Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Korjausohje: Kuvaa ei haettu (indeksointinopeus liian hidas) tai (indeksointi odotustilassa)

Varmista, että Google pääsee kuviisi ja voi indeksoida niitä. Odota, kunnes tuotekuva indeksoidaan (kolmen päivän kuluessa).

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Yksi tai useampi tuotteistasi on hylätty, eivätkä niiden kuvat näy Shopping-mainoksissa tai ilmaisissa listauksissa. Tämä voi johtua monesta syystä, kuten indeksoinnista.

Voi olla, että kuvien indeksointinopeus on liian hidas. Voit korjata tämän nostamalla indeksointinopeutta Google Search Consolessa tai siirtämällä kuvat nopeammalle palvelimelle. Näille tuotteille lähettämäsi kuvat voivat myös odottaa indeksointia. Tuotekuvien indeksointiin ja hakemiseen voi mennä enintään kolme päivää.

Kuvien näkymättömyys voi johtua myös muista syistä. Tästä oppaasta saat tietoja ongelmien syistä ja niiden ratkaisemisesta.

Ennen kuin aloitat

Selvitä, mikä ongelma koskee tiliäsi:

Tuotteet lähetettiin äskettäin

• Jos tuotteesi lähetettiin äskettäin, voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin kuvat haetaan ja indeksoidaan palvelimelle. Tuotteita ei näytetä Shopping-mainoksissa ja ilmaisissa listauksissa, ennen kuin kuvat on indeksoitu.
  • Jos indeksointinopeus on alhainen, varmista, etteivät palvelimesi lähetä 500-virhettä tai vastaavia virheitä. Voit myös muuttaa indeksointinopeutta Google Search Consolessa.
  • Jos haluat päivittää suuria määriä kuvia kerralla, lähetä uusia kuvia esimerkiksi 10 % päivässä, jotta Google voi jatkuvasti indeksoida uusia URL-osoitteita.

Kuvia ei ole vielä julkaistu

• Varmista, että datasyötteessäsi lähettämiesi kuvien URL-osoitteet ovat käytössä näyttöjärjestelmässäsi ja Googlen indeksoitavissa.

Kuvia muutettiin tai päivitettiin äskettäin

• Jos kuvan URL-osoite pysyy muuttumattomana, päivitetyn kuvan näkymisessä voi kestää jopa kuusi viikkoa.
  • Jotta järjestelmä voisi tunnistaa muutokset ja indeksoida uuden kuvan nopeasti (yleensä kolmen päivän kuluessa), käytä kuvalle uutta URL-osoitetta ja päivitä se tuotetietoihin aina, kun vaihdat kuvaa.

Kuvien muotoa ei tueta

• Varmista, että kuvat ovat jossakin tuetuista muodoistamme (GIF, JPG, JPEG, PNG, BMP tai TIF), ja niiden tiedostonimet sisältävät sopivat laajennukset.
  • Jotta kuva voidaan käsitellä onnistuneesti, siihen liittyvän URL-osoitteen on oltava linkitettynä kuvatiedostoon eikä komentosarjaan. Lue lisää kuvavaatimuksista

Kuvan URL-osoitteet eivät toimi oikein

• Jos kuvasi URL-osoitteet eivät toimi, tuotteesi kuvaa ei näytetä tiedoissasi.
  • Tarkista, että kuviesi URL-osoitteet toimivat oikein.

Kuvien URL-osoitteissa on välilyöntejä

• Varmista, ettei kuvien URL-osoitteissa ole välilyöntejä. Jokainen välilyönti on korvattava merkeillä %20. Muuten palvelin ei pysty indeksoimaan kuviasi, eivätkä kuvat näy tuloksissa.
  • Esimerkki:

Palvelimellasi oleva robots.txt-tiedosto estää pääsyn

• Robots.txt-tiedosto estää Googlea indeksoimasta sivustosi kuvia. Muuta robots.txt-tiedostoa, jotta käyttäjäagentit Googlebot ja Googlebot-Image pääsevät kuviisi ja voivat indeksoida sivustosi. Lue lisää robots.txt-tiedostosta
  • Lisää robots.txt-tiedostoon seuraavat rivit:

User-agent: Googlebot
    Disallow:

User-agent: Googlebot-Image
    Disallow:

Kuvalinkkien uudelleenohjaus

• Kuvan linkin tulee osoittaa suoraan kuvan URL-osoitteeseen. Jos datasyötteen kuvalinkki ohjautuu uudelleen toiseen URL-osoitteeseen, palvelin ei pysty hakemaan kuvan kopiota tuotetta näytettäessä.
  • ASP-, PHP- tai ColdFusion ‑skriptien kautta uudelleenohjattavia kuvien URL-osoitteita ei myöskään haeta.

