Dela företagets identitetsattribut (endast USA)

Använd företagets identitetsattribut i Merchant Center för att informera kunderna om företagets identitet på Shopping-fliken.

Du kan välja följande:

• Black-owned
  • Latino-owned
  • Ägs av krigsveteraner
  • Ägs av kvinnor

Självidentifiering är valfritt och är för närvarande endast tillgängligt för återförsäljare i USA.

Så fungerar det

Om du väljer ett identitetsattribut för företaget ser kunderna en liten ikon som anger att företaget identifierar sig som sådant på produktbeskrivningssidorna (PDP) på fliken Shopping. Kunderna kan också filtrera efter företag med hjälp av identitetsattribut.

Företagsattributet black-owned [annonsexempel]

Om du dessutom väljer ”Inkludera mitt företag i kampanjer för …” de valda identitetsattributen kan ditt företag och dina produkter visas på Google-sidor som framhäver företag med specifika identitetsattribut.

Du måste vara kvalificerad att visa gratisannonser för att ikonen ska visas på produktbeskrivningssidorna. Det finns ett antal saker du kan göra för att kvalificera dig för gratisannonser, bland annat följa policyerna för gratisannonser och Shopping-annonser. Kvalificeringen baseras också på kontots status och kvaliteten på den data du skickar in. Läs mer om hur du åtgärdar behörighetskraven för förbättrade annonser.

Anvisningar

Step 1 Logga in på ditt Merchant Center-konto.

Om du inte har använt Merchant Center tidigare kan du läsa mer om hur du skapar ett konto.

Step 2 Klicka på verktygsikonen Merchant Center Settings [icon] högst upp till höger i Merchant Center.

Step 3 Navigera till sidan Företagsinformation.

Black-owned Merchant Center UI steps 1-2 [UI Screens]

Step 4 På fliken Om företaget klickar du på avsnittet Företagets identitetsattribut.

Step 5 Klicka på på/av-knappen bredvid lämpligt identitetsattribut för att aktivera eller inaktivera det.

Kom ihåg: När du aktiverar det här företagsattributet anger du offentligt att ditt företag ägs av någon med den identitet du har valt.

​​​Black-owned business identity attributes steps 4-6 [UI screen]

Step 5 Markera rutan bredvid ”Inkludera mitt företag i kampanjer för …” om du vill att ditt företag och dina produkter ska kunna visas på sidor med de angivna identitetsattributen.

Obs! Om du inte väljer det här alternativet identifieras ditt företag fortfarande med de valda identitetsattributen på produktbeskrivningssidorna på Shopping-fliken.

Du kan aktivera och inaktivera företagets identitetsattribut samt gå med eller lämna kampanjer med ett attribut för företagsidentitet när som helst. Tänk på att det kan ta lite tid innan eventuella ändringar syns på produktbeskrivningssidorna på Shopping-fliken.

Felsökning och tillgänglighet

Endast USA-baserade återförsäljare som har ett Merchant Center-konto med ett land för verksamhet kan använda den här funktionen. Du kan kontrollera om ditt konto har ett land för verksamhet genom att öppna Företagsinformation och kontrollera fältet Land. Funktionen blir tillgänglig för alla amerikanska återförsäljare under de kommande månaderna.

Så här får du hjälp med att lägga till ett land i kontoinställningarna:

Step 1 Öppna kontaktformuläret för Merchant Center.

Step 2 I fältet Berätta vad du behöver hjälp med skriver du Ändra land till USA.

Step 3 Klicka på Nästa.

Step 4 Välj Annat i avsnittet Bekräfta problem.

Step 5 Scrolla ned och klicka på Nästa steg.

Step 5 Välj kontaktalternativ och fyll i dina uppgifter.

Step 5 Klicka på Skicka.

Rapportera otillåten användning

Google tillåter inte otillåten användning eller trakasserier av våra återförsäljarpartner. Om vi upptäcker att en återförsäljare som har valt ett av attributen för företagsidentitet får trakasserande användarrecensioner eller annan felaktig hantering via Googles plattform till följd av självidentifieringen kommer våra team för otillåten användning snabbt att lösa problemet.

Du kan rapportera negativa eller stötande recensioner som du tror att du har fått som resultat av att du identifierar att ditt företag ägs av någon med den identitet du har valt. Google granskar varje rapport och strävar efter att vidta lämpliga åtgärder.

Om du vill rapportera en butik eller produktrecension klickar du på trepunktersmenyn uppe till höger i recensionen och klickar sedan på Rapportera. Fyll i rapporten och skicka den.