I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Send inn feeder via SFTP

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hva er SFTP?

SFTP er en forkortelse for SSH File Transfer Protocol. SFTP er en vanlig metode for nedlasting eller opplasting av filer til Internett. Ved bruk av SFTP overføres data på en sikker måte ved hjelp av kryptering, og fildata i klartekst overføres ikke.

Merk: Muligheten til å overføre produktinformasjonsfiler til Merchant Center via FTP avvikles. Finn ut mer om hvorfor vi slutter å støtte FTP i Merchant Center

Før du begynner

Du må registrere feeden din før du kan sende inn datafeeder. Merk at når du sender inn via SFTP, må filstørrelsen være under 4 GB, i enten komprimert eller ukomprimert format. Hvis filen din er større enn dette, må du dele den inn i flere mindre filer før du laster opp dataene dine.

Hvis du fortsatt trenger hjelp med å bruke SFTP etter at du har lest denne artikkelen, kan du ta en titt på feilsøkingsveiledningen.

Opprett en SFTP-konto

Slik oppretter du en SFTP-konto:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. I Merchant Center-kontoen din velger du ikonet med tre prikker for å åpne rullegardinmenyen, og deretter klikker du på SFTP/GCS.
  3. Velg SFTP-fanen.
  4. Det genereres automatisk et brukernavn for SFTP-kontoen. Klikk på Generer passord for å generere et passord og aktivere kontoen din.
  5. Det automatisk genererte passordet ditt vises i et forgrunnsvindu.
    • Merk: Av sikkerhetshensyn vises ikke passordet igjen. Sørg for at du har notert deg passordet og lagret det på et trygt sted, før du lukker forgrunnsvinduet.
  6. Klikk på Lukk for å gå tilbake til siden med SFTP-innstillinger.
Merk: Det kan ta flere timer før det første passordet trer i kraft. Hvis du ikke får logget på SFTP-tjeneren vår med én gang, prøver du på nytt senere.

Endre SFTP-passordet ditt

Hvis du har behov for å endre SFTP-passordet ditt, kan du gjøre det ved å generere et sikkert passord i Merchant Center. Slik endrer du SFTP-passordet:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul], og velg deretter «Innstillinger» i SFTP/GCS-fanen.
  3. Klikk på Generer nytt passord under SFTP.
  4. Det åpnes et forgrunnsvindu der du blir bedt om å bekrefte at du vil endre passordet ditt. Hvis du vil fortsette, klikker du på Bekreft.
  5. Det åpnes et nytt forgrunnsvindu som inneholder det nye passordet som ble generert.
    • Merk: Av sikkerhetshensyn vises ikke passordet igjen. Sørg for at du har notert deg passordet og lagret det på et trygt sted, før du lukker forgrunnsvinduet.
  6. Klikk på Lukk for å gå tilbake til siden med SFTP-innstillinger.

Merk: Du kan bare generere et nytt SFTP-passord for Google Merchant Center. Du kan ikke gjenopprette passord som er mistet eller glemt.

Last opp filen din via SFTP

Selv om du kan bruke mange metoder for å laste opp en fil via SFTP, har vi inkludert instruksjonene for de vanligste metodene nedenfor. Hvis du ikke har brukt SFTP tidligere, anbefaler vi Alternativ 1 nedenfor fordi det er enklere å konfigurere.

For alle alternativene trenger du følgende informasjon:

• Vertsnavn: partnerupload.google.com dette er SFTP-tjeneren vår som du skal sende datafeeden din til.
  • Bruker: SFTP-brukernavnet du finner i SFTP-innstillingene i Google Merchant Center.
  • SFTP-tjenerport: 19321 – dette er porten som brukes av SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  • Fingeravtrykk for SFTP-tjener: 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d – dette er fingeravtrykket som identifiserer tjeneren partnerupload.google.com.
  • Passord: SFTP-passordet du genererte i Google Merchant Center-kontoen din. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. SFTP-passordet ditt konfigureres i SFTP-innstillingene (Innstillinger > SFTP) i kontoen din.
Merk: Hvis du konfigurerer planlagte hentinger i Merchant Center, kan du ikke bruke Googles SFTP-tjener (sftp://partnerupload.google.com) som filnettadresse.

