In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over gebruikerstoegang voor Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over gebruikerstoegang in Merchant Center Next.

Voor toegang tot een Google Merchant Center-account moet een Merchant Center-accountbeheerder u als gebruiker toevoegen. Meerdere gebruikers kunnen toegang hebben tot hetzelfde Merchant Center-account en gebruikers kunnen hun eigen Google-account aan meerdere Merchant Center-accounts koppelen.

Op deze pagina

Accountbeheerders kunnen verschillende toegangsniveaus per gebruiker opgeven. Iedere gebruiker kan verschillende soorten e-mails krijgen.

• Standaard: deze gebruikers kunnen inloggen bij Google Merchant Center en hebben toegang tot alles in het account, behalve het tabblad Merchant Center-programma's.
  • Beheerder: gebruikers met deze rol hebben toegang tot prestatiegegevens en kunnen aangepaste prestatierapporten maken en bewerken.
  • E-mailcontacten: deze gebruikers hebben geen accounttoegang, maar krijgen e-mails op basis van voorkeuren.
  • Prestaties en inzichten: gebruikers met het toegangsniveau Prestaties en inzichten hebben toegang tot alle prestatierapporten.
Opmerking: Als u een foutmelding krijgt dat u geen toegang heeft tot Merchant Center, checkt u in Google Workspace of u toegang heeft aangezet. U kunt ook contact opnemen met de Google Workspace-beheerders van uw bedrijf en checken of uw e-mail-ID aanstaat, zodat u toegang heeft tot Merchant Center.

Elk type gebruiker is geschikt voor het gebruikerskenmerk Geverifieerde website-eigenaar. Als dat label naast de naam van een gebruiker staat in de lijst Gebruikers, heeft deze gebruiker de website van het eigen account laten verifiëren en kan deze claimen (of heeft dat al gedaan).

Deze afbeelding toont een geverifieerde website-eigenaar in Google Merchant Center.

Afhankelijk van de services die in uw Merchant Center-account aanstaan, staan er mogelijk aanvullende gebruikersrollen vermeld.

Tip: Hier zijn instructies om problemen met uw account op te lossen als u probeert in te loggen bij Merchant Center.

Een nieuwe gebruiker uitnodigen

Beheerders kunnen andere gebruikers uitnodigen voor uw Google Merchant Center-account. Hiervoor gaan ze via het dropdownmenu van het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] naar het tabblad Gebruikers. Deze uitgenodigde gebruikers loggen in bij uw account met hun eigen inloggegevens, dus u kunt uw eigen inloggegevens veiligstellen.

U kunt alleen uitnodigingen sturen naar gebruikers met een Google-account. Gebruikers zonder Google-account kunnen er hier een maken.

Volg deze stappen om toegang te verlenen aan extra gebruikers:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Accounttoegang in het menu Instellingen.
  2. Klik op de plusknop plus.
  3. Geef het e-mailadres op van de persoon die u wilt uitnodigen.
  4. Klik op Gebruiker toevoegen.
  5. Op de volgende pagina selecteert u het toegangsniveau en de e-mailvoorkeuren voor die gebruiker.
  6. Klik op Opslaan.

Een UI met animatie van de stappen die nodig zijn om een nieuwe gebruiker aan een Merchant Center-account toe te voegen.

De gebruiker krijgt een e-mail met het verzoek om de uitnodiging te accepteren. De toegang krijgt de markering In behandeling tot de gebruiker de uitnodiging accepteert.

Gebruikersrollen wijzigen

Gebruikersrollen intrekken

Als u wilt dat een of meer gebruikers geen toegang meer hebben tot uw Google Merchant Center-account, kan een beheerder die uit uw account verwijderen. Gebruikers kunnen niet meer inloggen op uw Merchant Center-account nadat u ze heeft verwijderd.

Check of er geen verificatiestatus van een website-URL is gekoppeld aan de gebruiker die u wilt verwijderen. Als er een verificatiestatus is gekoppeld aan een gebruiker en u die gebruiker verwijdert uit uw account, verliest u de verificatiestatus. U verliest dan ook uw claimstatus en moet de website laten verifiëren en claimen met een andere gebruiker.

Zo verwijdert u een gebruiker:

1. Klik in uw Merchant Center-account op de moersleutel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Accounttoegang in het menu Instellingen.
  2. Klik onder Gebruikers op het e-mailadres van de gebruiker die u wilt verwijderen.
  3. Klik onder Status van gebruiker op Gebruiker verwijderen.

Een UI met animatie van de stappen die nodig zijn om een gebruiker uit een Merchant Center-account te verwijderen.

