Om automatisk taggning i Merchant Center

Automatisk taggning är en funktion som hjälper dig att

• spåra konverteringar från gratis produktannonser och lokala gratisannonser på din webbplats i alla webbläsare, separat från andra konverteringstyper (för närvarande endast aktiverat för annonser på Shopping-fliken)
  • dela upp resultat i ett webbanalysverktyg från en tredje part, till exempel Google Analytics, mellan dina gratisannonser och lokala gratisannonser från den totala organiska trafiken på Google.

I den här artikeln beskriver vi hur automatisk taggning fungerar och hur du aktiverar funktionen.

Varför ska jag använda det?

När du använder funktionen automatisk taggning med ett webbanalysverktyg från en tredje part kan du se hur effektivt gratisannonser och lokala gratisannonser leder till värdefulla kundaktiviteter, till exempel köp.

Så fungerar det

När någon klickar på en gratis produktannons eller lokal gratisannons lägger automatisk taggning till extra information – en parameter som kallas resultat-id – i webbadresserna som kunderna klickar genom. Om någon till exempel klickar på en gratisannons för www.example.com visas den slutliga webbadressen som www.example.com/?srsltid=123xyz.

Resultat-id skapas i samband med en exponering. Om en användare klickar på samma gratisannons eller lokala gratisannons igen används samma resultat-id.

En liten andel webbplatser tillåter inte godtyckliga webbadressparametrar och visar en felsida när automatisk taggning är aktiverad. Kontakta webbutvecklaren och ta reda på om detta gäller dig eller aktivera automatisk taggning och testa genom att klicka på gratisannonsen. Om länken till webbplatsen fungerar kan du använda automatisk taggning. Om du får ett felmeddelande måste du inaktivera automatisk taggning på ditt Merchant Center-konto. Be därefter webbutvecklaren att tillåta godtyckliga webbadressparametrar innan du aktiverar funktionen igen.

Konfigurera automatisk taggning

Automatisk taggning kan aktiveras av en administratör på Merchant Center-kontonivå. Det är inte aktiverat som standard. Aktivera funktionen genom att följa stegen nedan.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i Merchant Center-kontot och sedan på Konverteringsinställningar under Inställningar.
  3. Ställ in knappen för automatisk taggning till PÅ.