I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Inte kvalificerad för fordonsförsäljning med butiksleverans

Ta bort attributet fordonsförsäljning [vehicle_fulfillment] eller ändra värdet så att det matchar den sortens försäljning av fordon som ditt konto har godkänts för.

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Du har skickat in värdet butiksleverans för underattributet [option] med attributet fordonsförsäljning [vehicle_fulfillment] för en eller flera av dina produkter. Du måste vara godkänd för försäljning i butik innan du kan använda värdet ship_to_store. Enligt vår information har du inte godkänts för försäljning i butik och kan därför inte skicka in värdet för det här attributet. Därför har erbjudandet inte godkänts.

För att lösa problemet måste du skicka in ett värde för detta attribut som matchar den typ av fordonsförsäljning som ditt konto är godkänt för och som uppfyller kraven för den sortens försäljning. Om du till exempel har godkänts för att sälja fordon online måste du ändra värdet från ship_to_store till online i din produktdata. Du måste också ange fraktinformation.

Om ditt konto inte blir godkänt för fordonsannonser kan du antingen ta bort det här attributet eller följa stegen för att bli fordonssäljare.

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.
  4. Klicka på filterikonen Download för att filtrera efter destination och välj Fordonsannonser.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:

• Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Download, under diagrammet och ovanför listan över problem.

Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappen Download i slutet av raden.

Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:

• Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.

Steg 2: Ta bort eller ändra värdet för attributet fordonsförsäljning

1. Filtrera den nedladdade rapporten så att du bara ser produkter med följande:
    Problemrubrik = Inte kvalificerad för fordonsförsäljning.
  2. Sök efter produktdata för produkterna och ta antingen bort attributet fordonsförsäljning [vehicle_fulfillment] eller ändra värdet för underattributet alternativ [option] så att det återspeglar den sortens försäljning som ditt konto är godkänt för.

Steg 3: Skicka din produktdata igen

1. När du har uppdaterat din produktdata skickar du den igen på något av följande sätt:
  2. Kontrollera sedan att du har löst problemet genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Diagnostik.

Steg 4: Bli godkänd som lokal fordonssäljare

Fordonsannonser är för närvarande i begränsad betaversion och du måste godkännas separat för försäljning i butik eller online. Kontakta din Google-representant om du är intresserad av att vara med.