Presenteren tijdens een videovergadering

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen, zoals documenten, presentaties en spreadsheets.

Tips:

• Als u Google Workspace gebruikt, kunt u grote externe evenementen organiseren.
  • Workspace-organisaties met beheerdersrechten kunnen deze functie aan- of uitzetten voor de hele organisatie.
  • Als u op uw computer op Presenteren klikt voordat u deelneemt aan een vergadering, neemt u deel via de Companion-modus. Als u deze optie gebruikt, zijn uw microfoon en speaker niet beschikbaar.

Bekijk meer informatie over Google Meet-instellingen voor beheerders.

Belangrijk: Als u naar Google Meet gaat en voordat u deelneemt aan een vergadering in de green room op Presenteren klikt, neemt u deel via de Companion-modus. Als u deze optie gebruikt, zijn uw microfoon en speaker niet beschikbaar.

Presenteren tijdens een videovergadering

Tip: Een vergadering kan maximaal 10 gelijktijdige presentaties tegelijk bevatten.
  1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik onderaan op Nu presenteren Scherm delen.
  3. Selecteer Je volledige scherm, Een venster of Een tabblad.
    • Als u een Chrome-tabblad presenteert, wordt de audio van dat tabblad standaard gedeeld.
    • Als u een ander tabblad wilt presenteren, selecteert u het tabblad dat u wilt presenteren en klikt u op In plaats daarvan dit tabblad delen.
    • Als u een Google-presentatie presenteert via een tabblad, kunt u de presentatie bedienen in Meet.
  4. Klik op Delen.
  5. Optioneel: Als u de presentatie wilt losmaken en als tegel wilt bekijken, klikt u op Losmaken . U kunt nu meer deelnemers zien terwijl u presenteert.

Tips:

• Als uw camera aanstaat, is uw video actief terwijl u presenteert.
  • Voor betere presentaties en om oneindige weerspiegeling te voorkomen, deelt u een nieuw venster of een specifiek tabblad in plaats van het vergadervenster.
  • Als u uw audio wilt delen, moet u Een Chrome-tabblad delen of Dit tabblad delen selecteren.

Presenteren stoppen

• Klik in het Meet-venster op Presenteren stoppen.
  • Klik rechtsonder op Je presenteert nu en dan Presenteren stoppen.

Presenteren als iemand anders al aan het presenteren is

1. Klik onderaan op Nu presenteren.
  2. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Chrome-tabblad.
  3. Selecteer In plaats daarvan presenteren.
Tip: Als u begint met presenteren tijdens een presentatie van iemand anders, wordt de presentatie van die persoon onderbroken.

Presentaties beheren in Google Meet

In de volgende Workspace-versies kunt u Presentaties beheren in Google Meet:
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Individual

Als je Google Meet gebruikt in een geschikt werk- of schoolaccount, kun je Google-presentaties beheren vanuit een Google Meet-videovergadering. Je kunt ook andere mensen in de videovergadering co-presentator maken.

Belangrijk: Als je een Google-presentatie wilt beheren vanuit een Google Meet-videovergadering, moet je een computer met een Chrome-browser gebruiken.

1. Open in een Chrome-tabblad of -venster het Presentaties-bestand dat je wilt presenteren.
  2. Open Google Meet in een ander Chrome-venster en neem deel aan een videovergadering.
  3. Klik onderaan het vergaderscherm op Nu presenteren en dan een tabblad.
  4. Selecteer het tabblad met de presentatie van Google Presentaties en klik op Delen.
  5. Klik rechtsonder in Google Meet op Diavoorstelling starten.
    • Belangrijk: Je kunt een presentatie alleen beheren in Google Meet als de diavoorstellingsmodus aanstaat.
  6. Met het dashboard rechtsonder in het scherm kun je het volgende doen:
    • Klikken op de volgende of vorige dia met de pijltoetsen.
    • Naar een specifieke dia gaan door op het dianummer te klikken en een keuze te maken in de lijst met dia's.
    • Kies de copresentator(en).
      • Klik op Een copresentator toevoegen Add a co-presenter. Klik dan naast de persoon die u wilt selecteren op Meer Meer en danToevoegen als copresentator en dan Toevoegen.
    • Open een deelvenster voor sprekernotities in de Google Meet-videovergadering door te klikken op Sprekernotities tonen Speaker notes. Als je sprekernotities hebt geopend, kun je op Sprekernotities verbergen Speaker notes klikken.
    • Links openen of media afspelen die in de presentatie zijn ingesloten.
      • Nadat je op het bedieningselement voor media en hyperlinks van Presentaties Afspelen hebt geklikt, wordt een lijst met links en media voor de huidige dia weergegeven.
    • De diavoorstelling beëindigen door op Diavoorstelling afsluiten te klikken.

Presenteren in Google Meet vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Belangrijk: U moet een computer en een Chrome-browser gebruiken om rechtstreeks vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties rechtstreeks naar Google Meet te presenteren.
Vanuit Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt u rechtstreeks in Google Meet presenteren. Zo kunt u makkelijker een document, spreadsheet of diavoorstelling presenteren tijdens een vergadering. Neem voordat u presenteert deel aan de vergadering om te zien of deze wordt opgenomen. Meer informatie over het gebruik van Google Meet met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Jamboard

Bestanden die u presenteert delen

U kunt anderen tijdens uw presentatie toegang geven tot het bestand als dit nodig is. U kunt alleen documenten, spreadsheets of presentaties delen.

Belangrijk: Als u suggesties voor delen wilt bekijken, moet u de Chrome- of Edge-browser gebruiken. U mag zich niet in de incognitomodus bevinden.

• Er wordt alleen een suggestie voor delen getoond als u Een tabblad presenteren selecteert als de modus voor delen.
  • Je kunt toegang geven tot het bestand en het toevoegen aan de Agenda-afspraak van de vergadering.
  • Deelnemers van de vergadering krijgen de volgende meldingen:
    • Dat u het bestand heeft gedeeld.
    • Dat de link wordt gedeeld in de chat van de vergadering.

Delen tijdens de presentatie

1. Klik op Delen in Meet-chat .
  2. Selecteer een optie:
    • Als alle deelnemers toegang hebben tot het bestand, wordt de link gedeeld in de Meet-chat en toegevoegd aan de Agenda-afspraak.
    • Als een deelnemer geen toegang heeft tot het bestand, krijgt u een pop-up te zien. Klik op Delen in Meet-chat.
  3. Het bestand wordt gedeeld in de Meet-chat en toegevoegd aan de Agenda-afspraak.

Tip: Als u een bestand niet wilt toevoegen aan een afspraak, vinkt u in de pop-up het selectievakje Het bestand toevoegen aan de Agenda-afspraak uit.

Delen in Meet-chat

1. Open tijdens of na de presentatie de Meet-chat .
  2. Klik op {filename} delen.
    • Als alle deelnemers toegang hebben tot het bestand, wordt de link getoond in de Meet-chat.
  3. Klik op Sturen Verzenden.
  4. Als een deelnemer geen toegang heeft tot het bestand, krijgt u een pop-up te zien. Klik op Delen in Meet-chat.
  5. Het bestand wordt gedeeld in de Meet-chat.