De iconen van de Google Meet- en Google Duo-app veranderen. Meer informatie

Presenteren tijdens een videovergadering

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen zoals documenten, presentaties en spreadsheets.

Tips:

• Als u Google Workspace gebruikt, kunt u grote externe evenementen organiseren.
  • Workspace-organisaties met beheerdersrechten kunnen deze functie aan- of uitzetten voor de hele organisatie.

Meer informatie over Google Meet-instellingen voor beheerders

Presenteren tijdens een videovergadering

Tip: There can be a maximum of up to 10 simultaneous presentations in a meeting at a time.

Als u uw mobiele scherm wilt presenteren aan alle deelnemers van de videovergadering, moet u een uitzending starten:

1. Neem deel aan een videovergadering.
  2. Tik op het scherm en dan Meer Meer.
  3. Tik op Scherm delen  en dan Uitzending starten.

Tip: U kunt uw scherm presenteren tijdens een presentatie van iemand anders. Als u begint met presenteren, wordt de presentatie van de andere persoon onderbroken.

Als u uw mobiele scherm niet meer wilt presenteren, stopt u de uitzending:

1. Tik in het scherm van de videovergadering op Delen stoppen  en dan OK.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen uw venster of app getoond in de videovergadering. Er wordt geen audio of andere video gedeeld.
  1. Open de Meet-app Meet-app:
    • Tik op de videovergadering van een van uw toekomstige vergaderingen.
    • Als u wilt deelnemen aan een vergadering met een code of bijnaam, tikt u op Deelnemen met code.

Tip: U kunt alleen bijnamen gebruiken met mensen in uw organisatie. Bijnamen van vergaderingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor Google Workspace-gebruikers.

1. Tik op Scherm delen in plaats van op Deelnemen.
  2. Tik in het venster Over scherm delen op Doorgaan.
  3. Tik in de videovergadering op Uitzending starten.

Tip: U kunt uw scherm ook presenteren als iemand anders al presenteert.

Voorkomen dat deelnemers hun scherm delen

Belangrijk: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u Hostbeheer aanzetten.
Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers hun scherm delen. Als u presentaties uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde code van een vergadering gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u presentaties uitzet voor een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de instelling voor presentaties weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

Scherm delen aan- of uitzetten

1. Tik in een vergadering op het scherm en dan Menu Meer
  2. Tik op Opties voor host .
  3. Zet onderaan Hun scherm delen aan of uit.