I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skicka flöden med schemalagda hämtningar

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Gör så här

Skapa eller redigera ett schema för ett dataflöde:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Flöden.
  3. Klicka på namnet för det flöde du vill schemalägga.
  4. Klicka på Inställningar på menyn till vänster, för den underordnade sidan, och välj typ av schema på rullgardinsmenyn bredvid Schema för hämtning.
  5. Schemalägg önskad frekvens, tid och plats för flödet. (Viktigt! Webbadressen till filplatsen måste börja med antingen http://, https://, ftp:// eller sftp://).
  6. Om filen kräver ett användarnamn och lösenord för åtkomst, anger du inloggningsuppgifterna så att Google får tillgång till filen.
  7. Klicka på Uppdatera schema om du vill spara ändringarna eller på Uppdatera och hämta nu om du vill starta en omedelbar hämtning och uppladdning av filen från angiven webbadress.
Tips! Schemalägg hämtningar när du har gjort alla önskade uppdateringar i produktdatan. På så sätt kan du vara säker på att den senaste informationen visas i flödet som Google tar emot. Undvik att schemalägga hämtningar innan du gör ändringar eftersom det kan leda till förseningar i uppdateringarna som visas i Google Merchant Center.

Obs!

• Storleken på filen du schemalägger måste vara mindre än 4 gigabyte (GB) och användaragenterna Googlebot och AdsBot-Google får inte blockeras i katalogen där flödet finns.
  • Kontrollera att flödesadressen pekar direkt på flödesfilen i ett av filformaten som stöds. Bearbetningen av flödet misslyckas om du pekar på en HTML-sida på webbplatsen.

Godtagbara filplatser

Google Merchant Center stöder schemalagda uppladdningar med protokollen http, https, ftp och sftp.

• Om du skickar via protokollet ftp, http eller https är användarnamnet och lösenordet valfria fält och bör lämnas tomma om det inte krävs något användarnamn eller lösenord.
  • Om du skickar via sftp-protokollet är fälten användarnamn och lösenord obligatoriska.
  • Om du ställer in en schemalagd hämtning i Merchant Center kan du inte använda Googles SFTP-server (sftp://partnerupload.google.com) som flödesadress.

Obs! Om du använder schemalagda hämtningar har du flödesfilerna på dina servrar. Om du har filerna på en SFTP- eller FTP-server hänvisar fälten för användarnamn och lösenord under Schema till användaruppgifterna för din server. Den här inloggningsinformationen är inte densamma som inloggningsinformationen på sidan SFTP/GCS, som innehåller det användarnamn och lösenord som krävs för åtkomst till Googles SFTP-server för uppladdning.

Felsöka schemalagda hämtningar

Om du har problem kan du läsa avsnittet om uppladdningsproblem i vår felsökningsguide för flöden.