Een videovergadering livestreamen voor hosts

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Meer informatie over de geüpdatete functies voor livestreams

Belangrijk: U kunt een livestream alleen starten en stoppen via de computer.

Dit artikel geldt alleen voor hosts van vergaderingen en deelnemers die deelnemen via de link van de vergadering. Ga naar Een livestream bekijken voor meer informatie voor kijkers.

Meer informatie over welke Google Workspace-versies u nodig heeft om te livestreamen

Interne livestreaming en livestreaming voor meerdere domeinen is beschikbaar in deze Google Workspace-versies:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus: beschikbaar voor gebruikers met een docenten- of leerlinglicentie.
  • Teaching and Learning Upgrade: beschikbaar voor gebruikers met een Teaching and Learning Upgrade-licentie.

Vergelijk de Google Workspace-versies of bekijk meer informatie over de beschikbare Meet-functies.

Als livestreaming aanstaat voor uw werk- of schoolaccount, kunt u mensen in uw organisatie de videovergaderingen laten bekijken. Met livestreaming voor meerdere domeinen kunnen beheerders ook maximaal 50 verschillende vertrouwde Workspace-subdomeinen toestaan om deel te nemen aan hun livestreams. Het maximale aantal kijkers van de livestream is afhankelijk van uw Google Workspace-versie.

Tip: Als u Google Workspace-beheerder bent en Google Meet beheert voor uw organisatie, staat u livestreamen toe of stelt u livestreaming voor meerdere domeinen in.

Wie kan een livestream bekijken?

Alleen gasten in uw organisatie kunnen livestreams bekijken. Als uw beheerder livestreaming voor meerdere domeinen aanzet, kunnen gasten in uw organisatie en in vertrouwde Workspace-domeinen livestreams bekijken.

• Op een computer kunnen alle deelnemers in uw organisatie de stream stoppen en starten tijdens de vergadering en deze opnemen.
  • Gasten die kijken via de link van de livestream, hebben geen controle over de stream en de opname. Ga naar Een livestream bekijken voor meer informatie.

Tip: Organisatoren van livestreams zien bovenaan het scherm een aantal kijkers. De livestreamteller toont elke nieuwe kijker weergegeven tot de eerste 100 gebruikers. Na 100 gebruikers wordt het getal afgerond op de dichtstbijzijnde 5.

Ondersteunde Meet-browsers

U kunt livestreamvergaderingen bekijken via deze browsers:

• Chrome-browser
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®
Wat kunt u delen via een livestream met Meet?
  • Realtime training van medewerkers
  • Educatieve informatie met leerlingen
  • Conferentiemateriaal dat u niet fysiek kunt delen
  • Organisatiebrede presentaties met meerdere presentatoren
  • Gasten kunnen worden aangewezen als alleen-weergeven

Een livestream instellen met Google Meet

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten en dan Livestreaming en dan Intern streamen.

Tip: De livestream is alleen toegankelijk voor gasten binnen uw organisatie. Vraag uw Workspace-beheerders livestreaming voor meerdere domeinen in te stellen.

1. Selecteer in het menu de ondertitelingstaal.
  2. Klik op Streamen starten.
  3. Deel de livestream via de link Streamlink kopiëren.

Tip: Als u de code of URL van de vergadering deelt, neemt de gebruiker deel als deelnemer.

Een livestream instellen met Google Agenda

Google Meet: Livestream a meeting

Deel 1: Een livestreamafspraak maken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op Maken and then Afspraak and then Meer opties.
  3. Geef de afspraakgegevens op, zoals de datum, tijd en beschrijving.
  4. Voeg de gasten toe die volledig kunnen deelnemen aan de videovergadering.
    • Alle gasten die aan deze afspraak worden toegevoegd, zijn te zien en horen en kunnen hun scherm delen.
    • U kunt ook mensen uit andere organisaties en vertrouwde domeinen toevoegen. Alleen mensen in uw organisatie kunnen streaming opnemen en bedienen.
  5. Klik naast Deelnemen met Google Meet op de pijl-omlaag  and then Livestream toevoegen.
  6. Klik nogmaals op Livestream toevoegen om te bevestigen.
  7. Klik op Opslaan en dan Sturen.
    Opmerking: Streamen wordt niet automatisch gestart. Klik rechtsonder in de vergadering op en klik op Livestreaming and then Streamen starten.

