällä (esimerkiksi tiedostolla). Jokaisessa tuotetason ongelmassa on myös lisätietolinkki, josta saat tarkemmat ohjeet ongelman ratkaisemiseen.

Voit ehkäistä markkinointipeittokuvaan liittyviä tuotehylkäyksiä ottamalla automaattiset kuvanparannukset käyttöön. Tämä ominaisuus yrittää korjata kuvat automaattisesti poistamalla markkinointipeittokuvat. Jos poisto onnistuu, kuva korvataan ja tuotteet hyväksytään uudelleen.

Tilitason ongelmat

Tilitason ongelmat vaikuttavat kaikkiin tuotteisiisi Kauppiaskeskuksessa.

Tilitason ongelmia on kahdenlaisia:

• Varoitukset: Jos Google havaitsee verkkosivuston tai tuotetiedot tuotetietovaatimusten tai Shopping-käytäntövaatimusten vastaisiksi, saat varoitussähköpostin. Siitä näet esimerkkejä ongelmista sekä varoitusjakson, jonka kuluessa ongelmat pitää ratkaista. Tuotteesi näkyvät varoitusjakson ajan Googlen palveluissa, mutta niiden tulokset voivat kärsiä.
  • Jäädytykset: Jos et pyydä tarkastusta manuaalisesti varoitusjakson aikana, tuotetiedot ja verkkosivusto tarkastetaan varoitusjakson päätyttyä. Jos olet ratkaissut kaikki ongelmat, varoitus poistuu ja tuotteet näkyvät taas normaalisti. Jos ongelmia ei ole ratkaistu, tilisi jäädytetään ja tuotteidesi näkyminen Googlen palveluissa estetään. Saat myös sähköpostiviestin, jossa kerrotaan olennaiset tiedot ja ilmoitetaan tilisi jäädyttämisestä.
Huom. Jos tarkastuksessa havaitaan räikeä tilitason rikkomus, varoitusta ei välttämättä anneta vaan tili jäädytetään välittömästi.

Alkutarkastus

Kun lataat tuotteita tilillesi ensimmäistä kertaa, tuotteillesi ja verkkosivustollesi tehdään alkutarkastus, jolla varmistetaan niiden olevan Shopping-käytäntövaatimusten mukaisia. Siihen menee enintään 3–5 arkipäivää, ja tänä aikana tuotteesi ovat odotustilassa. Tarkastus voi viivästyä, jos tuotetietoihin tai verkkosivustolle tehdään uusia muutoksia. Jos tuotteesi tai verkkosivustosi havaitaan alkutarkastuksessa Shopping-käytäntöjen vastaisiksi, tilisi jäädytetään välittömästi ja saat lisätietoja sähköpostiisi. Jos alkutarkastuksessa ei havaita ongelmia, tuotteesi voivat näkyä Googlen palveluissa.

Tilitason ongelmien tunnistaminen

Näin löydät tilitason ongelmat:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillä kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa sitten Diagnostiikka.
  3. Klikkaa Tiliongelmat-välilehteä.
  4. Etsi tilitason ongelmat, joista haluat lisätietoja.

Tästä animaatiosta näet, miten löydät kampanjaasi liittyvät tilitason ongelmat Google Kauppiaskeskuksesta.

Tarkastuksen pyytäminen

Jos tilisi tai jokin tuotetarjouksistasi on hylätty ja olet joko korjannut ongelman tai olet eri mieltä siitä, voit pyytää tarkastusta joissain tapauksissa. Jos tarkastuksessa ei löydy ongelmia, ongelma häviää. Jos hylkäys pysyy voimassa etkä ole varma, miten jatkaa, ota meihin yhteyttä.

Huom. Jos listaat tuotteita kolmannen osapuolen alustalla, pyydä tarkastusta kolmannen osapuolen sovelluksella.