In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Stappen: Dubbele winkel

Verwijder dubbele winkels uit de aanbieding

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als een of meer winkelcodes in uw advertentiegegevens voor uw voertuigvoorraad (die zijn ingediend met de kenmerken winkelcode voor levering [vehicle_fulfillment_store_code] of winkelcode [store_code]) naar een locatie verwijzen die is geïdentificeerd als een dubbele vermelding in de gekoppelde locatiegroep van uw Bedrijfsprofiel-account, worden voorraadgegevens die aan dubbele winkelvermeldingen zijn gekoppeld, geweigerd. De vermeldingen kunnen hetzelfde zijn als een vermelding waartoe u al toegang heeft of een vermelding waartoe u geen toegang heeft. In de Bedrijfsprofiel-interface wordt aangegeven of u toegang heeft tot de oorspronkelijke vermelding.

Dubbele winkelvermeldingen onderzoeken

1. Ga in uw Bedrijfsprofiel-account naar Locaties beheren.
  2. Identificeer alle vermeldingen met de status Dubbele vermelding.
    1. Stel het statusfilter in op 'Dubbele vermelding' om alle vermeldingen weer te geven die voor u toegankelijk zijn.
  3. Klik op de vermelding die is geïdentificeerd als Dubbele vermelding om naar de overzichtspagina voor deze vermelding te gaan.
  4. Op de overzichtspagina wordt de 'Dubbele locatie' weergegeven in een rood vak.
  5. Als u toegang heeft tot de oorspronkelijke vermelding waarvan deze vermelding een duplicaat is, ziet u de link 'Origineel bekijken'. Als u geen toegang heeft, wordt in plaats daarvan de link 'Toegang vragen' weergegeven.

Toegang tot de oorspronkelijke vermelding (Origineel bekijken)

Volg de link naar de oorspronkelijke vermelding. Als de vermelding die als dubbel is geïdentificeerd daadwerkelijk een dubbele vermelding van het origineel is, volgt u de instructies om dubbele locaties te verwijderen.

• Zorg dat de winkelcode van de locatie hetzelfde is als de winkelcode in uw voorraadgegevens. Update uw voorraadgegevens of update de winkelcode om te zorgen dat de voorraad en de vermelding overeenkomen.
  • Zorg dat de overgebleven vermelding zich in de locatiegroep bevindt die aan uw Merchant Center-account is gekoppeld.
  • Opmerking: Als u de winkelcode opnieuw toewijst in Bedrijfsprofiel, moet u ervoor zorgen dat geen van uw voorraadgegevens verwijzen naar de oorspronkelijke winkelcode. Als dat wel het geval is, wijst u de nieuwe winkelcode toe aan alle relevante voorraadaanbiedingen.

• Als u denkt dat de vermelding ten onrechte als dubbele vermelding is geïdentificeerd, gebruikt u dit contactformulier.

Geen toegang tot de oorspronkelijke vermelding (Toegang vragen)

Als in de Bedrijfsprofiel-interface wordt aangegeven dat u geen toegang heeft tot de oorspronkelijke vermelding, volgt u deze stappen om toegang tot de oorspronkelijke vermelding aan te vragen:

1. Klik op Toegang vragen.
  2. Vul het aanvraagformulier voor toegang in.

U kunt ook het volgende doen:

1. Open Google Maps.
  2. Zoek de locatie die u wilt melden.
  3. Klik op Bewerking voorstellen.
  4. Markeer de locatie als Plaats is permanent gesloten of heeft nooit bestaan.
  5. Selecteer 'Dubbele vermelding' als de reden.
  6. Klik op Verzenden.

Nadat u toegang heeft gekregen tot de vermelding, volgt u de bovenstaande stappen bij Toegang tot de oorspronkelijke vermelding (Origineel bekijken).