I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om resultatrapportering i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om resultatrapportering i Merchant Center Next, kan du klikke her.

I Merchant Center finnes det ulike løsninger du kan bruke for å finne ut hvordan det går med annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine. Men disse viktige dataene kan det bli enklere å finne ut hvilken strategi som fungerer best for å få vist frem produktene dine til de rette målgruppene.

Før du begynner

Merchant Center trenger tilgang til noen sporingsdata fra annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine før det kan genereres resultatinformasjon.

Du kan gjøre dette via Google Ads-kontoen din eller ved å legge til utvalgte attributter i Merchant Center-feedene dine. Finn ut mer om sporing av produktresultater.

Her kan du se resultatdataene

• Det vises en oversikt over resultatrapporteringen din på «Oversikt»-siden.
    • Du finner data for Shopping-annonser på «Resultater (Shopping-annonser)»-kortet.
    • Du finner data for kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer på «Resultater (kostnadsfrie oppføringer)»-kortet.
  • Du kan ta en nærmere titt på de samlede dataene dine ved å klikke på «Resultater» etterfulgt av «Oversikt» på navigasjonsmenyen til venstre. Deretter kan du klikke på «Shopping-annonser»-, «Kostnadsfrie oppføringer»- eller «Kostnadsfrie lokale oppføringer»-fanen over oversikten.
    • Du kan segmentere hver beregning etter «Land», «Produkt», «Merke» eller «Kategori» ved å klikke på navnet på segmentet nederst i oversikten.
  • For å se data for enkeltprodukter klikker du på «Produkter» på navigasjonsmenyen til venstre, og deretter klikker du på «Alle produkter». I «Ubetalte klikk»-kolonnen ser du antall klikk fra kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer for hvert produkttilbud. I «Klikk»-kolonnen ser du antall klikk på Shopping-annonser.
  • Du kan sammenligne de samlede resultatene fra annonser og kostnadsfrie oppføringer ved å opprette egendefinerte rapporter og oversikter. Finn ut mer om hvordan du oppretter egendefinerte rapporter i Merchant Center.
  • For å se resultatene for spesialtilbudene dine (for eksempel produkter med promoterings-, tilbuds- eller avslagsmerker) i Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer, klikk på «Resultater» etterfulgt av «Oversikt» på navigasjonsmenyen til venstre. Deretter klikker du på «Shopping-annonser»- eller «Kostnadsfrie oppføringer»-fanen over oversikten for å se resultatene på «Trafikk for promoterings-, tilbuds- og avslagsmerker»-kortet.
    • Du kan segmentere beregningene etter «Land», «Produkt», «Merke» eller «Kategori» ved å klikke på navnet på segmentet nederst på kortet.
    • For å se rapporter hvor resultatene for spesialtilbudene dine er delt opp etter merketype, promotering eller promoteringskategori, kan du klikke på den aktuelle rapporten nederst på kortet.
  • Valuta-kolonnen gjelder bare for pengeberegninger (for eksempel Konverteringsverdi eller Beløp for bestilte varer). De gjenstående beregningene rapporteres som «Ingen».
  • Det forventes noen avvik i dataene som vises i henholdsvis Merchant Center og Google Ads. Dette er fordi klikk, visninger og konverteringer tilskrives på ulike måter i Merchant Center (produkter) og Google Ads (kampanjer).

Typer resultatberegninger

I denne delen beskriver vi beregningene for annonser, kostnadsfrie oppføringer og kostnadsfrie lokale oppføringer.

Klikk

Det totale antallet klikk på produktene dine på Google som har ført til besøk på sidene med detaljert produktinformasjon.

Visninger

Visninger teller hvor ofte produktene dine er vist på Google. Vi teller bare visninger der kundene har fått muligheten til å besøke produktsidene.

Hvis produktene dine ikke har noen visninger, bør du sjekke at de er godkjent, og vente noen dager på at visningene dukker opp. Hvis antallet visninger er under en viss minimumsgrense, er det ikke sikkert at antallet vises.

Klikkfrekvens (CTR)

CTR viser hvor ofte klikk på produktene dine på Google har ført til besøk på produktsidene.

• CTR-verdien tilsvarer antall klikk på den aktuelle produktoppføringen delt på antall ganger den er vist: klikk ÷ visninger = CTR.
    • Hvis du for eksempel har fått 5 klikk og 100 visninger, får du en CTR-verdi på 5 %.

Konverteringsberegninger

Konverteringsberegninger kan du først se når du har knyttet Merchant Center til Google Analytics. Finn ut mer om hvordan du knytter sammen Merchant Center og Google Analytics.

Konverteringer

Det telles en konvertering når en kunde fullfører en ønsket handling i appen din eller på nettstedet ditt, for eksempel at hen kjøper et av produktene dine.

Når en visning starter på produkt A, men fører til kjøp av produkt A og B, er det bare produkt A som tilskrives konverteringsverdiene (og produkt B har konverteringsverdi 0).

Merk: Konverteringer rapporteres på konverteringsdatoen, mens de andre beregningene rapporteres på visningsdatoen. Det vil si at antall konverteringer delt på antall klikk for en gitt dag ikke nødvendigvis er lik konverteringsfrekvensen for den aktuelle dagen.

Konverteringene/konverteringsfrekvensen inkluderer dessuten ikke trafikk fra produktbilder og nettstedslinker som fører til produktsidene dine.

Konverteringsfrekvens

Konverteringsfrekvensen er et forholdstall som viser hvor ofte kunder som har klikket på produktene dine på Google, har fullført en ønsket handling i appen din eller på nettstedet ditt – for eksempel kjøp av produktene dine. Konverteringsfrekvensen beregnes ved å dele antall konverteringer på antall interaksjoner med (klikk på) produktene dine på Google som kan spores til en konvertering i den samme tidsperioden.

Konverteringsverdi

Konverteringsverdien er pengeverdien som genereres av konverteringene dine (det finnes ingen beregning for samlet konverteringsverdi).

Linker til relatert innhold