Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kauppiaskeskuksen pääsyoikeudet

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa käyttäjien pääsyoikeuksista uudessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Pääset Google Kauppiaskeskus ‑tilille vain, jos tilin järjestelmänvalvoja on lisännyt sinut käyttäjäksi. Yhdellä Kauppiaskeskus-tilillä voi olla useita käyttäjiä, ja kukin käyttäjä voi linkittää oman Google‑tilinsä useisiin Kauppiaskeskus-tileihin.

Sisällys:

Tilin järjestelmänvalvojat voivat valita käyttäjille useita eri pääsyoikeustasoja, ja käyttäjät voivat vastaanottaa erilaisia sähköpostiviestejä.

• Normaalit käyttäjät: Oikeus kirjautua Google Kauppiaskeskus ‑tilille ja käyttää kaikkia tilin toimintoja, paitsi "Kauppiaskeskuksen ohjelmat" ‑välilehteä.
  • Järjestelmänvalvojat: Käyttäjällä on pääsy tulosdataan, ja hän voivat luoda ja muokata omia tulosraportteja.
  • Sähköpostikontaktit: Käyttäjällä ei ole pääsyoikeuksia tilille, mutta hän voi vastaanottaa sähköpostiviestejä riippuen asetuksista.
  • Tulokset ja käyttötiedot: Tulos- ja käyttötietotason käyttäjät saavat pääsyn kaikkiin tulosraportteihin.
Huom. Jos saat virheilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole pääsyoikeuksia Kauppiaskeskukseen, tarkista Google Workspacesta, oletko ottanut pääsyoikeudet käyttöön. Voit lisäksi ottaa yhteyttä yrityksesi Google Workspace ‑järjestelmänvalvojiin ja varmistaa, että sähköpostitunnuksellesi on sallittu pääsy Kauppiaskeskukseen.

Kaikki käyttäjätyypit voivat saada käyttäjämääritteen "Vahvistettu verkkosivuston omistaja". Jos tämä tunniste näkyy käyttäjän nimen vieressä Käyttäjät-listassa, kyseinen käyttäjä on todentanut tilinsä verkkosivuston ja voi ilmoittautua tai on jo ilmoittautunut sen omistajaksi.

Kuva vahvistetun sivuston omistajan tiedoista Google Kauppiaskeskuksessa

Kauppiaskeskus-tililläsi käytössä olevien palvelujen mukaan saatat nähdä myös muita käyttäjärooleja.

Vinkki: Tutustu tiliongelmiin liittyviin ohjeisiin, jos Kauppiaskeskukseen kirjautumisessa on ongelmia.

Uuden käyttäjän kutsuminen

Järjestelmänvalvojat kutsuvat muita Google Kauppiaskeskus ‑tilisi käyttäjiksi Käyttäjät-välilehdeltä, joka löytyy työkalukuvakkeen avattavasta valikosta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas]. Kutsutut käyttäjät kirjautuvat tilillesi omilla kirjautumistunnuksillaan, joten omat kirjautumistietosi pysyvät suojattuina.

Valitsemasi käyttäjä tarvitsee kutsun vastaanottamiseen Google-tilin. Jos hänellä ei ole Google-tiliä, hän voi luoda tilin täältä.

Jos haluat myöntää pääsyoikeuksia uusille käyttäjille, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililtäsi työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Asetukset-valikosta Pääsy tilille.
  2. Klikkaa pluspainiketta plus.
  3. Lisää kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.
  4. Valitse Lisää käyttäjä.
  5. Valitse seuraavalta sivulta käyttäjän pääsyoikeustaso ja sähköpostiasetukset.
  6. Klikkaa Tallenna.

Animoitu käyttöliittymäkuva, jossa näkyy, miten Kauppiaskeskus-tilille voi lisätä uuden käyttäjän

Kun olet tehnyt tämän, kutsuttu käyttäjä saa sähköpostin, jossa häntä pyydetään hyväksymään kutsu, ja käyttäjän pääsyoikeus näkyy odottavana, kunnes hän on hyväksynyt kutsun.

Käyttäjäroolien valinta

Käyttäjäroolien peruuttaminen

Jos et enää halua, että tietyt käyttäjät voivat käyttää Google Kauppiaskeskus ‐tiliäsi, järjestelmänvalvoja voi poistaa heidät tililtäsi. Käyttäjät eivät enää tämän jälkeen voi kirjautua Kauppiaskeskus-tilillesi.

Varmista ennen käyttäjän poistamista, ettei verkkosivustosi URL-osoitetta ole todennettu kyseisen käyttäjän kautta. Jos näin on ja poistat käyttäjän tililtäsi, menetät todennuksen. Tämän jälkeen menetät myös verkkosivustosi omistajuuden statuksen ja sinun on tehtävä verkkosivuston vahvistus ja omistajaksi ilmoittautuminen toisen käyttäjän kautta.

Voit poistaa käyttäjän seuraavasti:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililtäsi työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Asetukset-valikosta Pääsyoikeudet tilille.
  2. Klikkaa Käyttäjät-osiosta poistettavan käyttäjän sähköpostiosoitetta.
  3. Klikkaa Käyttäjän tila ‑kohdasta Poista käyttäjä.

