Handleiding voor beginners

Ondersteunde bestandsindelingen

We ondersteunen momenteel gegevensfeeds in de volgende indelingen:

Tekst (spreadsheet) of door tabs gescheiden
In deze indeling neemt u eerst de kenmerknamen op in de eerste regel (oftewel de kop), gescheiden door een tab. Vervolgens neemt u vanaf de tweede regel de overeenkomstige waarden onder elke kenmerknaam op. We adviseren u een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheet te gebruiken om dit bestand te maken en op te slaan als een door tabs gescheiden bestand.

Let op: momenteel kunnen we geen feeds met Excel-indeling (.xls) accepteren. U kunt uw Excel-bestand converteren naar een tekstbestand voordat u het uploadt.

Meer informatie over het maken van tabgescheiden gegevensfeeds.

Als u voorbeeldbestanden wilt bekijken, klikt u op Door tabs gescheiden (.txt) of Door tabs gescheiden (.xls) (alleen voor weergave, geen geaccepteerde indeling).

Voordelen:

• Eenvoudig te maken en bewerken als u beschikt over een spreadsheetprogramma
  • Eenvoudiger om meerdere artikelen te bekijken

Nadelen:

• Gemakkelijker om indelingsfouten te maken

Hieronder ziet u een voorbeeld waarin alle vereiste kenmerken worden gebruikt:

id titel beschrijving prijs staat link
123-uk Gele beer Een snoezige, zachte teddybeer 12 nieuw http://www.example.com

XML
We ondersteunen uitgebreide versies van RSS 2.0 en Atom 1.0. U kunt deze bestanden maken en bewerken met behulp van elke teksteditor, zoals Kladblok of SimpleText. Net zoals HTML maakt XML gebruik van tags om blokken met inhoud te definiëren. De informatie over uw artikelen ligt ingesloten in deze tags, die worden aangegeven door middel van vierkante haken.

Voordelen:

• Uw site genereert mogelijk al een XML-bestand van uw inhoud
  • Het is eenvoudiger om meerdere waarden voor een kenmerk op te nemen

Nadelen:

• Kan meer technische kennis vereisen
  • Lastig veel artikelen tegelijkertijd te zien

Voor voorbeeldbestanden klikt u op de betreffende XML-indeling en downloadt u deze. RSS 2.0 of Atom 1.

Wanneer u uw gegevensfeed maakt, moet u uw bestand opslaan in een van de ondersteunde bestandstypen met de juiste extensie voor de bestandsnaam:

• .txt: tekst
  • .xml: XML
  • .gz: Gnu zip, gecomprimeerde tekst of XML
  • .zip: zip, gecomprimeerde tekst of XML
  • .bz2: Bzip2, gecomprimeerde tekst of XML

Als u uw gegevensfeed plant, moet u ervoor zorgen dat de feed-URL rechtstreeks verwijst naar uw feedbestand. Als de feed-URL naar uw website verwijst, worden uw artikelgegevens opgehaald in HTML-indeling, wat ertoe leidt dat de verwerking van de feed mislukt. De URL moet beginnen met http://, https://, ftp:// of sftp://. Als een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereist voor toegang tot uw bestand, geeft u de benodigde aanmeldingsgegevens op zodat Google toegang tot uw bestand kan krijgen.