In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Overzicht van voertuigadvertenties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Opmerking: Voertuigadvertenties zijn nog niet beschikbaar in Merchant Center Next, maar u kunt deze advertenties ook promoten in de klassieke versie van Merchant Center. Voertuigadvertenties zijn alleen beschikbaar in bepaalde landen. Voertuigadvertenties zijn beschikbaar als open bèta in de Verenigde Staten, Canada en Australië. In het gedeelte Beschikbaarheid hieronder vindt u meer informatie over deelname aan dit programma.

Voertuigadvertenties zijn een prestatiegerichte advertentie-indeling aan het eind van de trechter waarmee autoadverteerders hun hele voertuigvoorraad kunnen promoten onder geïnteresseerde klanten die op Google naar voertuigen zoeken. In deze indeling zien klanten een afbeelding van het voertuig met belangrijke informatie, zoals het merk, het model, de prijs, de kilometerstand en de naam van de adverteerder. Als u een voorraad met beschikbare voertuigen toont, kunnen klanten makkelijker een aankoop doen en krijgen autoadverteerders meer gekwalificeerde leads.

Met voertuigadvertenties kunnen adverteerders hun verkoop een boost geven door optimale omstandigheden voor zowel online (leads) als offline conversies (winkelbezoeken) te creëren.

Als klanten op een voertuigadvertentie klikken, komen ze op de beschrijvingspagina voor het voertuig op uw website. Voordat ze de dealer bezoeken, kunnen ze hier aanvullende acties uitvoeren, zoals contact opnemen met de dealer of een leadformulier invullen. Als u een autoadverteerder in de Verenigde Staten, Canada of Australië bent en wilt deelnemen, neemt u hier contact met ons op.

Hero-afbeelding voor voertuigvermeldingsadvertenties

Voordelen

Met voertuigadvertenties kunt u op het juiste moment online autokopers bereiken met de juiste vermeldingen en informatie, zodat ze verder komen in het aankoopproces. Tot de belangrijkste voordelen behoren:

• Meer gekwalificeerde leads: als u klanten belangrijke informatie over en afbeeldingen van een auto laat zien voordat ze klikken, krijgt u meer gekwalificeerde leads.
  • Omnichannel-doelen: optimaliseer voor zowel online (leads) als offline conversies (winkelbezoeken).
  • Geautomatiseerde targeting: met voertuigadvertenties worden uw relevantste vermeldingen getoond voor gerelateerde zoekopdrachten van gebruikers.

Beschikbaarheid

Voertuigadvertenties zijn beschikbaar voor nieuwe en gebruikte voertuigen uit de voorraad van dealers, detailhandelaren, verzamelsites of original equipment manufacturer (OEM's). Voertuigadvertenties van particulieren, individuen en tussenpersonen zijn niet toegestaan.

Voertuigadvertenties kunnen worden gebruikt om niet-commerciële personenauto's te promoten, zoals auto's of pick-uptrucks ('ute's' genoemd in Australië).

Voorbeelden van niet-toegestane voertuigtypen zijn campers, bedrijfsvoertuigen, landbouwvoertuigen, bussen, tweewielers, treinen, boten, vliegtuigen en handicarts.

Voertuigadvertenties zijn momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Australië en als een beperkte bètaversie in bepaalde landen. Als u een autoadverteerder in de Verenigde Staten, Canada of Australië bent en wilt deelnemen, neemt u hier contact met ons op.

Hoe voertuigadvertenties werken

Adverteerders moeten hun datafeed met voertuigen uploaden naar Merchant Center. De feed van de adverteerder moet belangrijke informatie over voertuigen bevatten, zoals het merk, het model, de prijs, de kilometerstand en de kleur. Google gebruikt deze informatie om de zoekopdracht van een klant te koppelen aan de meest relevante auto's.

Als u voertuigadvertenties wilt gebruiken, moet u Performance Max-campagnes met voertuigfeeds op Google Ads maken. Daarnaast moet u uw Google Ads-account koppelen aan een Merchant Center-account en een Google Bedrijfsprofiel. In plaats van koppeling aan een bedrijfsprofiel is er ook een winkelfeed beschikbaar als u de profielen voor uw dealerlocaties niet bezit of beheert.

Performance Max met voertuigfeeds is een cross-channel, prestatiegerichte indeling die mogelijk wordt gemaakt door de AI van Google en die de verkoop van voertuigen voor adverteerders stimuleert.