Alternativ 1: Overfør datafeeden din via et SFTP-program

Overfør datafeeden din via et SFTP-program

For å bruke denne metoden må du ha et SFTP-program, også kjent som en SFTP-klient, installert på datamaskinen din. Hvis du ikke allerede har en SFTP-klient, kan du laste ned dette fra nettet. Det er gratis å prøve følgende SFTP-klienter. (Det kan hende at du må betale for disse programmene når prøveperioden utløper, men dette avhenger av bruken din.) Klikk på en av disse linkene for å laste ned programmet fra nettet.

• FileZilla (Windows)
  • Fetch (Mac)
  • Klikk her for å finne alternative SFTP-klienter på nettet.

Etter at du har lastet ned og installert SFTP-programmet, må du konfigurere det, slik at du kan koble til SFTP-tjeneren vår. Du må angi følgende innstillinger for SFTP-klienten din:

• Vertsnavn:partnerupload.google.com Dette er SFTP-tjeneren vår som du skal sende datafeeden din til.
  • Bruker: SFTP-brukernavnet du finner i SFTP-innstillingene i Google Merchant Center.
  • Passord: SFTP-passordet som ble generert i Google Merchant Center-kontoen din. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. SFTP-passordet ditt konfigureres i SFTP-innstillingene (Innstillinger > SFTP) i kontoen din.
  • Påloggingstype: bør angis som normal, ikke anonym. Du må kanskje endre denne innstillingen for å kunne oppgi brukernavn og passord.
Merk: SFTP-klienter har ulike grensesnitt. Du må kanskje velge tilkoblingen som SFTP eller bruke «sftp://» som prefiks i vertsnavnadressen (sftp://partnerupload.google.com). Du finner veiledning i dokumentasjonen som fulgte med SFTP-klienten.

