In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Bestandsindelingen voor productgegevens

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over bestandsindelingen voor productgegevens in Merchant Center Next.

Nadat u een feed heeft gemaakt, voegt u uw productgegevens toe door een datafeed te uploaden. Momenteel worden datafeeds in de volgende indelingen ondersteund:

Tekst in een spreadsheet of door tabs gescheiden tekst

We raden u aan een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets te gebruiken. Als u Google Spreadsheets gebruikt, kunt u uw bestand downloaden en daarna rechtstreeks uploaden naar Merchant Center.

Ontdek hoe u een door tabs gescheiden productgegevensfeed maakt en uploadt

Voordelen:

• Als u een spreadsheetprogramma heeft, kunt u het bestand makkelijk maken en bewerken.
  • U kunt makkelijk meerdere producten bekijken.

Nadelen:

• Er kunnen makkelijker indelingsfouten worden gemaakt.

Een voorbeeld met een aantal vereiste kenmerken:

ID
[id]

Titel
[title]

Beschrijving
[description]

Prijs
[price]

Staat
[condition]

Link
[link]

123-uk Gele beer Een zachte, knuffelige teddybeer 12 new http://www.example.com
XML

Mogelijk kunt u al een XML-bestand van uw website maken, waardoor het gemakkelijker wordt om het bestand aan Merchant Center toe te voegen. XML vereist echter meer technische expertise dan een spreadsheet.

We ondersteunen uitgebreide versies van RSS 2.0 en Atom 1.0. U kunt deze bestanden maken en bewerken met een teksteditor zoals Kladblok of SimpleText. Net als HTML maakt XML gebruik van tags om blokken met content te definiëren. De informatie over uw producten wordt ingesloten in deze tags, die worden aangegeven door middel van vierkante haken.

Voordelen:

• Uw site maakt misschien al een XML-bestand aan met uw content.
  • U kunt makkelijker meerdere waarden toevoegen voor een kenmerk.

Nadelen:

• Er is mogelijk meer technische kennis vereist.
  • Het is moeilijk om meerdere producten tegelijk te bekijken.

Klik op de gewenste XML-indeling om voorbeeldbestanden te downloaden. RSS 2.0 of Atom 1.

Wanneer u uw datafeed maakt, moet u uw bestand opslaan als een van de ondersteunde bestandstypen en de juiste extensie voor de bestandsnaam gebruiken:

Opmerking: XML wordt nu officieel ondersteund voor voorraadfeeds.

Wanneer u uw datafeed plant, moet u ervoor zorgen dat de feed-URL rechtstreeks verwijst naar uw feedbestand. Verwijst de feed-URL naar uw website, dan wordt uw productinformatie opgehaald in een HTML-indeling en kan de feed niet worden verwerkt. De URL moet beginnen met http://, https:// of sftp://. Geef de benodigde inloggegevens op (als een gebruikersnaam en wachtwoord vereist zijn voor toegang tot uw bestand), zodat Google toegang tot uw bestand kan krijgen.