Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotteen tilan määritelmät

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tuotteiden näkyvyydestä ja tilasta uudessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.
Tarvitsetko apua tietyn tuotteen kanssa?
Jos tuote on hylätty, etsi sitä koskeva virheilmoitus Kauppiaskeskuksen Diagnostiikka-sivulta (Tuotteet-osiosta). Saat tarkemmat ohjeet virheen korjaamiseen viemällä hiiren ohjekuvakkeen päälle ja valitsemalla "Lue lisää" ‑linkin.

Kun olet lähettänyt tuotetiedot Kauppiaskeskukseen, kullekin tuotteelle määritetään tila. Tuotteen tila kertoo, voiko tuote näkyä valitsemassasi näyttöpaikassa (esimerkiksi mainoksissa). Voit tarkistaa tilan Kauppiaskeskuksen Yleiskatsaus- tai Tuotteet-sivulta.

Näet tuotteidesi tilan näin:

• Näet näyttöpaikkakohtaisen yhteenvedon yleiskatsaussivun näyttöpaikkakaavioista.
  • Jos haluat nähdä luettelon kaikista tuotteista ja niiden tiloista, valitse navigointivalikosta ensin Tuotteet ja sitten Kaikki tuotteet.

Alla on kuvattu, miten tuotteiden tilat näkyvät näissä kohdissa Kauppiaskeskuksessa.

Sisällys

Tuotteiden tilan tarkistaminen

Yleiskatsaussivu

Kauppiaskeskuksen yleiskatsaussivulla näet tuotteidesi tilan eri näyttöpaikoissa (esim. mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa).

Kuva Shopping-mainosten, Osta Googlen kautta ‐listausten ja maksuttomien listausten paneeleista Kauppiaskeskuksen etusivulla

Kaikki tuotteet ‐sivu

Kaikki tuotteet ‐sivulla voit tarkastella kunkin tilillesi lisätyn tuotteen tilaa erikseen.

Kuva Tila-sarakkeesta Kauppiaskeskuksen Kaikki tuotteet ‐sivulla

Tuotteiden tilat

Aktiivinen

Aktiiviset tuotteet ovat täysin hyväksyttyjä tuotteita, jotka voivat näkyä hakutuloksissa ja mainoskampanjoissa. Mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa näytetään vain varastossa olevia tai ennakkotilattavia tuotteita. Tuotteiden näkyminen mainoksissa edellyttää, että sinulla on aktiivinen kampanja Google Adsissa.

Tuotteiden saatavuuden määrittäminen
Voit ilmoittaa tuotteiden saatavuuden muokkaamalla tuotetietoja suoraan Kauppiaskeskuksessa tai lisäämällä saatavuus [availability] ‑määritteen arvoksi joko [in_stock] tai [preorder].

Odottaa

Odottavassa tilassa oleva tuote ei näy mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa, koska Google käsittelee sitä. Jos et ole ennen käyttänyt Kauppiaskeskusta ja/tai tuotteesi odottavat alkutarkastusta, voi mennä 3–5 arkipäivää, ennen kuin tuote näkyy mainoksissa ja pari viikkoa ennen kuin tuote näkyy muissa ominaisuuksissa (kuten maksuttomissa listauksissa).

Kun lisäät uuden syötteen tai lataat tuotetietoja tilillesi ensimmäistä kertaa, asiantuntijamme tarkastavat tilisi ja varmistavat, että se on Shopping-käytäntöjen ja ‑vaatimusten mukainen ja että ilmoitetut tiedot ovat tuotetietosääntöjen mukaisia.

Tuote voi näkyä Kauppiaskeskuksessa odottavassa tilassa myös seuraavassa tapauksessa:

• Tuotteen kuvan indeksointia odotetaan. Sinun ei tarvitse tehdä mitään nyt. Kun kuva on haettu, se näkyy automaattisesti. Ilmoitamme sinulle mahdollisista ongelmista. Prosessi perustuu ohjelmavaatimuksiin. Saattaa mennä 3–5 arkipäivästä muutamaan viikkoon, ennen kuin kuva näkyy mainoksissa ja muissa ominaisuuksissa (kuten maksuttomissa listauksissa).