Deel 2: Nog een afspraak maken voor gasten die alleen kunnen kijken en luisteren

Als u specifieke mensen wilt uitnodigen om de livestream te bekijken in de modus 'Alleen weergeven', maakt u een afspraak met het kenmerk 'Alleen weergeven'. De afspraak wordt aan hun agenda toegevoegd met de link voor gasten die alleen kunnen kijken en luisteren.

Mensen die zijn uitgenodigd voor de afspraak, zijn niet te zien of horen tijdens de vergadering en kunnen niet presenteren, opnemen of streaming bedienen.

Tip: Als ze zijn uitgenodigd, kunnen gasten die alleen kunnen kijken en luisteren deelnemen aan de livestream, ook als hun accounts geen ondersteuning bieden voor livestreamen of hun organisaties livestreamen hebben uitgezet.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de livestreamafspraak die u heeft gemaakt en dan Bewerken .
  3. Klik bovenaan op Meer acties and then Alleen-weergeven afspraak maken.
  4. Voeg gasten en ruimten toe met weergaverechten, plus eventuele andere details, zoals een beschrijving.
  5. Klik op Opslaan and then Sturen.

Een livestream verwijderen uit een Google Agenda-afspraak

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de livestreamafspraak and then Bewerken .
  3. Klik naast Deelnemen met Google Meet op de pijl-omlaag  and then Livestream verwijderen.
  4. Klik op Opslaan.

Tip: De link van de vergadering verandert als u livestreaming toevoegt of verwijdert. Let erop dat u deze geüpdatete link met uw gasten deelt.

Een livestream starten en stoppen

Als een beheerder dit toestaat, kan elke deelnemer in dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering de livestream starten of stoppen. Livestreams worden na 8 uur automatisch gestopt, omdat livestreams een tijdslimiet van 8 uur hebben.

U kunt een livestream starten of stoppen als:

• U de organisator bent.
  • U hoort bij dezelfde organisatie als de organisator.
  • Een beheerder u toestaat om deel te nemen aan de livestream.
  • U deelneemt als volledige deelnemer.

Gasten die alleen kunnen kijken en luisteren, kunnen de livestream niet beheren.

1. Open Google Agenda en neem deel aan de videovergadering.
  2. Klik op Meer  and then Streamen starten.
  3. Bevestig dat u wilt beginnen met streamen. Als streaming is ingeschakeld, wordt linksboven 'Live' weergegeven. Alleen-weergeven-gasten kunnen de vergadering nu bekijken met de stream-URL.
  4. Selecteer Meer  and then Streamen stoppen.
  5. Bevestig dat u wilt stoppen met streamen.

Een livestream opnemen

Volledige deelnemers uit dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering kunnen de livestream opnemen, zodat mensen deze na afloop kunnen bekijken. Livestreams worden niet automatisch opgenomen, dus u moet de opname handmatig starten en stoppen. Ontdek hoe u een videovergadering opneemt.

Gasten die alleen kunnen kijken en luisteren, kunnen de opname niet starten of stoppen.

Ondertiteling toevoegen aan een livestream

Als deelnemers ondertiteling willen gebruiken in een livestream, moeten ze ondertiteling eerst aanzetten via de hoofdvergadering. Ondertiteling wordt weergegeven in dezelfde taal als ze voor de vergadering instellen en is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Portugees.

Voor deelnemers aan de vergadering:

1. Neem deel aan een vergadering waarvoor livestreamen aanstaat.
  2. Klik rechtsonder op Activiteiten en dan Livestreaming.
  3. Selecteer de ondertitelingstaal in het menu en dan klik op Streamen starten.

Een poll of vraag- en antwoordsessie houden in een livestream

Belangrijk: Hosts kunnen op een computer de Vraag en antwoord-functie uitzetten voor livestreamdeelnemers.

Als u een vraag- en antwoordsessie of poll maakt in een livestream, is deze automatisch beschikbaar voor deelnemers aan de vergadering en deelnemers aan de livestream.

Het livestreamrapport bekijken

Na een livestream krijgt de organisator van de vergadering een e-mail met een Google Spreadsheets-rapport. Meer informatie over hoe u het livestreamrapport bekijkt