Gebruikersrollen bewerken

Beheerders kunnen de rol van een gebruiker bewerken. Dat gaat zo:

1. Klik in uw Merchant Center-account op de moersleutel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Accounttoegang in het menu Instellingen.
  2. Zoek het e-mailadres waarvoor u de rol wilt bewerken onder Status van gebruiker.

Een UI met animatie van de stappen die nodig zijn om de toegang voor een gebruiker in Merchant Center te bewerken.

Uw toegang tot een Merchant Center-account intrekken

Als u niet meer wilt dat uw Google-account aan een bepaald Merchant Center-account is gekoppeld, kunt u uw eigen toegang intrekken in het gedeelte Voorkeuren.

Nadat u zichzelf uit een Merchant Center-account heeft verwijderd, wordt de toegang ingetrokken en kunt u het account niet meer bekijken en er geen wijzigingen meer in aanbrengen. Neem contact op met een Merchant Center-accountbeheerder om opnieuw toegang te krijgen.

Zo verwijdert u uw eigen account:

1. Klik in uw Merchant Center-account op de moersleutel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Voorkeuren in het menu Instellingen.
  2. Selecteer Voorkeuren.
  3. Klik op Toegang intrekken.
  4. Klik opnieuw Toegang intrekken om de verwijdering van uw account te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik geen toegang meer heb tot mijn Merchant Center-account?

Als u geen toegang meer heeft tot uw Merchant Center-account, kunt u contact opnemen met het supportteam via dit formulier. Geef de volgende informatie op:

• De account-ID('s) van alle Google Ads-accounts die aan uw Merchant Center-account zijn gekoppeld.
  • De naam en het doelland van een recente datafeed.
  • 5 voorbeelden van product-ID's uit een recente feed.
  • De winkelnaam zoals deze wordt vermeld in het Merchant Center-account.
  • De website die is geclaimd in het account.

Behalve de gegevens hierboven geeft u ook het e-mailadres op waarop u een uitnodiging voor toegang tot het account wilt krijgen. Het e-mailadres dat u opgeeft, kan niet worden gekoppeld aan een ander Merchant Center-account.

Wat gebeurt er als ik een foutmelding krijg wanneer ik een e-mailadres probeer toe te voegen?

Als u een e-mailadres invoert om toegang te geven aan een extra gebruiker, kunt u deze foutmelding krijgen: 'We kunnen dit e-mailadres niet toevoegen omdat het niet aan een Google-account is gekoppeld. Kies een ander e-mailadres of maak een nieuw Google-account.'

Als u deze foutmelding krijgt, is het e-mailadres dat u toegang tot Merchant Center probeert te geven, niet gekoppeld aan een Google-account. E-mailadressen moeten aan een Google-account zijn gekoppeld om ze aan Merchant Center te kunnen toevoegen.

Zo koppelt u uw e-mailadres aan een Google-account:

1. Ga naar de aanmeldingspagina voor Google-accounts.
  2. Klik op Mijn huidige e-mailadres gebruiken.

Wat wordt aanbevolen als ik Google Search Console gebruik om mijn website te beheren?

Elke beheerder moet vermeld staan als eigenaar van uw website in Search Console. Ontdek meer informatie over hoe u de website van uw winkel kunt laten verifiëren en claimen.

Wat gebeurt er als de gebruikersuitnodigingen die in behandeling zijn, een paar dagen later nog niet zijn afgehandeld?

U kunt eventueel zelf contact opnemen met de gebruiker. Als er dan nog niets met de uitnodiging gebeurt of als de gebruiker een lege e-mail heeft gekregen, verwijdert u de gebruiker, of verwijdert u de gebruiker en voegt u die weer toe om een nieuwe uitnodiging te sturen.

Kan ik het Google-account ontkoppelen van mijn Merchant Center-account?

Als u een Merchant Center-beheerder bent, kunt u uw Google-account alleen verwijderen als er nog een andere beheerder aan het account gekoppeld is.

Wat als een serviceprovider, zoals een bureau of CSS, mijn account beheert?

Als u beheerderstoegang tot het account heeft, kunt u gebruikers uitnodigen of verwijderen en de toegangsniveaus van andere gebruikers bewerken, afgestemd op het servicemodel dat u heeft afgesproken met uw bureau of CSS. Als u met een CSS werkt, selecteert u het accounttoegangsniveau in het gedeelte CSS-gebruikers van het account.
Elke gebruiker met beheerderstoegang tot een account kan wijzigingen aanbrengen in het account waartoe hij beheerderstoegang heeft.