I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om resultatrapporter för marknadsplatser i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

I Merchant Center finns olika sätt att ta reda på resultatet för annonser och gratis produktannonser. Den viktiga informationen kan hjälpa återförsäljarna att avgöra vilken strategi som fungerar bäst för att visa deras produkter för rätt målgrupper. I den här artikeln förklarar vi hur marknadsplatser kan få en sammanställd vy över säljarens resultatdata.

Se till att Merchant Center har åtkomst till spårningsdata

Innan Merchant Center kan börja skapa resultatinformation för marknadsplatser måste den kunna se spårningsdata från annonser och gratisannonser.

Det kan du göra genom att använda ett Google Ads-konto eller genom att lägga till valda attribut i Merchant Center-flöden. Läs mer om hur du spårar produktresultat

Visa resultatdata för marknadsplatsen

• Om du vill visa en sammanställning av data klickar du på Resultat och sedan på Översikt på navigeringsmenyn till vänster. Använd fliken ovanför översikten för att navigera genom resultatdata i olika program.

Typer av resultatvärden

I det här avsnittet beskrivs mätvärden för annonser, gratisannonser och lokala gratisannonser.

Du kan komma åt resultatdata via anpassade rapporter och översikter eller via ett Google Ads-konto. Läs mer om att hitta konkreta insikter via Google Ads-rapporter

Klick

Vi rapporterar klick om de leder till besök på din webbplats (målsidor på datorer eller mobila enheter eller appar). För lokala gratisannonser räknar vi även antalet klick på lokala skyltfönster hos säljaren eller hos Google. Det här är klick på produktlänkar i dina produktdataflöden.

Exponeringar

Exponeringar räknar hur ofta dina produkter visas. Det räknas som en exponering varje gång din Shopping-annons, gratisannons eller lokala gratisannons visas. Vi räknar endast exponeringar där kunderna kunde välja att besöka en webbplats.

Kontrollera att produkterna är godkända och titta igen efter några dagar om det står noll exponeringar. Exponeringar visas inte heller om de är under en minimigräns.

Klickfrekvens (CTR)

Klickfrekvensen (CTR) beskriver hur ofta personer som ser din Shopping-annons, gratisannons eller lokala gratisannons faktiskt klickar på den.

• CTR är antalet klick på din annons dividerat med antalet gånger den visas: klick ÷ exponeringar = CTR.
    • Om annonsen till exempel fick fem klick och 100 exponeringar blir CTR 5 %.
Obs! Resultatmätvärden finns tillgängliga från och med den 1 juni 2021.