Presenteren tijdens een videogesprek

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen zoals documenten, presentaties, spreadsheets en meer.

Tip voor Google Workspace-gebruikers: bekijk tips voor geweldige presentaties en meer informatie over hoe u grote externe evenementen organiseert voor maximaal 250 mensen.

Presenteren tijdens een vergadering

1. Neem deel aan een videovergadering.
  2. Selecteer onderaan Nu presenteren Share screen.
  3. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Een tabblad.
    • Als u een Chrome-tabblad presenteert, wordt de audio van dat tabblad standaard gedeeld.
    • Als u een ander tabblad wilt presenteren, selecteert u het tabblad dat u wilt presenteren en klikt u op In plaats daarvan dit tabblad delen.
  4. Selecteer Delen.

Als uw camera is ingeschakeld, is uw video actief terwijl u presenteert.

Presenteren stoppen

• Klik in het Meet-venster op Presenteren stoppen.
  • U kunt ook rechtsonder klikken op Je presenteert nu en dan Presenteren stoppen.

Presenteren als iemand anders al aan het presenteren is

1. Klik rechtsonder op Nu presenteren.
  2. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Chrome-tabblad.
  3. Selecteer In plaats daarvan presenteren.

Tip: U kunt uw scherm presenteren tijdens een presentatie van iemand anders. Als u begint met presenteren, wordt de presentatie van de andere persoon onderbroken.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen het venster of de app van uw computer weergegeven in de vergadering. Er wordt geen audio of andere video verstuurd of ontvangen.

1. Ga naar https://meet.google.com/.
  2. Selecteer de geplande vergadering of klik op Deelnemen aan vergadering of vergadering starten.
  3. Geef een code van een vergadering op.
  4. Klik op Presenteren.
  5. Selecteer een venster of app.
  6. Selecteer Delen.

Voorkomen dat deelnemers hun scherm delen

Belangrijk: Voorkomen dat deelnemers aan het gesprek hun scherm delen is momenteel alleen beschikbaar voor G Suite for Education-gebruikers. U kunt de instelling alleen inschakelen op een computer, maar deze geldt voor alle apparaattypen.

Organisatoren van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers hun scherm delen. Als u presentaties uitschakelt in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u presentaties uitschakelt voor een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de instelling voor presentaties weer ingeschakeld nadat de vergadering is afgelopen.

Zo schakelt u scherm delen in of uit:

1. Neem deel aan een Meet-videogesprek.
  2. Klik onderaan op Opties voor host .
  3. Schakel Scherm delen in of uit.

Tip: Als u de instelling niet kunt in- of uitschakelen, moet u misschien een Chrome-extensie voor Meet uitschakelen. Bekijk meer informatie over hoe u extensies installeert en beheert.