I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Ogiltigt externt säljar-id

Attributvärdet får innehålla engelska bokstäver, siffror, understreck, tilde, punkter och bindestreck [A–Z, a–z, 0–9, _, ~, . och -], 1–50 tecken

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Ett eller flera erbjudanden för ditt konto med flera säljare innehåller ett ogiltigt värde för attributet externt säljar-id [external_seller_id]. Värdet du har skickat in kan till exempel innehålla blanksteg eller parenteser, vilket inte är tillåtet för attributet.

Tänk på följande när du lägger till ett värde för attributet externt säljar-id [external_seller_id]:

• Varje säljare måste ha ett unikt värde.
  • Id:t måste stämma med det id du använder när du uppdaterar datan.
  • Använd endast giltiga Unicode-tecken. Ogiltiga tecken som kontrolltecken, funktionstecken eller tecken i privata områden får inte användas.
    • Giltiga tecken är engelska bokstäver, siffror, understreck, tilde, punkter och bindestreck [A–Z, a–z, 0–9, _, ~, . och -], 1–50 tecken.
  • Värdet är skiftlägeskänsligt och får ha högst 50 tecken.
  • Använd samma id för samma produkt i olika länder och på olika språk.
Obs!: Attributet externt säljar-id [external_seller_id] krävs bara för marknadsplatser med konton för flera kunder.

Anvisningar

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Uppdatera ogiltiga attribut

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    ”Problemrubrik” = Ogiltigt externt säljar-id.
  2. Uppdatera attributet till ett värde som följer teckenbegränsningarna.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.