Kauppiaskeskuksen käyttöoikeudet

Voit käyttää Google Kauppiaskeskus ‑tiliä vain, jos tilin järjestelmänvalvoja on lisännyt sinut käyttäjäksi. Yhdellä Kauppiaskeskus-tilillä voi olla useita käyttäjiä, ja kukin käyttäjä voi linkittää oman Google‑tilinsä useisiin Kauppiaskeskus-tileihin.

Järjestelmänvalvojat voivat valita kullekin käyttäjälle useita eri käyttöoikeustasoja, ja käyttäjille voidaan lähettää erilaisia sähköpostiviestejä.

• Normaalit käyttäjät: Oikeus kirjautua Google Kauppiaskeskus ‑tilille ja käyttää kaikkia tilin toimintoja, paitsi Käyttäjät- ja Kauppiaskeskuksen ohjelmat ‑välilehtiä.
  • Järjestelmänvalvojat: Normaalit käyttöoikeudet sekä oikeus lisätä, poistaa tai muokata käyttäjärooleja Käyttäjät-välilehdellä.
  • Sähköpostikontaktit: Käyttäjällä ei ole tilin käyttöoikeuksia, mutta hän voi vastaanottaa sähköpostiviestejä riippuen asetuksista.

Kaikki käyttäjätyypit voivat saada käyttäjäattribuutin "Todennettu verkkosivuston omistaja". Jos tämä tunniste näkyy käyttäjän nimen vieressä Käyttäjät-luettelossa, kyseinen käyttäjä on todentanut tilinsä verkkosivuston ja voi ilmoittautua sen omistajaksi tai on jo ilmoittautunut sen omistajaksi.

Kauppiaskeskus-tililläsi käytössä olevien palvelujen mukaan saatat nähdä myös muita käyttäjärooleja.

Huom. Jos Google Search Console on käytössä verkkosivuston hallinnassa, suosittelemme lisäämään tilin jokaisen järjestelmänvalvojan myös verkkosivuston omistajaksi täältä: Search Console. Lue lisää verkkosivuston todentamisesta ja sen omistajaksi ilmoittautumisesta.

Uuden käyttäjän kutsuminen

Järjestelmänvalvojat kutsuvat muita Google Kauppiaskeskus ‑tilisi käyttäjiksi Käyttäjät-välilehdeltä, joka löytyy työkalukuvakkeen Tools and setting menu icon [Gear] avattavasta valikosta. Kutsutut käyttäjät kirjautuvat tilillesi omilla kirjautumistunnuksillaan, joten omat kirjautumistietosi pysyvät suojattuina.

Valitsemasi käyttäjä tarvitsee kutsun vastaanottamiseen Google-tilin. Jos hänellä ei ole Google-tiliä, hän voi luoda tilin täältä.

Jos haluat myöntää käyttöoikeuksia uusille käyttäjille, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse Asetukset-valikosta Tilin käyttöoikeudet.
  3. Klikkaa pluspainiketta plus.
  4. Lisää kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.
  5. Valitse Lisää käyttäjä.
  6. Valitse seuraavalta sivulta käyttäjän käyttöoikeustaso ja sähköpostiasetukset.
  7. Klikkaa Tallenna.
Kun lisäät sähköpostiosoitteen ja yrität myöntää käyttöoikeuden uudelle käyttäjälle, saatat saada seuraavan virheilmoituksen: "Tätä sähköpostiosoitetta ei voitu lisätä, koska sitä ei ole liitetty yhteenkään Google-tiliin. Valitse toinen sähköpostiosoite tai luo uusi Google-tili".
Jos sait tämän virheilmoituksen, sähköpostiosoitetta, jolle yrität myöntää pääsyn Kauppiaskeskukseen, ei ole linkitetty Google-tiliin. Sähköpostiosoitteet täytyy linkittää Google-tiliin, jotta ne voidaan lisätä Kauppiaskeskukseen.

Voit linkittää sähköpostiosoitteesi Google-tiliin seuraavasti:

1. Siirry Google-tilin luomissivulle.
  2. Klikkaa Käytä nykyistä sähköpostiosoitettani.

Käyttäjäroolien peruuttaminen

Jos et enää halua, että tietyt käyttäjät voivat käyttää Google Kauppiaskeskus ‑tiliäsi, voit poistaa kyseiset käyttäjät tililtäsi. Käyttäjät eivät enää tämän jälkeen voi kirjautua Kauppiaskeskus-tilillesi.

Varmista ennen käyttäjän poistamista, ettei verkkosivustosi URL-osoitetta ole todennettu kyseisen käyttäjän kautta. Jos näin on ja poistat käyttäjän tililtäsi, menetät sivustosi todennuksen (ja siten myös URL-osoitteen omistajuuden). Lisäksi sinun on todennettava sivustosi ja ilmoittauduttava sen omistajaksi toisen käyttäjän kautta.

Voit poistaa käyttäjän seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse Asetukset-valikosta Tilin käyttöoikeudet.
  3. Klikkaa Käyttäjät-osiosta poistettavan käyttäjän sähköpostiosoitetta.
  4. Klikkaa Käyttäjän tila ‑osiosta Poista käyttäjä.

Käyttäjäroolien muokkaaminen

Voit muokata käyttäjärooleja seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse Asetukset-valikosta Tilin käyttöoikeudet.
  3. Etsi Käyttäjän tila ‑osiosta sen käyttäjän sähköpostiosoite, jonka roolia haluat muuttaa.

Kauppiaskeskus-tilin käyttöoikeuksien poistaminen itseltä

Jos et enää halua, että Google-tilisi on linkitetty Kauppiaskeskus-tiliin, voit poistaa omat käyttöoikeutesi Asetukset-osion kautta.

Tämän jälkeen pääsysi kyseiselle Kauppiaskeskus-tilille perutaan etkä enää näe tiliä tai voi tehdä siihen muutoksia. Jos haluat palauttaa tilin käyttöoikeudet, ota yhteyttä tilin järjestelmänvalvojaan.

Huom. Jos olet Kauppiaskeskus-tilin järjestelmänvalvoja, voit poistaa Google-tilisi vain, jos tilillä on toinenkin järjestelmänvalvoja.

Voit poistaa oman tilisi seuraavasti:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Tools and setting menu icon [Gear] ja valitse sitten Asetukset-valikosta Asetukset.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Poista käyttöoikeus.
  5. Vahvista tilisi poistaminen klikkaamalla uudelleen Poista käyttöoikeus.