Animoitu käyttöliittymäkuva, jossa näkyy, miten käyttäjän voi poistaa Kauppiaskeskus-tililtä

Käyttäjäroolien muokkaaminen

Järjestelmänvalvojat voivat muokata käyttäjärooleja. Toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililtäsi työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Asetukset-valikosta Pääsyoikeudet tilille.
  2. Etsi Käyttäjän tila ‑kohdasta sen käyttäjän sähköpostiosoite, jonka roolia haluat muuttaa.

Animoitu käyttöliittymäkuva, jossa näkyy, miten käyttäjän pääsyoikeuksia voi muokata Kauppiaskeskuksessa

Kauppiaskeskus-tilin pääsyoikeuksien poistaminen itseltä

Jos et enää halua, että Google-tilisi on linkitetty Kauppiaskeskus-tiliin, voit poistaa omat pääsyoikeutesi Asetuksista.

Tämän jälkeen pääsysi kyseiselle Kauppiaskeskus-tilille perutaan, etkä enää näe tiliä tai voi tehdä siihen muutoksia. Jos haluat palauttaa tilin pääsyoikeudet, ota yhteyttä tilin järjestelmänvalvojaan.

Voit poistaa oman tilisi seuraavasti:

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tililläsi työkalukuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sitten Asetukset-valikosta Asetukset.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa Poista pääsyoikeus.
  4. Vahvista tilisi poistaminen klikkaamalla uudelleen Poista pääsyoikeus.

Usein kysyttyä

Mitä tapahtuu, jos menetän pääsyn Kauppiaskeskus-tililleni?

Jos olet menettänyt pääsyn Kauppiaskeskus-tilillesi, voit ottaa yhteyttä tukitiimiin tällä lomakkeella. Lisää lomakkeeseen seuraavat tiedot:

• kaikkien Kauppiaskeskus-tiliisi linkitettyjen Google Ads ‐tilien tunnukset
  • tuoreen datasyötteen nimi ja kohdemaa
  • viisi esimerkkituotetunnusta tuoreesta syötteestä
  • kaupan nimi Kauppiaskeskus-tilillä ilmoitetussa muodossa
  • sen verkkosivuston URL-osoite, jonka omistajaksi tilillä on ilmoittauduttu.

Yllä olevien tietojen lisäksi sinun on ilmoitettava sähköpostiosoite, johon haluat saada kutsun tilille. Ilmoittamasi sähköpostiosoite ei saa liittyä mihinkään toiseen Kauppiaskeskus-tiliin.

Mitä tapahtuu, jos saan virheilmoituksen sähköpostiosoitteen lisäämisestä?

Kun lisäät sähköpostiosoitteen ja yrität myöntää pääsyoikeuden uudelle käyttäjälle, saatat saada seuraavan virheilmoituksen: "Tätä sähköpostiosoitetta ei voitu lisätä, koska sitä ei ole liitetty Google-tiliin. Valitse toinen sähköpostiosoite tai luo uusi Google-tili".

Jos saat tämän virheilmoituksen, sähköpostiosoitetta, jolle yrität myöntää pääsyn Kauppiaskeskukseen, ei ole linkitetty Google-tiliin. Sähköpostiosoitteet täytyy linkittää Google-tiliin, jotta ne voidaan lisätä Kauppiaskeskukseen.

Näin voit linkittää sähköpostiosoitteesi Google-tiliin:

1. Siirry Google-tilin luomissivulle.
  2. Klikkaa Käytä nykyistä sähköpostiosoitettani.

Mitä minun kannattaa tehdä, jos käytän sivustoni ylläpitoon Google Search Consolea?

Kunkin järjestelmänvalvojan on oltava verkkosivustosi omistaja Search Consolessa. Lue lisää kaupan verkkosivuston vahvistamisesta ja sen omistajaksi ilmoittautumisesta.

Mitä tapahtuu, jos odotustilassa oleviin käyttäjäkutsuihin ei vastata moneen päivään?

Sinun kannattaa varmistaa asia suoraan käyttäjältä. Jos kutsuun ei vastata tai jos kutsutun käyttäjän saama sähköpostiviesti on tyhjä, voit joko poistaa käyttäjän tai poistaa ja lisätä käyttäjän uudelleen lähettääksesi uuden kutsun.

Voinko poistaa Google-tilin ja Kauppiaskeskus-tilin välisen linkityksen?

Jos olet Kauppiaskeskus-tilin järjestelmänvalvoja, voit poistaa Google-tilisi vain, jos tilillä on toinenkin järjestelmänvalvoja.

Entä jos tiliäni hoitaa palveluntarjoaja, kuten mainostoimisto tai hintavertailupalvelu?

Jos sinulla on tilille järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voit kutsua tai poistaa käyttäjiä ja muuttaa muiden käyttäjien pääsyoikeustasoja mainostoimiston tai hintavertailupalvelun kanssa sopimasi palvelumallin mukaisesti. Jos käytät hintavertailupalvelua, voit valita pääsyoikeustason tilin CSS-käyttäjät-kohdasta.
Huomaa, että kuka tahansa, jolla on tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voi tehdä muutoksia kyseiselle tilille.