Duo och Meet har kombinerats till en ny Meet-app. Meet-(original)-användare kan ladda ned den nya appen.

Presentera under ett videomöte

Det går att presentera hela skärmen eller ett visst fönster i ett möte. När du presenterar kan du dela information såsom dokument, presentationer och kalkylark.

Tips

• När du använder Google Workspace kan du arrangera stora fjärrhändelser.
  • Workspace-organisationer med administratörsfunktioner kan aktivera eller inaktivera den här funktionen för hela organisationen.
  • När du klickar på Presentera på datorn innan du går med i ett möte, går du med i Companion-läge. Mikrofon och högtalare är inte tillgängliga när du använder det här alternativet.

Läs mer om Google Meet-inställningar för administratörer.

Viktigt! När öppnar Google Meet och klickar på Presentera i det gröna rummet innan du går med i ett möte, går du med i Companion-läge Mikrofon och högtalare är inte tillgängliga när du använder det här alternativet.

Presentera under ett videomöte

Tips! Det får finnas högst tio samtidiga presentationer vid en tidpunkt i ett möte.
  1. Gå med i ett Meet-videomöte.
  2. Klicka på Presentera nu Dela skärm längst ned.
  3. Välj Hela skärmen, Ett fönster eller En flik.
    • Om du presenterar en Chrome-flik delas flikens ljud som standard.
    • Presentera en annan flik genom att välja fliken du vill presentera och klicka på Dela den här fliken i stället.
    • Om du presenterar en presentation i Presentationer på en flik går den att styra i Meet.
  4. Klicka på Dela.
  5. Valfritt: Lossa presentationen och visa den som en ruta genom att klicka på Lossa . Nu ser du fler deltagare när du presenterar.

Tips

• Om kameran är på är videon aktiv medan du presenterar.
  • Dela ett nytt fönster eller en specifik flik i stället för mötesfönstret för bättre presentationer och för att undvika spegling.
  • Dela ljudet genom att välja Dela en Chrome-flik eller Dela den här fliken.

Avsluta presentationen

• Klicka på Avsluta presentationen i Meet-fönstret.
  • Klicka på Du presenterar följt av Avsluta presentationen nere till höger.

Presentera om någon annan redan presenterar

1. Klicka på Presentera nu längst ned.
  2. Välj Hela skärmen, Ett fönster eller Chrome-fliken.
  3. Välj Presentera i stället.
Tips: Om du börjar presentera under någon annans presentation pausas den.

Styra Presentationer genom Google Meet

Följande Workspace-utgåvor kan styra Presentationer i Google Meet:
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Individual

Om du använder Google Meet på ett kvalificerat jobb- eller skolkonto kan du styra presentationer i Google Presentationer från ett Google Meet-videomöte.Du kan även göra andra personer i videomötespresentatörerna.

Viktigt! Om du vill styra en presentation i Google Presentationer i ett Google Meet-videomöte måste du använda en dator med webbläsaren Chrome.

1. Öppna filen Presentationer som du vill presentera på en flik eller i ett fönster i Chrome.
  2. Öppna Google Meet i ett annat fönster i Chrome och gå med i ett videomöte.
  3. Klicka på Presentera nu följt avEn flik längst ned på mötesskärmen.
  4. Välj fliken med presentationen i Presentationer och klicka sedan på Dela.
  5. Klicka på Starta bildspel längst ned till höger i Google Meet.
    • Viktigt! Du kan bara styra en presentation i Google Meet i bildspelsläge.
  6. På kontrollpanelen nere till höger på skärmen kan du göra följande:
    • klicka på nästa eller föregående bild med pilknapparna
    • hoppa till en viss bild genom att klicka på bildnumret och välja bilder
    • Välj medpresentatör(er).
      • Klicka på Lägg till medpresentatör Add a co-presenter. Klicka sedan på Mer Mer bredvid personen du vill välja följt av Lägg till som medpresentatör följt av Lägg till.
    • öppna en panel för anteckningar i videomötet i Google Meet genom att klicka på Visa anteckningar Speaker notes, om stödanteckningarna är öppna kan du klicka på Dölj anteckningar Speaker notes
    • öppna länkar eller spela upp medieinnehåll som är inbäddat i presentationen
      • när du har klickat på Kontroller för media och hyperlänkar i Presentationer Spela upp visas en lista över länkar och media för den aktuella bilden.
    • avsluta bildspelet genom att klicka på Avsluta bildspel

Presentera i Google Meet från Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Viktigt! Du måste använda en dator och en Chrome-webbläsare för att presentera direkt i Google Meet från Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
Du kan presentera direkt i Google Meet i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer. Det här gör det lättare att presentera ett dokument, ett arbetsblad eller ett bildspel i ett möte. Gå med i mötet innan du presenterar för att se om det spelas in. Läs mer om att använda Google Meet med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Jamboard

Dela filer du presenterar

När du presenterar kan du dela åtkomst till filen när någon behöver den. Du kan bara dela filer i Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Obs! Om du vill visa delningsförslag måste du använda webbläsaren Chrome eller Edge och inte vara i inkognitoläge.

• Ett delningsförslag visas bara om du väljer Presentera en flik som delningsläge.
  • Du kan ge åtkomst till filen och bifoga filen till mötets Kalender-händelse.
  • Mötesdeltagare får en avisering om följande:
    • Du delade filen.
    • Länken delas i mötets chatt.

Dela under presentationen

1. Klicka på Dela i Meet-chatt .
  2. Välj ett alternativ:
    • Om alla deltagare har åtkomst till filen delas länken i Meet-chatten och bifogas i Kalender-händelsen.
    • Om en deltagare inte får åtkomst till filen meddelas du genom ett popup-fönster. Klicka på Dela i Meet-chatt.
  3. Filen delas i Meet-chatten och bifogas till Kalender-händelsen.

Tips! Om du inte vill bifoga en fil till en händelse avmarkerar du Bifoga filen till Kalender-händelsen i popup-fönstret.

Dela i Meet-chatt

1. Öppna Meet-chatten under eller efter presentationen.
  2. Klicka på Dela {filename}.
    • Om alla deltagare har åtkomst till filen visas länken i Meet-chatten.
  3. Klicka på Skicka Skicka.
  4. Om en deltagare inte får åtkomst till filen meddelas du genom ett popup-fönster. Klicka på Dela i Meet-chatt.
  5. Filen delas i Meet-chatten.
true
Skaffa den nya Meet-appen för Android

Google Meet är din enda app för videosamtal och möten på alla enheter. Använd videosamtalsfunktioner såsom roliga filter och effekter eller schemalägg tid för att umgås när alla kan delta.