In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Aanvullende landen gebruiken om uw bereik te bepalen

Oktober 2020

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De afgelopen jaren heeft Google functies geïntroduceerd waarmee u uw productgegevens automatisch kunt gebruiken voor meerdere landen, zolang u ook verzending instelt en uw campagnes op deze landen target voor Shopping-advertenties. Onlangs hebben we deze functie uitgebreid om meer inzicht te bieden in de geschiktheid en prestaties van uw productgegevens in verschillende landen.

Deze maand brengen we enkele aanvullende wijzigingen aan voor een nauwkeurigere controle en duidelijkere diagnostische gegevens van de landen waar uw producten kunnen worden weergegeven.

Aanvullende landen gebruiken in plaats van de verzendinstellingen in Merchant Center

In het verleden waren er 2 manieren om producten beschikbaar te maken in meerdere landen. U kon landen opgeven via de verzendinstellingen (door een verzendservice op accountniveau te maken of door het kenmerk verzending [shipping] toe te passen op afzonderlijke producten) of u kon landen opgeven in uw productfeed (als het doelland of door de functie Aanvullende landen te gebruiken).

Met onze nieuwe wijzigingen kunt u de wereldwijde productbeschikbaarheid op één plaats beheren: de feed. Pas het kenmerk shipping [verzending] rechtstreeks in de feed toe op producten of geef landen op met de functie Aanvullende landen. Dit geldt voor zowel Shopping-advertenties als gratis vermeldingen.

We selecteren vooraf landen in uw feed om als aanvullende landen in te stellen met ingang van de week van 28 september 2020. Dit doen we om deze wijziging te kunnen doorvoeren. Voor de meeste verkopers verandert de beschikbaarheid van producten in verschillende landen niet. U krijgt gewoon een alternatieve manier om te kiezen waar uw producten beschikbaar zijn.

Tot 8 oktober 2020 gebruiken we de verzendinstellingen van Merchant Center om aanvullende landen voor uw productgegevens te bepalen. Daarna worden verdere wijzigingen in de landselectie doorgevoerd in de feed of op productniveau. De verzendingskenmerken op productniveau blijven van toepassing.

Opmerking: Als er bepaalde producten in een feed zijn die beschikbaar zijn in specifieke landen vanwege het gebruik van verzendlabels, instellingen op basis van gewicht of andere vergelijkbare functies, selecteren we vooraf alleen landen die van toepassing zijn op alle producten in een feed. Check uw aanvullende landen of de verzendingsopties op productniveau om ervoor te zorgen dat producten in de gewenste landen beschikbaar blijven.

Status van geëxporteerde producten weergeven in Diagnostische gegevens

Omdat we aanvullende landen uitbreiden zodat deze ook van toepassing zijn op gratis vermeldingen, ziet u mogelijk vanaf medio september wijzigingen op de pagina Diagnostische gegevens.

In het verleden toonde Diagnostische gegevens alleen de status van uw producten in het primaire doelland. Om u te helpen problemen met producten in verschillende landen op te sporen, geeft Diagnostische gegevens nu de status van uw producten weer voor elk land dat u target voor zowel Shopping-advertenties als gratis vermeldingen. Uw producten worden nog steeds weergegeven in landen waarnaar u artikelen stuurt en waar u actieve Shopping-advertenties heeft.

Bijvoorbeeld: Stel dat u een product naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland stuurt en het Verenigd Koninkrijk als het doelland is ingesteld. Vroeger zag u de status van dit product slechts één keer in Diagnostische gegevens: voor het Verenigd Koninkrijk. Nu ziet u de status van dit product twee keer in Diagnostische gegevens: één keer voor het Verenigd Koninkrijk en één keer voor Ierland. Als u 1000 actieve producten heeft die u naar 2 landen stuurt, betekent dit dat het aantal artikelen in Diagnostische gegevens toeneemt van 1000 naar 2000.