Kuvissa on HTTP-ylätunnisteet

• Jos kuvan ylätunnistetiedot eivät vastaa odotuksia, kuvaprosessori ei pysty tallentamaan kopiota kuvastasi. Tyypillisesti ylätunnisteet voivat olla ongelma vain dynaamisesti muodostetuille kuville.
  • Kaksi ylätunnistekenttää, jotka on voitava käsitellä ongelmitta, ovat sisältötyyppi ja sisällön pituus.
    • Ylätunniste content-type kuvaa lähetettävää tiedostotyyppiä. Kuvien kaksi yleistä arvoa ovat "image/gif" ja "image/jpeg".
    • Ylätunniste content-length kertoo kuvan tiedostokoon.
  • Jos päätät lisätä ylätunnisteet, varmista, että ne sopivat kuvaan. Älä valitse ylätunnistekenttää cache-control [välimuistin-hallinta].

Kuva on liian suuri

Ohjeet

Voit tehdä yllä mainitut muutokset seuraavasti kaikkiin tuotteisiin, joiden kohdalla virheilmoitus esiintyy:

Vaihe 1: Katso, mitä tuotteita ongelma koskee

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus‑tilillesi.
  2. Valitse navigointivalikosta Tuotteet ja klikkaa Diagnostiikka.
  3. Klikkaa Tuoteongelmat‑välilehteä, niin näet tuotteitasi koskevat ongelmat.

Näin voit ladata .csv-muotoisen luettelon kaikista tuotteista, joissa on ongelmia:

• Klikkaa latauspainiketta Download suodatinpainikkeen Download vierestä. Löydät sen kaavion alapuolelta ja ongelmaluettelon yläpuolelta.

Näin voit ladata .csv-muotoisen luettelon kaikista tuotteista, joihin liittyy tietty ongelma:

• Valitse Ongelma-sarakkeesta ongelma ja klikkaa sitten rivin lopusta latauspainiketta Download.

Jos haluat nähdä luettelon enintään 50 tuotteesta, joihin liittyy tietty ongelma:

• Valitse Ongelma-sarakkeesta ongelma ja klikkaa sitten Tuotteita‑sarakkeesta Näytä esimerkit.

Vaihe 2: Tarkista ja päivitä kuvalinkit

1. Suodata ladattu raportti niin, että näet vain tuotteet, joihin liittyy jompikumpi seuraavista ongelmista:
    "Ongelman nimi" = Kuvaa ei haettu (indeksointinopeus liian hidas) tai
    "Ongelman nimi= Kuvaa ei haettu (indeksointi odottaa)
  2. Tarkista tuotetiedot kyseisten tuotteiden osalta (käytä apuna tunnusta) ja varmista, että kaikilla tuotteilla on korkealaatuinen kuva, jossa ei ole peittokuvia.
  3. Vaihda kuvalinkki [image_link] ‑määritteen URL-osoite, jotta se viittaa oikeaan tuotekuvaan. Voit pakottaa kuvan noudon tapahtumaan nopeammin, kun lähetät uuden URL-osoitteen vanhan URL-osoitteen päivittämisen sijaan.

Vaihe 3: Lähetä tuotetiedot uudelleen

1. Kun olet päivittänyt tuotetietosi, lisää ne uudelleen jollakin seuraavista tavoista:
  2. Tarkista seuraavaksi, että ongelma on korjattu, eli varmista, että sitä ei enää näy Diagnostiikka-sivulla.

Huomaathan, että tekemäsi muutos ei välttämättä näy heti Diagnostiikka-sivulla.