Duo en Meet zijn samengevoegd in een nieuwe Meet-app. Gebruikers van de app Meet (origineel) kunnen de nieuwe app downloaden.

Presenteren tijdens een videovergadering

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen, zoals documenten, presentaties en spreadsheets.

Tips:

• Als u Google Workspace gebruikt, kunt u grote externe evenementen organiseren.
  • Workspace-organisaties met beheerdersrechten kunnen deze functie aan- of uitzetten voor de hele organisatie.
  • Als u op uw computer op Presenteren klikt voordat u deelneemt aan een vergadering, neemt u deel via de Companion-modus. Als u deze optie gebruikt, zijn uw microfoon en speaker niet beschikbaar.

Bekijk meer informatie over Google Meet-instellingen voor beheerders.

Presenteren tijdens een videovergadering

Tip: Een vergadering kan maximaal 10 gelijktijdige presentaties tegelijk bevatten.

Als u uw mobiele scherm wilt presenteren aan alle deelnemers van de videovergadering, moet u een uitzending starten:

1. Neem deel aan een videovergadering.
  2. Tik op het scherm en dan Meer Meer.
  3. Tik op Scherm delen  en dan Delen starten.
    • Als je je audio wilt delen, vink je het selectievakje aan in de pop-up Presenteren aan iedereen. Als audio wordt gedeeld, is ruisonderdrukking mogelijk niet beschikbaar.
      • Tip: Dit is alleen beschikbaar in de Meet-app .
    • Als je je microfoon uitzet, wordt je audio niet meer gedeeld.

Tip: U kunt uw scherm presenteren tijdens een presentatie van iemand anders. Als u begint met presenteren, wordt de presentatie van de andere persoon onderbroken.

Als u uw mobiele scherm niet meer wilt presenteren, stopt u de uitzending:

1. Tik in het scherm van de videovergadering op Delen stoppen  en dan OK.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen uw venster of app getoond in de videovergadering. Er wordt geen audio of andere video gedeeld.
  1. Open de Meet-app Meet-app:
    • Tik op de videovergadering van een van uw toekomstige vergaderingen.
    • Als u wilt deelnemen aan een vergadering met een code of bijnaam, tikt u op Deelnemen met code.

Tip: U kunt alleen bijnamen gebruiken met mensen in uw organisatie. Bijnamen van vergaderingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor Google Workspace-gebruikers.

1. Tik op Scherm delen in plaats van op Deelnemen.
  2. Tik in het venster Over scherm delen op Doorgaan.
  3. Tik in de videovergadering op Uitzending starten.

Tip: U kunt uw scherm ook presenteren als iemand anders al presenteert.

Voorkomen dat deelnemers hun scherm delen

Belangrijk: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u Hostbeheer aanzetten.
Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers hun scherm delen. Als u presentaties uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde code van een vergadering gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u presentaties uitzet voor een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de instelling voor presentaties weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

Zo zet u scherm delen aan of uit:

1. Tik in een vergadering op het scherm en dan Menu Meer.
  2. Tik op Opties voor host .
  3. Zet onderaan Hun scherm delen aan of uit.
true
Download de nieuwe Meet-app voor Android

Met Google Meet heeft u één app om te videobellen en te vergaderen op al uw apparaten. Gebruik videobelfuncties zoals leuke filters en effecten of plan een tijd in waarop iedereen kan.