Ruis wegfilteren uit uw videogesprekken in Google Meet

Belangrijk: Ruisonderdrukking is nog niet beschikbaar in Australië, Brazilië, India, Japan, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika en de omringende gebieden.

U kunt achtergrondgeluiden wegfilteren om afleidingen in uw videogesprek te beperken. Meet kan achtergrondgeluiden verwijderen, zoals getyp, een deur die dichtgaat of de geluiden van een bouwplaats in de buurt.

• Als een scherm wordt gedeeld, wordt de audio-opname niet beïnvloed door ruisonderdrukking.
  • Meet filtert geluiden die niet als stemmen klinken weg. Stemmen van tv of mensen die tegelijkertijd praten, worden niet weggefilterd.
  • Als niet-spraak een belangrijk onderdeel is van het gesprek (zoals muziekinstrumenten bespelen), schakelt u ruisonderdrukking uit.

Wat u nodig heeft

Ruisonderdrukking is momenteel beschikbaar voor G Suite Enterprise- en G Suite Enterprise for Education-accounts in de webversie van Meet en op Android en iOS.

Ruisonderdrukking inschakelen

De ruisonderdrukking staat standaard uit, maar kan vóór of tijdens een videogesprek worden in- of uitgeschakeld.

Vóór een videogesprek

1. Ga naar meet.google.com en dan selecteer een videogesprek.
  2. Klik voordat u deelneemt rechtsboven op Meer opties Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Klik op Audio
  4. Schakel Ruisonderdrukking in.
  5. Klik op Nu deelnemen.

In een videogesprek

1. Klik rechtsonder op  Meer opties Meer en dan Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Audio .
  3. Schakel Ruisonderdrukking in.

Tip: Als u wilt zien hoeveel ruis er wordt onderdrukt, kijkt u rechtsboven in het scherm naast de voorbeeldweergave van uzelf naar de spraakindicator Voice indicator. De spraakindicator geeft aan wat anderen kunnen horen. De indicatorlijn beweegt niet bij geluiden die zijn geblokkeerd en niet door anderen kunnen worden gehoord.