Presenteren tijdens een videogesprek

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen zoals documenten, presentaties en spreadsheets.

Presenteren tijdens een videogesprek

Als u uw mobiele scherm wilt presenteren aan alle deelnemers van het videogesprek, moet u een uitzending starten:

1. Neem deel aan een videogesprek.
  2. Tik op het scherm en dan Meer Meer.
  3. Tik op Scherm delen  en dan Uitzending starten.

Tip: U kunt uw scherm presenteren tijdens een presentatie van iemand anders. Als u begint met presenteren, wordt de presentatie van de andere persoon onderbroken.

Als u wilt stoppen met het presenteren van uw mobiele scherm, stopt u de uitzending:

1. Tik in het videogespreksscherm op Delen stoppen  en dan OK.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen uw venster of app weergegeven in het videogesprek. Er wordt geen audio of andere video gedeeld.
  1. Open de Meet-app Meet app:
    • Tik op een videogesprek voor uw toekomstige vergaderingen.
    • Als u wilt deelnemen aan een vergadering met een code of bijnaam, tikt u op Deelnemen met code.

Tip: U kunt alleen bijnamen gebruiken met mensen in uw organisatie. Bijnamen van vergaderingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor Google Workspace-gebruikers.

1. Tik op Scherm delen in plaats van op Deelnemen.
  2. Tik in het venster 'Over scherm delen' op Doorgaan.
  3. Tik in het videogesprek op Uitzending starten.

Tip: U kunt uw scherm ook presenteren als iemand anders al presenteert.

Google Workspace for Education-gebruikers

Voorkomen dat deelnemers hun scherm delen

Organisatoren van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers hun scherm delen. Als u presentaties uitschakelt in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u presentaties uitschakelt voor een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de instelling voor presentaties weer ingeschakeld nadat de vergadering is afgelopen.

Zo zet u scherm delen aan of uit:

1. Tik in een vergadering op het scherm en dan Menu Meer
  2. Tik op Veiligheid van de vergadering .
  3. Schakel onderaan Hun scherm delen in of uit.