I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Redigera produktinformation i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

När du har laddat upp produktinformationen kan du ändra den senare direkt i Merchant Center. I den här artikeln går vi igenom hur du redigerar produktfunktioner, beskrivningar och andra attribut.

Anvisningar

Så här redigerar du produktinformation i Merchant Center:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Alla produkter.
  3. Välj den produkt du vill redigera.
  4. Klicka på pennan Edit och redigera produkten.
  5. Redigera de attributvärden du vill ändra.
  6. Klicka på Spara. Google granskar dina produktändringar. När ändringarna har godkänts uppdateras produkten.

Obs! Ändringarna är permanenta. De åsidosätter även uppdateringar som görs direkt i flödet och kan ta flera minuter att bearbeta. Automatiska varuuppdateringar av en produkts pris eller tillgänglighet har dock företräde framför ändringar som görs i Merchant Center. För erbjudanden som skapas av automatiserade flöden kan värdet för attributet länk [link] inte redigeras.

Så här ångrar du ändringar som du har gjort i Merchant Center:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka på Alla produkter.
  3. Välj den produkt du vill redigera.
  4. Klicka på pennan Edit och redigera produkten.
  5. Klicka på återställningsikonen Undo bredvid det redigerade attributet. Värdet visar sedan attributvärdet i den senaste flödesuppladdningen.
  6. Klicka på Spara.

Hur ändringar på varunivå som görs i Merchant Center interagerar med flödesregler

En manuell ändring av ett attribut i Merchant Center åsidosätter alltid en flödesregel. Exempel: Vara A har ett attribut X med värdet 1 i flödet som ändras till 2 av en flödesregel, men det ändras manuellt till 3. Attributets värde blir då 3.

Observera att om attribut X för vara A används i flödesregler som påverkar en annan vara (vara B) blir värdet för X som flödesreglerna anger också 3.

Obs! Anpassade attribut kan inte redigeras.