In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Feedlabels gebruiken om producten uit specifieke feeds te adverteren

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met feedlabels kunt u adverteren voor alle producten in een Shopping- of Performance Max-campagne die hetzelfde feedlabel hebben. U kunt maar één feedlabel per campagne selecteren. Feedlabels bieden meer flexibiliteit bij campagnetargeting. Geef feeds met dezelfde taal bijvoorbeeld hetzelfde feedlabel zodat u ze makkelijker in één campagne kunt targeten.

Opmerking: Vanaf 14 december 2023 kunt u alleen de optie Feedlabel selecteren voor producttargeting voor nieuwe standaard Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes in Merchant Center. De optie Land van verkoop is niet meer beschikbaar. Dit heeft geen invloed op bestaande campagnes die Land van verkoop gebruiken.

Voorheen werden producten voor campagnes geselecteerd op basis van het land van verkoop. Als u het land van verkoop heeft gebruikt om producten te selecteren voor uw advertentiecampagnes, kunt u in plaats daarvan feedlabels gebruiken om uw verschillende feeds per land te blijven classificeren. Uw huidige campagnestructuur blijft behouden. Voor campagnes die vóór de introductie van feedlabels zijn gemaakt, wordt het feedlabel automatisch ingesteld op de 2-letterige landcode van het oorspronkelijke veld Primair land van verkoop. De bestaande targeting blijft zonder onderbrekingen werken. Ontdek meer informatie over hoe u met 1 feed producten in alle landen kunt tonen.

Als u een feedlabel toevoegt, worden alle producten in deze feed gedupliceerd. Er is geen prestatiegeschiedenis voor deze kopieën.

Het feedlabel dat u selecteert, bepaalt welke feeds uit het geselecteerde Merchant Center-account kunnen worden geadverteerd in deze campagne. U kunt uw feedlabels beheren in Merchant Center.

Instructies

Een label toevoegen aan uw feed in Merchant Center

Elke feed in Merchant Center kan maar één feedlabel en één taal hebben.

• Voor nieuwe feeds: Kies één feedlabel en taal wanneer u ze maakt.
  • Voor bestaande feeds met meerdere labels/talen: U kunt ze voorlopig nog bewerken, maar uiteindelijk mogen ze maar één label en taal hebben.
  1. Klik in uw Merchant Center-account op Producten in het navigatiemenu.
  2. Klik onder Producten op Feeds en kies daarna aan welke feed u een label wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Instellingen.
  4. Klik op het menu met 3 stippen en selecteer Een feedlabel toevoegen (geavanceerd).
  5. Klik onder Doellanden op Landen toevoegen om uw doellanden te selecteren en klik dan op Opslaan.
  6. Voer in het lege veld een naam in voor uw feed (maximaal 20 tekens). De ondersteunde tekens zijn A-Z (alleen in hoofdletters), 0-9 en -. U mag geen spaties gebruiken.
  7. Selecteer de bestemmingen voor deze feed.
  8. Klik op Toevoegen.

Aandachtspunten

• Taal is een instelling op feedniveau. U kunt dus geen taal selecteren als u een feedlabel aan een bestaande feed toevoegt.
  • Feedlabel is een verplicht veld wanneer u een feed maakt (als u meer dan 1 feedlabel in uw account gebruikt).

Een feedlabel selecteren voor uw campagne in Google Ads

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als u een nieuwe campagne maakt:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Kies een doel voor uw campagne.
  6. Selecteer Shopping of Performance Max als campagnetype.
  7. Selecteer het Merchant Center-account met de producten die u wilt adverteren. Als u hier geen accounts ziet, moet u eerst uw Merchant Center- en Google Ads-accounts koppelen. U kunt de verkoper niet wijzigen nadat u de campagne heeft gemaakt.
  8. Selecteer feeds die de producten bevatten waarvoor u in deze campagne wilt adverteren door een specifiek feedlabel of land van verkoop te selecteren.

Als u een bestaande campagne gebruikt:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Ga naar het tabblad Instellingen.
  5. Selecteer een specifiek feedlabel of land van verkoop om de feeds te selecteren met de producten waarvoor u in deze campagne wilt adverteren.

Als u meerdere bestaande campagnes gebruikt:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de campagnes die u wilt overzetten van het land van verkoop naar het feedlabel.
  5. Klik op de knop Bewerken nadat de campagnes zijn geselecteerd.
  6. Selecteer Land van verkoop verwijderen.
  7. Selecteer 'Alle beschikbare feeds gebruiken' of kies specifieke feedlabels.
  8. Als u een specifiek feedlabel heeft geselecteerd, geeft u aan welk feedlabel u wilt toevoegen.
  9. Klik op Toepassen om uw selectie te bevestigen.

Aandachtspunten

• Het feedlabel dat u voor deze campagne selecteert, bepaalt welke feeds uit het geselecteerde Merchant Center-account kunnen worden geadverteerd in deze campagne. U kunt uw feedlabels bewerken in Merchant Center.
  • Feedlabels zijn momenteel alleen beschikbaar voor standaard Shopping-campagnes, slimme Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes. Voor andere campagnetypen wordt nog steeds het land van verkoop gebruikt.

Een feedlabel selecteren voor uw campagne in Merchant Center

Als u een nieuwe campagne maakt of een bestaande campagne bewerkt in Merchant Center:

1. Ga in Merchant Center via het navigatiemenu naar Marketing > Advertentiecampagnes.
  2. Klik op Nieuwe campagne als u een campagne maakt. Klik op Campagne bewerken als u een bestaande campagne wilt updaten.
  3. Klik op Specifieke feeds selecteren. U ziet een optie om verschillende feeds te selecteren voor de campagne.
  4. Kies een feedlabel om het op de campagne toe te passen.
  5. Ga verder met het maken of bewerken van de campagne. Nadat u de wijzigingen heeft bevestigd, gaat uw campagne de feed gebruiken.

Aandachtspunten

• Als u maar één feedlabel heeft, is de optie om een feedlabel te kiezen als u een campagne maakt in Merchant Center mogelijk niet beschikbaar.
  • Voor verkopers die hun campagnes eerder hebben getarget via het veld Primaire land van verkoop, kunt u met feedlabels een 2-letterige landcode opgeven (zodat u uw campagnes toch op land kunt targeten).