I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om brukertilgang i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om brukertilgang i Merchant Center Next, kan du klikke her.

For at du skal få tilgang til en Google Merchant Center-konto, må en Merchant Center-kontoadministrator legge deg til som bruker. Flere brukere kan ha tilgang til den samme Merchant Center-kontoen, og de kan knytte sin egen Google-konto sammen med flere Merchant Center-kontoer etter behov.

På denne siden

Kontoadministratorer kan angi ulike tilgangsnivåer til de enkelte brukerne, og hver bruker kan motta forskjellige typer e-poster.

• Standard: Brukeren kan logge på Google Merchant Center og se alt i kontoen, unntatt fanen «Merchant Center-programmer».
  • Administrator: Brukere med denne rollen har tilgang til resultatdata og kan opprette og redigere egendefinerte resultatrapporter.
  • E-postkontakter: Brukeren har ingen kontotilgang, men mottar e-poster basert på innstillingene.
  • Resultater og statistikk: Brukere med tilgangsnivå for resultater og statistikk kan se alle resultatrapportene.
Merk: Hvis du mottar en feilmelding om at du ikke har tilgang til Merchant Center, kan du sjekke Google Workspace for å se om du har slått på tilgang. Du kan også kontakte bedriftens Google Workspace-administratorer og sørge for at e-post-ID-en din er aktivert, slik at du kan bruke Merchant Center.

Alle disse brukertypene kan tilordnes brukerattributtet «Bekreftet nettstedeier». Hvis denne etiketten vises ved siden av navnet på en bruker oppført i Brukere-listen, betyr det at brukeren har bekreftet nettstedet tilknyttet kontoen sin og kan gjøre – eller allerede har gjort – krav på det.

Dette bildet viser en bekreftet nettstedseier i Google Merchant Center.

Det kan være oppført flere roller, avhengig av hvilke tjenester som er aktivert i Merchant Center-kontoen din.

Tips: Slik feilsøker du kontoen din hvis du har problemer med å logge på Merchant Center.

Inviter nye brukere

Administratorbrukere kan invitere andre til å få tilgang til Google Merchant Center-kontoen din på «Brukere»-fanen, som er tilgjengelig via rullegardinmenyen med verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul]. De inviterte brukerne kan logge på kontoen din med sin egen pålogging, slik at du slipper å dele detaljene dine med andre.

Brukeren du inviterer, må ha en Google-konto for å kunne motta invitasjonen. Hvis det ikke er tilfellet, kan hen opprette en Google-konto her.

Sånn kan du gi tilgang til flere brukere:

1. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen din, og velg Kontotilgang fra «Innstillinger»-menyen.
  2. Klikk på plussknappen plus.
  3. Skriv inn e-postadressen til den du vil invitere.
  4. Klikk på Legg til en bruker.
  5. Velg tilgangsnivået du vil gi brukeren, på den neste siden, og oppgi hvilke e-postinnstillinger hen skal ha.
  6. Klikk på Lagre.

En animert UI-representasjon av fremgangsmåten for å legge til nye brukere i Merchant Center-kontoer.

Når du har gjort dette, mottar den inviterte brukeren en e-post med beskjed om å godta invitasjonen, og tilgangen hens blir merket som «venter» til invitasjonen er godtatt.

Endre brukerroller

Opphev tildelingen av brukerroller

Hvis du ikke lenger ønsker at en eller flere brukere skal ha tilgang til Google Merchant Center-kontoen din, kan en administratorbruker fjerne dem fra kontoen. Når du har fjernet en bruker, kan ikke hen logge på Merchant Center-kontoen lenger.

Før du fjerner en bruker, må du påse at bekreftelsesstatusen for nettadressen din ikke er knyttet til den aktuelle brukeren. Hvis den er det og du fjerner den aktuelle brukeren fra kontoen, mister du også bekreftelsesstatusen (og kravstatusen i forlengelsen av dette). Du må i så fall gjennomføre bekreftelsen av og gjøre krav på nettstedet via en annen bruker.

Slik fjerner du brukere:

1. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen din, og velg Kontotilgang fra Innstillinger-menyen.
  2. Klikk på e-postadressen til den brukeren du vil fjerne, under Brukere.
  3. Klikk på Fjern brukeren under Brukerstatus.

En animert UI-representasjon av fremgangsmåten for å fjerne brukere fra Merchant Center-kontoer.

Endre brukerroller

Administratorbrukere kan endre brukeres roller. Slik gjøres det:

1. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen din, og velg Kontotilgang fra Innstillinger-menyen.
  2. Finn e-postadressen knyttet til rollen du vil endre, under Brukerstatus.

En animert UI-representasjon av fremgangsmåten for å endre tilgangen for brukere i Merchant Center.

Fjern tilgangen til Merchant Center-kontoen

Hvis du ikke lenger vil at Google-kontoen din skal være knyttet til en Merchant Center-konto, kan du fjerne din egen tilgang i«Innstillinger»-delen.

Når du gjør dette, mister du tilgangen til Merchant Center-kontoen, og du kan ikke lenger åpne eller gjøre endringer i den. Du må kontakte en Merchant Center-kontoadministrator for å få tilbake tilgangen.

Slik fjerner du kontoen din:

1. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen din, og velg så Innstillinger fra Innstillinger-menyen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Klikk på Fjern tilgang.
  4. Klikk på Fjern tilgangen igjen for å bekrefte at kontoen skal fjernes.

Vanlige spørsmål

Hva skjer hvis jeg mister tilgangen til Merchant Center-kontoen min?

Hvis du har mistet tilgangen til Merchant Center-kontoen din, kan du kontakte brukerstøtteteamet via dette skjemaet. Du må ta med informasjonen nedenfor:

• konto-ID-ene til alle Google Ads-kontoene som er knyttet sammen med Merchant Center-kontoen din
  • navnet på og oppføringslandet til en nylig datafeed
  • fem eksempler på produkt-ID-er fra en nylig feed
  • butikknavnet, slik det står oppført i Merchant Center-kontoen
  • nettadressen det er gjort krav på i kontoen

I tillegg til informasjonen ovenfor må du også angi e-postadressen du ønsker at invitasjonen til kontotilgang skal sendes til. E-postadressen du oppgir, kan ikke være knyttet til noen annen Merchant Center-konto.

Hva skjer hvis jeg får en feilmelding om at jeg må legge til en e-postadresse?

Det kan hende du ser denne feilmeldingen når du legger inn e-postadressen til en bruker du vil gi tilgang: «Vi kan ikke legge til denne e-postadressen fordi den ikke er knyttet til en Google-konto. Velg en annen e-postadresse, eller opprett en ny Google-konto.»

Hvis du ser denne feilmeldingen, er ikke e-postadressen du prøver å gi tilgang til Merchant Center, knyttet til en Google-konto. For at en e-postadresse skal kunne legges til i Merchant Center, den være knyttet til en Google-konto.

Slik kan du knytte e-postadresser sammen med Google-kontoer:

1. Gå til registreringssiden for Google-kontoer.
  2. Klikk på Bruk den nåværende e-postadressen min i stedet.

Hva anbefales hvis jeg administrerer nettstedet via Google Search Console?

Alle administratorbrukere må være oppført som eiere av nettstedet ditt i Search Console. Finn ut hvordan du bekrefter og gjør krav på nettstedet til butikken din.