In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over prestatierapporten voor marktplaatsen in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Merchant Center biedt verschillende manieren om te achterhalen hoe advertenties en gratis productvermeldingen presteren. Met deze belangrijke gegevens kunnen verkopers beter bepalen welke strategie het beste werkt om hun producten aan de juiste doelgroepen te tonen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe marktplaatsen toegang krijgen tot een totaaloverzicht van de prestatiegegevens van hun verkopers.

Merchant Center toegang geven tot bijgehouden gegevens

Voordat Merchant Center prestatiegegevens voor marktplaatsen kan genereren, moet de service toegang hebben tot bijgehouden gegevens voor advertenties en gratis vermeldingen.

Dit kunt u doen via uw Google Ads-account of door geselecteerde kenmerken toe te voegen aan Merchant Center-feeds. Meer informatie over het bijhouden van productprestaties

Prestatiegegevens van marktplaatsen bekijken

• Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Prestaties en dan op Dashboard om een totaaloverzicht van de gegevens te zien. Gebruik het tabblad boven het dashboard om prestatiegegevens te bekijken voor alle programma's.

Typen prestatiestatistieken

In dit gedeelte worden de statistieken voor advertenties, gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen beschreven. Meer informatie over Kopen op Google-rapporten

Prestatiegegevens voor advertenties zijn beschikbaar via aangepaste rapporten, dashboards en uw Google Ads-account. Meer informatie over actiegerichte inzichten halen uit Google Ads-rapporten

Klikken

We rapporteren klikken als deze leiden tot websitebezoeken (landingspagina's op computers, mobiele landingspagina's of apps). Voor gratis lokale vermeldingen tellen we ook de klikken naar winkelpagina's die door verkopers of Google worden gehost. Dit zijn klikken op productkoppelingen in productgegevensfeeds.

Vertoningen

Met vertoningen wordt geteld hoe vaak producten worden getoond. Telkens wanneer een Shopping-advertentie, gratis vermelding of gratis lokale vermelding wordt getoond, wordt er een vertoning geteld. We tellen alleen vertoningen waarbij klanten de optie hadden om een website te bezoeken.

Als producten geen vertoningen genereren, moeten verkopers verifiëren of de producten zijn goedgekeurd en een paar dagen wachten voordat er vertoningen worden getoond. Vertoningen worden mogelijk ook niet getoond als ze niet aan de minimale drempelwaarde voldoen.

Klikfrequentie (CTR)

De klikfrequentie (CTR) geeft aan hoe vaak mensen klikken op een Shopping-advertentie, gratis vermelding of gratis lokale vermelding nadat ze deze hebben gezien.

• De CTR is het aantal klikken op een vermelding gedeeld door het aantal keren dat de vermelding wordt getoond: klikken ÷ vertoningen = CTR.
    • Als er bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen waren, is de CTR 5%.
Opmerking: Prestatiestatistieken zijn beschikbaar vanaf 1 juni 2021.