Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuotetietolähteen päivittäminen ajoitetusti

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

Jos haluat tietoa syötteiden lähettämisestä ajoitetuilla päivityksillä klassisessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Ohjeet

Aikataulun luominen uudelle tuotetietolähteelle

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilillä Asetukset ja työkalut ‑kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Datalähteet.
  3. Valitse Tuotteiden lähteet ‑välilehdeltä Lisää tuotelähde.
  4. Valitse Lisää tuotteita tiedostosta ‑vaihtoehto.
  5. Kun määrität uutta tuotelähdettä, valitse Muokkaa aikataulua ja valitse haluamasi päivitystiheys ja aikataulu avattavasta valikosta. (Tärkeää: Tiedoston URL-sijainnin täytyy alkaa jollain seuraavista: http://, https://, ftp:// tai sftp://)
    1. Jos tiedoston käyttö edellyttää käyttäjätunnusta ja salasanaa, lisää myös tarvittavat kirjautumistiedot klikkaamalla Lisää todennustiedot ‑valintaa, jotta Google voi käyttää tiedostoa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Aiemmin luodun tuotetietolähteen aikataulun muokkaaminen

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilillä Asetukset ja työkalut ‑kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Datalähteet.
  3. Valitse Tuotteiden lähteet ‑välilehdeltä haluamasi tuotelähde.
  4. Siirry Omat asetukset ‑välilehden Päivitystiheys-kohtaan ja klikkaa kynäkuvaketta Edit.
  5. Valitse avattavasta valikosta haluamasi päivitystiheys ja aikataulu. (Tärkeää: Tiedoston URL-sijainnin täytyy alkaa jollain seuraavista: http://, https://, ftp:// tai sftp://)
    1. Jos tiedoston käyttöön tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana, lisää myös tarvittavat kirjautumistiedot, jotta Google pääsee tiedostoon.
  6. Klikkaa Tallenna.

Vinkki

Muokkaa aikataulua vasta, kun olet tehnyt kaikki haluamasi päivitykset tuotetietoihin. Näin varmistat, että Googlelle lähetettävässä syötteessä näkyvät uusimmat tiedot. Jos muokkaat aikataulua ennen muutosten tekemistä, päivitetyt tiedot voivat ilmestyä Google Kauppiaskeskukseen viiveellä.

Huom.
  • Ajoitettavan tiedoston on oltava kooltaan alle 4 gigatavua (Gt), eikä Googlebot- tai AdsBot-käyttäjäagenttien pääsyä tuotetietolähteen sisältävään hakemistoon saa estää.
  • Varmista, että tuotetietolähteen URL-osoite ohjaa suoraan tuotetietojen lähdetiedostoon, joka käyttää jotakin tuetuista tiedostomuodoista. Huomaa, että jos URL-osoite ohjaa jollekin verkkosivustosi HTML-sivulle, tuotetietolähteen käsittely epäonnistuu.

Aiheeseen liittyvä linkki