Synkroniser produktinformasjonen din fra Merchant Center til Manufacturer Center

Synkroniser produktinformasjonen din fra Merchant Center til Manufacturer Center for å gjøre det enklere å opprette feeder og hente ut statistikk om dem.

Før du begynner

Vi synkroniserer bare produkter for merker som er bekreftet i Manufacturer Center. Det kan hende at enkelte produkter ikke synkroniseres hvis vi ikke har noe tydelig signal om at de tilhører et bestemt merke. For å unngå synkroniseringsproblemer må du sørge for at merkene er bekreftet før du knytter sammen Merchant Center- og Manufacturer Center-kontoene dine. Finn ut mer om merkebekreftelse

Slik fungerer det

Først må du knytte sammen Merchant Center- og Manufacturer Center-kontoene dine. Når denne tilknytningen er bekreftet, blir produktene dine synkronisert minst daglig. Du må vente i opptil et døgn etter at kontoene dine er knyttet sammen, før produktene blir synkronisert. Det kan imidlertid ta enda 3–4 dager fra den første synkroniseringen til statistikk for disse produktene også blir tilgjengelig.

Ved første synkronisering prøver vi å registrere og oppdatere eksisterende produkter i Manufacturer Center-kontoen i stedet for å lage duplikater, men dette er ikke garantert til å fungere perfekt, så det kan hende at vi av og til oppretter noen duplikater eller oppdaterer feil produkter. Du kan endre produktene dette gjelder, for å løse slike problemer.

Husk: Dataene dine synkroniseres bare fra Merchant Center til Manufacturer Center, slik at endringer som gjøres i Manufacturer Center, ikke synkroniseres til Merchant Center-kontoen din.

Så lenge minst ett produkt er synkronisert, ser du en ny feed som er opprettet på Feeder-siden, som inneholder dataene som kommer fra Merchant Center-kontoen din. Navnet på datakilden blir det samme som kontonavnet i Merchant Center. I motsetning til de fleste andre feeder kan du ikke slette eller opprette nye land eller språk i feedinnstillingene, men du kan fortsatt endre destinasjoner for eksisterende land eller språkoppføringer.

Nye produkter eller endringer av attributtene for eksisterende produkter i Merchant Center blir også synkronisert til Manufacturer Center. Attributtverdier som oppgis direkte i Manufacturer Center-kontoen din, overstyrer som standard attributtverdier som synkroniseres fra Merchant Center.

Kan jeg slette produktinformasjon eller feeder?

Når et produkt slettes i Merchant Center, slettes det tilsvarende produktet i Manufacturer Center også. Hvis informasjonen om det aktuelle produktet er endret i Manufacturer Center, blir det derimot ikke slettet.

Noe lignende skjer ved sletting av feeder. Da blir alle synkroniserte produkter også slettet, men disse produktene blir automatisk opprettet på nytt med mindre tilknytningen mellom de relevante kontoene fjernes.

Hvis du fjerner tilknytningen mellom kontoene via Merchant Center- eller Manufacturer Center-kontoen din, blir ikke senere endringer av produktinformasjonen synkronisert. Informasjon som er synkronisert tidligere, blir imidlertid liggende i Manufacturer Center-kontoen. Manufacturer Center-brukere har mulighet til å slette enkeltprodukter eller hele feeden.

Hvis du vil synkronisere produktinformasjonen din til en annen destinasjon, må du endre feedinnstillingene. Når de er endret, blir alle produktene for det aktuelle landet eller språket målrettet på nytt mot destinasjonene du nettopp valgte. Denne nye målrettingen skjer i bakgrunnen og kan ta opptil en dag.

Veiledning

Trinn 1: Send en forespørsel om kontotilknytning

Fra Manufacturer Center

1. Logg på Manufacturer Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Tools and setting menu icon [Gear] og deretter på Kontotilknytning.
  3. Klikk på Merchant Center-fanen.
  4. Klikk på plussknappen .
    • Hvis du har tilgang til Merchant Center-kontoen som skal tilknyttes, ser du en rullegardinmeny der du kan velge én av kontoene. Du kan eventuelt oppgi konto-ID-en for Merchant Center i stedet.
    • Hvis du ikke har tilgang til den aktuelle Merchant Center-kontoen, må du oppgi konto-ID-en for Merchant Center.
  5. Hvis du har tilgang til Merchant Center-kontoen, klikker du på Tilknytt.
  6. Hvis du ikke har tilgang til Merchant Center-kontoen, klikker du på Send forespørsel.

Fra Merchant Center

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Tools and setting menu icon [Gear] og deretter på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Manufacturer Center-fanen.
  4. Klikk på plussknappen .
    • Hvis du har tilgang til Manufacturer Center-kontoen som skal tilknyttes, ser du en rullegardinmeny der du kan velge en av kontoene. Du kan eventuelt oppgi ID-en for Manufacturer Center-kontoen i stedet.
    • Hvis du ikke har tilgang til den aktuelle Manufacturer Center-kontoen, må du oppgi Manufacturer Center-konto-ID-en.
  5. Hvis du har tilgang til Manufacturer Center-kontoen, klikker du på Tilknytt.
  6. Hvis du ikke har tilgang til Manufacturer Center-kontoen, klikker du på Send forespørsel.

Trinn 2: Godkjenn forespørselen om kontotilknytning

Fra Merchant Center

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Tools and setting menu icon [Gear] og deretter på Tilknyttede kontoer.
  3. Klikk på Manufacturer Center-fanen.
  4. Finn den riktige forespørselen i tabellen, og klikk deretter på Se forespørselen.
  5. Klikk på Godkjenn.

Fra Manufacturer Center

1. Logg på Manufacturer Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Tools and setting menu icon [Gear] og deretter på Kontotilknytning.
  3. Klikk på Merchant Center-fanen.
  4. Finn den riktige forespørselen i tabellen, og klikk deretter på Se forespørselen.
  5. Klikk på Godkjenn.

Kontakt brukerstøtten (Merchant Center | Manufacturer Center) hvis du mener at det er tydelig merket at et produkt tilhører et bekreftet merke, men det likevel ikke er synkronisert.