Optag et videomøde

Vigtigt! Du kan kun optage møder på en computer.
Krav til optagelse af et videomøde

Du kan optage videomøder med disse Google Workspace-udgaver:

• Business Plus
  • Business Standard
  • Essentials
  • Education Plus. Det er tilgængeligt for brugere med en "medarbejderlicens"- eller en "elevlicens".
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Starter
  • Google One-abonnenter med 2 TB eller mere lagerplads
  • Teaching and Learning Upgrade. Det er tilgængeligt for brugere med en "Teaching and Learning Upgrade"-licens.
  • Workspace Individual-abonnent
Tip! Hvis du er Google Workspace-administrator, og du administrerer Google Meet for din organisation, skal du først tillade optagelse af møder.
Se, hvordan du optager et møde
  1. I Google Meet på din computer skal du klikke på Start eller Deltag.
  2. Nederst til højre skal du klikke på Aktiviteter og derefterOptagelse.
    • Vælg et sprog for at optage underteksterne i mødet.
    • Hvis optagelsen afspilles på Google Drev, kan optagelsesfilen i nogle tilfælde være klar, et par timer før underteksterne bliver tilgængelige.
  3. Klik på Start optagelse.
  4. Klik på Start i pop op-vinduet.
  5. Vent på, at optagelsen starter. Deltagere får en notifikation, når optagelsen starter eller stopper.
    • Møder kan kun optages i 8 timer i alt. Derefter stopper optagelsen automatisk.
  6. Du kan stoppe en optagelse ved at klikke på Aktiviteter og derefter Optagelse og derefter Stop optagelse.
  7. Klik på Stop optagelse i pop op-vinduet.
    • Tip! Optagelsen stopper automatisk, når alle deltagere har forladt mødet.

Der sendes en mail med linket til optagelsen til mødearrangøren og den person, der startede optagelsen.

Optagelsen gemmes i mødearrangørens Mit drev > mappen Meet Recordings.

For møder, der er oprettet via:

• Google Kalender: Mødearrangøren er den person, der opretter mødebegivenheden i Google Kalender.
  • Meet-startsiden eller et andet produkt som f.eks. Gmail eller Jamboard: Mødearrangøren er den person, der starter mødet eller genererer koden.
Få flere oplysninger om, hvem der kan optage et møde

Hvis du vil optage et møde, skal en Google Workspace-administrator aktivere muligheden for at optage for din konto.

Du kan optage, hvis:

• Du er mødeværten.
  • Du er uden for værtens organisation og forfremmes til medvært.
  • Du er fra værtens organisation, og værtsadministration er deaktiveret.
  • Du er underviser eller medunderviser i møder, der er oprettet via Google Classroom.

Google Workspace for Education-konti:

Education Fundamentals- eller Education Standard-konti: Undervisere/personale eller elever kan optage de møder, de arrangerer.
Teaching and Learning Upgrade-konti: Alle i samme organisation som mødearrangøren kan optage et møde.
Education Plus: Undervisere/personale eller elever kan optage møder, som de arrangerer, og møder, der er arrangeret af en person i deres organisation.
Tip! Du kan ikke optage et møde, hvis du kun deltager for at præsentere. Du skal deltage i videomødet først, begynde din præsentation og derefter starte optagelsen.
Få flere oplysninger om, hvad der optages i et videomøde
Vigtigt! Inden du præsenterer fra Google Docs, Sheets eller Slides, skal du deltage i mødet for at se, om det optages.

Optagelser omfatter taleren og alt, hvad der præsenteres. Du kan også vælge at optage mødets undertekster. Optagelser gemmes i Drev i arrangørens mappe Meet-optagelser. Der sendes en mail med linket til optagelsen til mødearrangøren og den bruger, der startede optagelsen. Linket føjes til Kalender-begivenheden.

Andre vinduer eller notifikationer er ikke inkluderet i optagelsen. Hvis du fastgør en deltager, påvirker det ikke, hvem der vises i optagelsen.

Følgende personer får besked, når en optagelse starter eller stopper, men kan ikke styre optagelsen:

• Personer uden for din organisation
  • Brugere af mobilapps
  • Personer, der deltager via telefon
Vigtigt! Når møder optages, gemmes logfiler med chatsamtalerne også.

Hvilke dele af en Meet-chatsamtale optages?

Chatsamtaler optages under hele den optagede videos varighed.

Hvor gemmes en Meet-chatsamtale?

Chatsamtaler gemmes som en .SBV-fil på mødearrangørens Drev-konto.

