Duo og Meet er slått sammen til en ny Meet-app. Brukere av Meet (opprinnelig) kan laste ned den nye appen.

Ta opp et videomøte

Viktig: Opptak av møter er bare tilgjengelig på datamaskiner.
Dette kreves for å ta opp videomøter

Du kan ta opp videomøter med disse Google Workspace-utgavene:

• Business Plus
  • Business Standard
  • Essentials
  • Education Plus – dette er tilgjengelig for brukere med «ansatt»- eller «student»-lisens.
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Starter
  • Google One-abonnenter med minst 2 TB lagringsplass
  • Teaching and Learning Upgrade – dette er tilgjengelig for brukere med «Teaching and Learning Upgrade»-lisens.
  • Workspace Individual-abonnent
Tips:Hvis du er Google Workspace-administrator og administrerer Google Meet for organisasjonen din, må du først tillate møteopptak.
Finn ut hvordan du tar opp videomøter.
  1. Gå til Google Meet på en datamaskin og klikk på Start eller Bli med.
  2. Nederst til høyre klikker du på Aktiviteter og så Opptak.
    • Velg språk for å inkludere teksting i møteopptaket.
    • Hvis opptaket spilles av i Google Disk, kan opptaksfilen i noen tilfeller være klar noen timer før tekstingen blir tilgjengelig.
  3. Klikk på Start opptak.
  4. Klikk på Start i forgrunnsvinduet.
  5. Vent til opptaket starter. Deltakerne får et varsel når opptaket starter eller stopper.
    • Møter kan bare tas opp i totalt 8 timer, og deretter stopper opptaket automatisk.
  6. For å stoppe et opptak, klikker du på Aktiviteter og så Opptak og så Stopp opptaket.
  7. Klikk på Stopp opptaket i forgrunnsvinduet.
    • Tips: Opptaket stopper automatisk når alle har forlatt møtet.

Både møtearrangøren og den som startet opptaket mottar en link til opptaket på e-post.

Opptaket blir lagret i møtearrangørens mappe for Meet-opptak i Min disk.

For møter som opprettes via

• Google Kalender: Møtearrangøren er personen som oppretter møteaktiviteten i Google Kalender.
  • Meet-startsiden eller et annet produkt, for eksempel Gmail eller Jamboard: Møtearrangøren er personen som starter møtet eller genererer koden.
Finn ut hvem som kan ta opp møter

For at du skal kunne ta opp et møte, må en Google Workspace-administrator slå på opptak for kontoen din.

Du kan ta opp hvis

• du er vert for møtet
  • du er utenfor vertens organisasjon og oppgradert til medvert
  • du er tilknyttet vertens organisasjon, og vertsadministrering er av
  • du er lærer eller medlærer for møter som opprettes via Google Classroom

Google Workspace for Education-kontoer:

Education Fundamentals- eller Education Standard-kontoer: Lærere/ansatte eller elever kan ta opp møter de arrangerer.
Teaching and Learning Upgrade-kontoer: Alle som er i samme organisasjon som arrangøren av et møte, kan ta det opp.
Education Plus: Lærere/ansatte eller elever kan ta opp møter de arrangerer, samt møter som arrangeres av brukere i samme organisasjon.
Tips: Du kan ikke ta opp møter hvis du bare blir med for å presentere. Du må først bli med i videomøtet og starte presentasjonen, og så kan du ta opp.
Finn ut hva som kan tas opp i videomøter
Viktig: Før du presenterer fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner, bør du bli med i møtet for å finne ut om det blir tatt opp.

Opptak viser den som snakker, og alt som presenteres. Du kan også velge å ta opp tekstingen i møtet. Arrangøren kan finne opptakene i Meet Recordings-mappen på Min disk. Både møtearrangøren og den som startet opptaket, mottar en link til opptaket på e-post. Linken legges til i kalenderaktiviteten.

Andre vinduer eller varsler er ikke tatt med i opptaket. Festing av deltakere får ingen innvirkning på hvem som vises i opptaket.

Disse personene blir varslet når et opptak starter eller stopper, men kan ikke styre opptaket:

• folk utenfor organisasjonen din
  • brukere av mobilappen
  • folk som ringer inn via telefon
Viktig: Når møter tas opp, lagres også samtaleloggen for chatten.

Hvilken del av en Meet-chat blir tatt opp?

Chatopptaket varer så lenge videomøtet pågår.

Hvor lagres Meet-chatter?

Chatter lagres som SBV-filer i møtearrangørens Disk-område.

