Skicka chattmeddelanden till deltagare i videomöten

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Det går att skicka meddelanden från en dator eller mobil enhet till deltagarna under ett videomöte.

Obs!

• Om du går med i ett konferensrum med Googles maskinvara för mötesrum går det att visa meddelandena men inte skicka dem.
  • Meddelanden visas för alla i samtalet.
  • Det går endast att visa chattmeddelanden när du deltar i videomötet. Meddelanden som skickades innan du gick med visas inte och alla meddelanden försvinner när du lämnar videomötet.
  • Med undantag för fästa chattmeddelanden kan du bara visa chattmeddelanden när du deltar i videomötet. Detta innebär följande:
    • Meddelanden som skickas innan du går med visas inte.
    • När du lämnar videomötet försvinner alla meddelanden.
  • Om du använder Meet med en voiceoverprogramvara får du en ljudavisering när ett chattmeddelande skickas men meddelandena läses inte upp. Öppna chattpanelen för att höra meddelandet.
  • Viktigt! När möten spelas in sparas även chattkonversationsloggen.
  • Workspace-organisationer med administratörsfunktioner kan aktivera eller inaktivera den här funktionen för hela organisationen.

Läs mer om Google Meet-inställningar för administratörer.

Skicka ett chattmeddelande under ett videomöte

1. Öppna appen Meet Meet-app.
  2. Gå med i ett videomöte.
  3. Tryck på Mer Mer nere till höger.
  4. Tryck på Meddelanden i samtal Visa meddelanden.

Tips! Om du delar en fil genom chatten och vill att deltagarna redigerar den, måste du kontrollera att du har gett dem redigeringsåtkomst.

Förhindra att deltagare skickar chattmeddelanden under ett videomöte

Obs! Om du vill använda den här funktionen måste du aktivera Värdhantering.

Mötesvärdar kan förhindra att deltagarna skickar chattmeddelanden. Deltagare kan fortfarande läsa meddelandena.

Om du stänger av chattmeddelanden i återkommande möten eller i möten som använder samma möteskod, sparas inställningen till nästa schemalagda möte. Om du stänger av chattmeddelanden i ett engångsmöte, ett möte med namn eller i ett direktmöte, aktiveras inställningen för chattmeddelanden igen när mötet avslutas.

Aktivera eller inaktivera chattmeddelanden

1. Tryck på skärmen och sedan Meny Mer i ett möte.
  2. Tryck på Värdkontroller .
  3. Aktivera eller inaktivera Skicka chattmeddelanden längst ned.