Yleiset tuotteiden indeksointiongelmat

Google indeksoi mobiililaitteille ja pöytäkoneille suunnitellut tuotesivusi ja ‑kuvasi säännöllisesti laatuongelmien varalta. Jos indeksointi ei onnistu, emme pysty näyttämään tuotteitasi Shopping-mainoksissa.

Jos tietyn nimikkeen mobiililaitteille tai pöytäkoneille suunnitellulla laskeutumissivuilla havaitaan virheitä, Google ei näytä nimikettä sen paremmin mobiililaitteilla kuin pöytäkoneillakaan, ennen kuin laskeutumissivulle pääsee normaalisti.

Yleisiä syitä tuotesivujen indeksointiongelmiin:

• Sivua ei löydy (404) ‑virhe: Annoit väärän URL-osoitteen (URL-osoitteessa saattoi esimerkiksi olla virhe), joten sivu ilmoitti Sivua ei löydy (404) ‑virheestä. Tarkista, että URL-osoite on oikein ja että sivu on käytettävissä.
  • Palvelimen robots.txt-tiedosto ei salli sivuston käyttöä: Olet lisännyt palvelimelle robots.txt-tiedoston, joka estää indeksoinnin. Google ei pysty indeksoimaan sivuja, joilla on tällaisia tiedostoja ja estoja. Määritä robots.txt-tiedosto sallimaan indeksointi.
  • Virheellinen URL: URL-osoitteessa on kelpaamattomia merkkejä, tai se ei ole muodoltaan aito linkki.

Huom. Ongelman ratkaisemisen jälkeen saattaa kulua 48 tuntia, ennen kuin tuote näkyy Shopping-mainoksissa.

Myös muut ongelmat voivat estää Googlea indeksoimasta sivuasi.

Muita yleisiä ongelmia
  • Sivu vaatii todennusta: Ilmoitettu URL-osoite on suojattu todennusprotokollalla, joka estää Googlea käyttämästä sisältöä.
  • HTTP 4xx ‑vastaus tai HTTP 5xx ‑vastaus: Sivustosi isäntäpalvelin palautti HTTP-virheen, joka estää Googlea käyttämästä sisältöä.
  • Isäntänimi ei ole palautettavissa: Palvelimesi isäntänimeä ei pystytty yhdistämään IP-osoitteeseen eikä sivulle siksi ole pääsyä.
  • Epäkelpo HTTP-vastaus: Palvelimen vastaus oli virheellinen.
  • Yksityinen IP: Verkkosivustosi on palomuurin tai reitittimen takana, eikä Google pääse sille.
  • Verkkovirhe: Verkossa tapahtui jokin virhe.
  • Aikakatkaisu sivua luettaessa: Palvelimelta kesti liian kauan palauttaa sivu, joten Google keskeytti kyseisen tuotteen indeksoinnin.
  • Palvelin uudelleenohjaa liian usein: Palvelin ohjasi indeksoinnin uudelleen liian monta kertaa, ja Google keskeytti indeksoinnin.
  • Liian pitkä URL-uudelleenohjausosoite, tyhjä URL-uudelleenohjausosoite, virheellinen URL-uudelleenohjausosoite: Palvelimesi palauttama URL-uudelleenohjausosoite oli virheellinen, eikä Google pystynyt seuraamaan sitä.
  • Palvelimen robots.txt-tiedosto ei saatavilla, aikakatkaisu robots.txt-tiedostoa luettaessa: Robots.txt-tiedostosi lukeminen ei onnistunut, eikä sivua siksi voitu indeksoida. Lisätietoja Robot Exclusion ‑standardista on täällä.