Hvordan spiller jeg av opptak av Meet-chatter?

Du kan bruke medieavspillere til å spille av opptak av Meet-chatter. Når medieavspillere som VLC Media Player brukes til å spille av opptak, vises chatinnhold som undertekster.

Hvordan spiller jeg av opptak av teksting?

Tips: Hvis du tar opp et møte, velger du Ta opp teksting for å bygge inn teksting i klippet.

• Hvis du spiller av opptaket i Google Disk via YouTube, kan du klikke på knappen for teksting Teksting for å spille av tekstingen med opptaket.
  • Hvis du laster ned opptaket, kan du spille det av og slå på undertekster i medieavspillere som VLC Media Player og QuickTime Player.

Tips:

• Hvis du tar opp teksting, kan det hende opptaksfilen blir klar før tekstingen blir tilgjengelig, hvis den spilles av i Google Disk. Tekstingen kan spilles av noen timer etter at opptaksfilen er generert.
  • Hvis en skjerm deles i et innspilt møte, avhenger videooppløsningen av oppløsningen på den største skjermen som deles, som er opptil 1080p. Administratorer kan velge bort 1080p-opptak for organisasjonene sine. Finn ut mer ved å gå til artikkelen om hvordan du angir kvalitetsgrenser for opptak for skjermdelinger
Når bør jeg ta opp møter?

Det er nyttig å ta opp møter når du vil se gjennom møtet senere eller dele det med andre som ikke kunne delta. Dette kan for eksempel være

• teampresentasjoner som er tilgjengelige på forespørsel for elever og nye medarbeidere
  • konferansepresentasjoner du vil dele med andre senere
  • virtuell opplæring som folk kan spille av på nytt etter behov
Feilsøk problemer knyttet til opptak av møter Spill av, del, last ned eller lagre opptak

I Google Disk

Opptak lagres her for møtearrangøren: Min disk -> mappen for Meet-opptak. Men hvis møtearrangøren endres, eller hvis møtet avholdes utenfor det planlagte kalendertidspunktet, blir opptakslinken sendt til den som opprinnelig opprettet aktiviteten.

Slik deler du opptak:

1. Velg filen og så Del Legg til godkjenner.
  2. Du kan også klikke på Link og så lime inn linken i en e-post eller chatmelding.

Du får best resultat ved å laste ned opptaket og spille det av på en datamaskin.

1. Velg filen og klikk på Mer Mer og så Last ned .
  2. Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å spille den av.
    • På Disk kan du dobbeltklikke på opptaket for å spille det av. «Behandlingen pågår fortsatt» vises frem til filen er klar for avspilling på nettet.

For å legge til et opptak i Min disk, velg filen og klikk på Legg til i Min disk .

Fra en e-postlink

Både møtearrangøren og den som startet opptaket, mottar en link til opptaket på e-post.
  1. Klikk på linken i e-posten, og vent til opptaket åpnes.
  2. Velg et alternativ:
    • For å spille av opptaket, klikk på Spill av .
    • For å dele opptaket, klikk på Mer Merog såDel. Skriv inn brukernavn eller e-postadresser, og klikk på Ferdig.
Tips: Du kan også kopiere og dele en link.

For å laste ned filen, klikk på Last ned.

For å legge til opptaket i den gjeldende mappen, klikk på Legg til i Min disk .

I Google Kalender-aktiviteten

Hvis opptaket starter på det planlagte møtetidspunktet, blir det automatisk opprettet en link til det i Google Kalender-aktiviteten. Individuelle møtedeltakere i samme organisasjon som møtearrangøren får automatisk tilgang til opptaket. Grupper får ikke automatisk tilgang.
Sørg for at du har nok plass i Google Disk

Google Meet-opptak lastes opp til arrangørens Google Disk. Sørg for at du har nok plass i Disk til å ta opp det aktuelle møtet.

For å ta opp et møte må du sørge for

• at du ikke har brukt opp den personlige Disk-kvoten din
  • at organisasjonens Disk-kvote ikke er brukt opp

Hvis du har plass i Disk, men organisasjonen ikke har det, kan du ikke ta opp møtet.

Viktig: Når du har brukt opp lagringskvoten, får du et varsel i Meet. Vi anbefaler at du følger med på den tilgjengelige lagringsplassen via Google Disk eller Google-lagringssiden.

For Workspace-utgaver med administratorfunksjoner: Hvis du har brukt opp lagringskvoten, kan du kontakte Google Workspace-administratoren din.

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.