I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om Konkurransesynlighet-rapporten

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Konkurransesynlighet-rapporten gjør det enklere å forstå konkurranselandskapet på produktkategorinivå og ta grep for å bli mer synlig – basert på antall visninger av Shopping-annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine.

I denne introduksjonsvideoen kan du finne ut mer om Konkurransesynlighet-rapporten og hvordan den kan bidra til databaserte beslutninger – og dermed gi deg bedre resultater.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Fordeler

Med Konkurransesynlighet-rapporten kan du sammenligne synligheten din i form av Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer basert på antall visninger på produktkategorinivå. Du får også en bedre forståelse av

• kunderekkevidden til Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer – både hver for seg og samlet sett
  • hvem konkurrentene dine er
  • resultatene dine sammenlignet med toppselgerne
  • resultatene dine sammenlignet med konkurrenter og toppselgere over tid

Vær oppmerksom på følgende

Rapporten inneholder bare en synlighetsrangering hvis et tilstrekkelig antall produkter i den valgte produktkategorien og tidsperioden er blitt vist.

Beskrivelse av beregningene

Relativ synlighet

Relativ synlighet viser hvor ofte tilbudene til konkurrentene dine vises sammenlignet med tilbudene dine. Dette er med andre ord antallet visninger av tilbudene til en konkurrerende forhandler delt på antallet visninger av tilbudene dine i en valgt tidsperiode for produktkategorien og landet som er valgt.

Sideoverlapping

Sideoverlapping beskriver hvor ofte tilbudene til konkurrerende forhandlere vises på samme side som tilbudene dine. Det viser med andre ord hvor mange ganger du og en konkurrerende selger fikk en visning av minst ett tilbud, delt på antall ganger du fikk en visning av minst ett tilbud.

Høyere plassering

Høyere plassering viser hvor ofte tilbudet til en konkurrent fikk en høyere plassering på siden enn tilbudet ditt. Det er med andre ord antall ganger den konkurrerende selgeren fikk en visning av minst ett produkt høyere opp på siden enn deg, delt på antall ganger du og denne selgeren ble vist på samme side.

Forholdet annonser / kostnadsfrie oppføringer

Forholdet mellom annonser og kostnadsfrie oppføringer viser hvor ofte en selger får visninger fra Shopping-annonser sammenlignet med kostnadsfrie oppføringer. Med andre ord: antall ganger tilbudet til en selger får en annonsevisning delt på antall ganger den samme selgerens tilbud får en visning av en kostnadsfri oppføring – innenfor en valgt kategori og tidsperiode.

Slik blir du mer synlig

I en gitt produktkategori finnes det tre måter å bli mer synlig på:

Merk: Du må ha aktivert Markedsstatistikk for å se rapportene Bestselgere og Pris – konkurransedyktighet.

Slik finner du rapporten

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Resultater på sidemenyen og deretter på Konkurransesynlighet.
  3. Gjennomgå disse to fanene:
    1. På fane 1 kan du se konkurransesynligheten til konkurrentene du valgte på forhånd.
    2. På fane 2 kan du se den samlede konkurransesynligheten til selgerne med best resultater.

Begge rapportene kan filtreres etter produktkategori, oppføringstype og tidsperiode.

1. Klikk på filterikonet over tabellen.
  2. Velg et av filtrene som vises, for å se en liste over vilkår for nye filtre.
  3. Skriv inn vilkåret, og klikk på Bruk. Både tabellen og diagrammet oppdateres automatisk basert på det du valgte.
Merk: Hvis du ønsker å sammenligne resultatene fra kampanjene dine med resultatene til andre annonsører som deltar i de samme auksjonene, kan du gå til rapporten for auksjonsstatistikk.