In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een door tabs gescheiden datafeed maken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel leggen we uit hoe u een door tabs gescheiden datafeed maakt met een spreadsheetprogramma. Als u liever met een tekstverwerkingsprogramma werkt, kunt u deze stappen overslaan. Zorg wel dat u de onderstaande indelingsvereisten volgt.

Als u Google Spreadsheets gebruikt, gaat u naar Uw productgegevens instellen in Google Spreadsheets voor specifieke instructies om een feed met Google Spreadsheets te maken. Bekijk de RSS 2.0-specificatie en de Atom 1.0-specificatie voor instructies om een XML-datafeed te maken.

Voorbeelden van datafeedbestanden
U kunt ons voorbeeldbestand met door tabs gescheiden waarden (.txt) gebruiken als u uw feed maakt.

Uw datafeed maken

Stap 1: Open uw spreadsheetprogramma

Met spreadsheetprogramma's zoals Microsoft Excel kunt u makkelijk een feed maken en converteren naar de juiste indeling.

Stap 2: maak een koprij

Geef in de eerste rij van de spreadsheet de namen van de kenmerken op die uw producten beschrijven, elk in een eigen kolom. U kunt twee soorten kenmerken gebruiken om uw producten op gestructureerde wijze voor Shopping-advertenties of gratis vermeldingen op te geven:

1. Vereiste kenmerken
  2. Aanbevolen kenmerken

Producten waarvoor vereiste kenmerken ontbreken, kunnen niet worden verwerkt. Producten waarvoor aanbevolen kenmerken ontbreken, worden nog wel verwerkt. We raden u ook sterk aan om informatie over die kenmerken toe te voegen, zodat de kans groter is dat uw producten worden getoond in relevante resultaten. Bekijk de tabel hieronder voor een voorbeeld van een koprij en gebruik de productspecificaties voor alle vereiste kenmerken voor uw doelland:

A B C D E F G H
1 ID [id] Titel [title] Beschrijving [description] Prijs [price] Staat [condition] Link [link] Beschikbaarheid [availability] Afbeeldingslink [image_link]
2
3

Stap 3: informatie over uw artikelen opgeven

In de rijen onder de koprij geeft u informatie over uw producten op voor de kenmerken die u heeft geselecteerd. Elk product moet op een afzonderlijke rij worden toegevoegd en de informatie moet in de juiste kolommen worden geplaatst. (De beschrijving van een product moet bijvoorbeeld in dezelfde kolom staan als de kop 'beschrijving'.) Als er geen waarde is voor een kenmerk, kunt u de betreffende cel leeg laten.

A B C D E F G H
1 ID [id] Titel [title] Beschrijving [description] Prijs [price] Staat [condition] Link [link] Beschikbaarheid [availability] Afbeeldingslink [image_link]
2 123-uk Knuffelbeer Een gele teddybeer 12 nieuw http://www.example1.com in_stock http://www.example.com/image1.jpg
3 1246 Blender Zwarte blender met 12 standen 24,99 gebruikt http://www.example2.com in_stock http://www.example.com/image2.jpg

Stap 4: Uw spreadsheet converteren

Met de meeste spreadsheetprogramma's kunt u uw gegevens exporteren naar een door tabs gescheiden bestand. Beide onderstaande indelingsopties maken een bestand met een naam die eindigt met de extensie '.txt'. Dit is het bestand dat u indient bij Google Merchant Center.

• Voor Microsoft Excel: sla de spreadsheet op als door tabs gescheiden tekst (.txt) met de optie Opslaan als in het menu Bestand en selecteer het bestandstype. Selecteer in het dropdownmenu Opslaan als de optie Tekst (door tabs gescheiden) (*.txt).
  • Voor Google Spreadsheets: U kunt uw Google-spreadsheet makkelijk uploaden en een schema voor continue uploads instellen, rechtstreeks in Merchant Center. U kunt uw bestand ook downloaden via de volgende stappen: Open het menu Bestand, klik op Downloaden als en selecteer Door tabs gescheiden waarden (.tsv, huidig blad). Selecteer de opdracht Opslaan als in het menu Bestand van de browser om het bestand in .txt-indeling op te slaan.

Heeft u al een feed geregistreerd in uw Merchant Center-account? Gebruik dan dezelfde bestandsnaam die u bij het instellen heeft opgegeven.

Stap 5: Uw datafeed indienen

Zorg dat uw bestand voldoet aan de indelingsvereisten hieronder en dien het bestand in.

Indelingsvereisten