Jos et ole päivittämässä tuotetietoja, lataa syöte vain kerran. Jos lataat syötteen uudelleen, koko prosessi voi alkaa alusta.

Hylätty

Huom. Kaikki tuotteet ‐sivulla hylättyjen tuotteiden tilana näkyy "Hylätty tai ei kelpaa".

Tuotetta ei hyväksytty näyttöpaikkaan, eikä se ole aktiivinen. Tämä voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

• Tuotteisiin on lisättävä toimitustiedot. Toimituskulut on ilmoitettava, jos kohdemaasi edellyttää toimituskuluja. Voit lisätä toimituskulut kaikille tuotteille Kauppiaskeskuksen toimitusasetuksissa tai vain tietyille tuotteille käyttämällä toimitus [shipping] ‐määritettä.
  • Käsittelyongelmat: Tuotteesi hylättiin syötteen ensimmäisen käsittelyn aikana puuttuvien pakollisten määritteiden tai muiden ongelmien takia. Jos haluat tarkastella käsittelyongelmia datasyötekohtaisesti, klikkaa syötteen nimeä Syötteet-osion etusivulta ja katso sitten syötteen tarkemmat tiedot Käsitellään-välilehdeltä. Näet tiedot myös kootusti Diagnostiikka-sivulta.
  • Käytäntörikkomukset:Verkkosivustosi tai jotkin lisäämäsi tuotteet ovat käytäntöjemme vastaisia. Asiantuntijamme ovat siksi hylänneet tilisi tai kyseiset tuotteet. Katso lisätietoja Shopping-mainoksia koskevista käytännöistä ja vaatimuksista. Lue lisää erityyppisistä Kauppiaskeskuksen ongelmista.
  • Datan laatuongelmat: Tuotteesi on tuotetietosääntöjen vastainen. Diagnostiikka-sivulta saat lisätietoja siitä, mitkä määritteet puuttuvat tai mitkä arvot ovat virheellisiä. Tarkista myös sähköpostisi, jos olet tilannut pakolliset palveluilmoitukset osoitteeseesi.

Näet kaikki tiliäsi koskevat ongelmat kootusti Diagnostiikka-sivulta.

Vanhentumassa

Tuotteesi vanhenee kolmen päivän kuluessa, minkä jälkeen se ei enää näy mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa. Tuote näkyy hakutuloksissa vanhentumiseen asti. Tämä tila näkyy vain yleiskatsaussivulla.

Tuote voi olla vanhentumassa kahdesta syystä:

• Et ole päivittänyt tuotetietoja viimeisen 30 päivän aikana. Shopping-mainosten ja maksuttomien listausten tuotetietojen on oltava ajantasaisia, joten kaikki tuotteet vanhentuvat 30 päivän jälkeen. Jos haluat säilyttää tuotteet aktiivisina, päivitä tuotetiedot. Google myös tarkistaa sivustosi säännöllisesti ja päivittää tuotteesi automaattisesti, jos tuotetiedot voidaan vahvistaa. Päivitys tapahtuu esimerkiksi indeksoimalla strukturoitu schema.org-data tuotteiden laskeutumissivuilla.
  • Tuotetietoihisi on lisätty viimeinen voimassaolopäivä[expiration_date] ‐määritteen arvoksi päivä, joka on kolmen päivän sisällä nykyisestä päivämäärästä. Jos päivität tuotetietojasi päivittäin, voit määrittää tuotteille lyhyen voimassaoloajan. Nämä tuotteet näkyvät kuitenkin tililläsi vanhentuvina. Lue lisää viimeinen voimassaolopäivä [expiration_date] ‐määritteestä.