Hvordan afspiller jeg Meet-chatoptagelser?

Du kan afspille Meet-chatoptagelser i medieafspillere. Når optagelser afspilles i en medieafspiller som f.eks. VLC Media Player, vises chatindhold som undertekster.

Hvordan afspiller jeg optagede undertekster?

Hvis du optager et møde, skal du vælge Optag undertekster for at indlejre underteksterne i klippet.

• Hvis du afspiller optagelsen i Google Drev via YouTube-afspilleren, kan du klikke på knappen Undertekster Undertekster for at afspille undertekster med optagelsen.
  • Hvis du downloader optagelsen, kan du afspille den og aktivere undertekster i apps som f.eks. VLC Media Player eller QuickTime Player.

Tips!

• Hvis du optager undertekster, er optagelsesfilen muligvis klar, inden teksterne bliver tilgængelige i Google Drev. Teksterne kan afspilles, et par timer efter optagelsesfilen er genereret.
  • Hvis en skærm deles i et optaget møde, afhænger videoopløsningen af opløsningen på den største delte skærm, som er op til 1080p. Administratorer kan fravælge 1080p-optagelser for deres organisationer. Få flere oplysninger ved at gå til Angiv grænser for optagelseskvalitet for skærmdeling
Hvornår er det praktisk at optage møder?

Det er praktisk at optage møder, når du vil gennemgå mødet senere eller dele det med personer, der ikke kunne deltage. For eksempel:

• Teampræsentationer er tilgængelige on-demand for elever og nye medarbejdere
  • Konferencepræsentationer, som du vil dele med andre senere
  • Virtuelle kurser, som folk kan afspille igen on-demand
Find og løs problemer med optagelse i møder Afspil, del, download eller gem en optagelse

I Google Drev

Optagelserne gemmes i mødearrangørens Mit drev > mappen Meet-optagelser. Hvis der kommer en ny arrangør, eller hvis mødet finder sted uden for det planlagte tidspunkt i kalenderen, sendes optagelseslinket til den bruger, der oprindeligt oprettede begivenheden.

Sådan deler du en optagelse:

1. Vælg filen og derefter Del Tilføj godkender .
  2. Du kan også klikke på Link og derefter og indsætte linket i en mail eller chatbesked.

Du opnår de bedste resultater ved at downloade optagelsen og derefter afspille den på din computer:

1. Vælg filen, og klik på Mere Mereog derefter Download .
  2. Dobbeltklik på den downloadede fil for at afspille den.
    • Dobbeltklik på optagelsen i Drev for at afspille den. "Behandlingen er stadig i gang" vises, indtil filen er klar til onlinevisning.

Du kan føje en optagelse til Mit drev ved at vælge filen og klikke på Føj til Mit drev .

Via et maillink

Der sendes en mail med linket til optagelsen til mødearrangøren og den bruger, der startede optagelsen.
  1. Klik på linket i mailen, og vent på, at optagelsen åbnes.
  2. Vælg en mulighed:
    • Klik på Afspil for at afspille optagelsen.
    • Du kan dele optagelsen ved at klikke på Mere Mereog derefterDel. Angiv brugernavne eller mailadresser, og klik på Udfør.
Tip! Du kan også kopiere og dele et link.

Klik på Download for at downloade filen.

Hvis du vil føje optagelsen til den aktuelle mappe, skal du klikke på Føj til Mit drev .

I Google Kalender-begivenheden

Hvis optagelsen starter på det planlagte mødetidspunkt, linker optagelsen til Google Kalender-begivenheden. Individuelle mødedeltagere i samme organisation som mødearrangøren får automatisk adgang til optagelsen. Grupper får ikke automatisk adgang.
Sørg for, at der er nok plads på dit Google-drev

Google Meet-optagelser uploades til arrangørens Google-drev. Sørg for, at der er nok plads på dit drev til at optage dit møde.

Hvis du vil optage et møde, skal du sørge for, at:

• Du ikke har nået din personlige Drev-kvote.
  • Din organisation ikke har nået sin Drev-kvote.

Hvis du har plads i Drev, men din organisation ikke har plads, kan du ikke optage mødet.

Vigtigt! Når du har opbrugt din kvote for lagerplads, får du en underretning i Meet. Vi anbefaler, at du holder styr på din tilgængelige lagerplads via Google Drev eller siden med Google-lagerplad.

Hvis du har Workspace-udgaver med administratorfunktioner: Hvis du har opbrugt din lagerplads, skal du kontakte din Google Workspace-administrator.

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.