Alternativ 2: Bruk kommandolinjen til å laste opp dataene dine via SFTP

Windows: Bruk ledetekst til å laste opp dataene dine via SFTP
  1. Velg Programmer fra Start-menyen, og velg deretter Tilbehør etterfulgt av Ledetekst. Du kan også velge ProgrammerStart-menyen og deretter MS-DOS-ledetekst. (Hvis ingen av disse alternativene fungerer, går du til Start-menyen, velger Søk og deretter Etter filer eller mapper. Skriv inn ordet «ledetekst». Dobbeltklikk på filen med navnet «Ledetekst».)
  2. I vinduet som vises, skriver du inn sftp -P 19321 {sftp-brukernavnet ditt}@partnerupload.google.com og trykker på Enter.
    • Oppgi brukernavnet du konfigurerte i Merchant Center (du finner det ved å klikke på Innstillinger> SFTP i kontoen din).
    • «-P 19321» betegner riktig port for SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  3. Hvis dette er første gang du kobler til partnerupload.google.com, ser du kanskje følgende melding: «Autentisiteten til verten «[partnerupload.google.com]:19321» kan ikke bekreftes. Fingeravtrykket til RSA-nøkkelen er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på at du vil fortsette å koble til (ja/nei)?» Når du har kontrollert at fingeravtrykket som vises i økten din, samsvarer med det som vises ovenfor, velger du «j».
  4. Du blir bedt om å oppgi et passord. Oppgi SFTP-passordet du genererte i Merchant Center. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Det konfigureres i SFTP-innstillingene (Innstillinger > SFTP) i kontoen din.
  5. Send inn filen via SFTP ved å skrive put {katalogen din, inkludert filnavnet} og trykke på Enter. Hvis du for eksempel har en feed som heter «datafeed.txt» i Dokumenter-mappen din, skriver du «put C:\Brukere\brukernavn\Dokumenter\datafeed.txt».
  6. Etter en liten stund ser du en statusoppdatering om fremdriften til opplastingen og deretter en bekreftelse når opplastingen er fullført. Når opplastingen er fullført, kan du lukke programmet.
Merk: Hvis du gjør en feil underveis, kan det hende at du får opp en tom ledetekst eller en feilmelding. Hvis dette skjer, starter du på nytt fra første trinn og fortsetter helt til du får fullført overføringen av filen.
Mac: Bruk Terminal til å laste opp dataene dine via SFTP
  1. Åpne et Terminal-vindu. Dette gjør du ved å trykke på Kommando + mellomromstasten, søke etter «Terminal» og velge det i boksen som vises.
  2. I terminalvinduet som vises, skriver du sftp -P 19321 {sftp-brukernavnet ditt}@partnerupload.google.com og trykker på Enter.
    • Oppgi brukernavnet du konfigurerte i Merchant Center (du finner det ved å klikke på Innstillinger > SFTP i kontoen din).
    • «-P 19321» betegner riktig port for SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  3. Hvis dette er første gang du kobler til partnerupload.google.com, ser du kanskje følgende melding: «Autentisiteten til verten «[partnerupload.google.com]:19321» kan ikke bekreftes. Fingeravtrykket til RSA-nøkkelen er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på at du vil fortsette å koble til (ja/nei)?» Når du har kontrollert at fingeravtrykket som vises i økten din, samsvarer med det som vises ovenfor, velger du «j».
  4. Du blir bedt om å oppgi et passord. Oppgi SFTP-passordet du genererte i Merchant Center. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Det konfigureres i SFTP-innstillingene (Innstillinger > SFTP) i kontoen din.
  5. Send inn filen via SFTP ved å skrive put {katalogen din, inkludert filnavnet} og trykke på Enter. Hvis du for eksempel har en feed som heter «datafeed.txt» i Dokumenter-mappen din, skriver du «put /Brukere/brukernavn/dokumenter/datafeed.txt».
  6. Etter en liten stund ser du en statusoppdatering om fremdriften til opplastingen og deretter en bekreftelse når opplastingen er fullført. Når opplastingen er fullført, kan du lukke programmet.
Merk: Hvis du gjør en feil underveis, kan det hende at du får opp en tom ledetekst eller en feilmelding. Hvis dette skjer, starter du på nytt fra første trinn og fortsetter helt til du får fullført overføringen av filen.
Linux: Bruk kommandolinjen til å laste opp dataene dine via SFTP
  1. Åpne terminalen.
  2. I terminalvinduet som vises, skriver du sftp -P 19321 {sftp-brukernavnet ditt}@partnerupload.google.com og trykker på Enter.
    • Oppgi brukernavnet du konfigurerte i Merchant Center (du finner det ved å klikke på Innstillinger og deretter SFTP i kontoen din).
    • «-P 19321» betegner riktig port for SFTP-tjeneren for Google Merchant Center.
  3. Hvis dette er første gang du kobler til partnerupload.google.com, ser du kanskje følgende melding: «Autentisiteten til verten «[partnerupload.google.com]:19321» kan ikke bekreftes. Fingeravtrykket til RSA-nøkkelen er 85:19:8a:fb:60:4b:94:13:5c:ea:fe:3b:99:c7:a5:4d. Er du sikker på at du vil fortsette å koble til (ja/nei)?» Når du har kontrollert at fingeravtrykket som vises i økten din, samsvarer med det som vises ovenfor, velger du «j».
  4. Du blir bedt om å oppgi et passord. Oppgi SFTP-passordet du genererte i Merchant Center. Merk at dette ikke er det samme som Merchant Center-passordet ditt. Det konfigureres i SFTP-innstillingene (Innstillinger > SFTP) i kontoen din.
  5. Send inn filen via SFTP ved å skrive put {katalogen din, inkludert filnavnet} og trykke på Enter. Hvis du for eksempel har en feed som heter «datafeed.txt» i Dokumenter-mappen din, skriver du «put /hjem/brukernavn/Dokumenter/datafeed-txt».
  6. Etter en liten stund ser du en statusoppdatering om fremdriften til opplastingen og deretter en bekreftelse når opplastingen er fullført. Når opplastingen er fullført, kan du lukke programmet.

Merk: Hvis du gjør en feil underveis, kan det hende at du får opp en tom ledetekst eller en feilmelding. I så fall begynner du på nytt med det første trinnet og fortsetter til filen er overført.