Een videovergadering livestreamen

Deze functie is beschikbaar in G Suite Enterprise en G Suite Enterprise for Education en komt binnenkort beschikbaar in G Suite Enterprise Essentials. Zie G Suite-versies vergelijken voor meer informatie.

Tot en met 30 september 2020 hebben G Suite-klanten kosteloos toegang tot geavanceerde Google Meet-functies voor videovergaderingen, zoals grotere vergaderingen (tot 250 deelnemers), livestreamen en opnemen. Na 30 september bepaalt de G Suite-licentieovereenkomst van de klant welke Google Meet-functies beschikbaar zijn. Opgenomen vergaderingen blijven echter in de Drive van de betreffende eigenaar staan.

Tip: Als je G Suite-beheerder bent en Google Meet beheert voor je organisatie, moet je eerst livestreamen toestaan.

Als je Google Meet en Google Agenda gebruikt op het werk of op school, kun je alleen-weergeven livestreaming toevoegen aan een afspraak voor maximaal 100.000 mensen.

Wie kan een livestream bekijken?

Alleen gasten in je organisatie kunnen een livestream bekijken. Alle deelnemers in je organisatie kunnen de stream stoppen en starten tijdens de vergadering en de afspraak opnemen. Gasten die als 'alleen weergeven' deelnemen, kunnen niet deelnemen aan de vergadering en kunnen de stream en opname niet beheren.

Ondersteunde Meet-browsers

Je kunt deze browsers gebruiken om livestream-vergaderingen te bekijken:

• Chrome-browser
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®

Wat kun je delen via een livestream met Meet?

• Realtime training van medewerkers
  • Educatieve informatie met leerlingen
  • Conferentiemateriaal dat niet fysiek kan worden gedeeld.
  • Organisatiebrede presentaties met meerdere presentatoren
    • Gasten kunnen worden aangewezen als alleen-weergeven

Een livestream instellen

" "

Deel 1: Een livestreamafspraak maken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op PlusMaken en dan op Meer opties.
  3. Voer de afspraakgegevens in, zoals de datum, tijd en beschrijving.
  4. Voeg de gasten toe die volledig kunnen deelnemen aan de videovergadering.
    • U kunt maximaal 250 deelnemers toevoegen. Alle gasten die aan deze afspraak worden toegevoegd, zijn te zien en horen en kunnen hun scherm delen.
    • U kunt mensen uit andere organisaties toevoegen, maar alleen mensen binnen uw eigen organisatie kunnen de stream opnemen en beheren.
    • Nodig voor deze afspraak bijvoorbeeld sprekers uit voor een vergadering voor het voltallige personeel van uw organisatie.
  5. Selecteer Videoconferentie toevoegen and then Hangouts Meet om de videovergadering toe te voegen.
  6. Klik naast Deelnemen aan Hangouts Meet op de pijl-omlaag Pijl-omlaagand thenLivestream toevoegen.
  7. Als u gasten wilt uitnodigen in de modus 'Alleen weergeven', selecteert u een van de opties:
    • Klik op Kopiëren Kopiëren en deel de URL van de livestream in een e-mail of chatbericht.
    • Ga naar deel 2: Nog een afspraak maken voor gasten in de modus 'Alleen weergeven'.

Opmerking: Alleen gasten binnen uw organisatie kunnen de livestream bekijken. U kunt maximaal 100.000 gasten in de modus 'Alleen weergeven' toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Selecteer tijdens de vergadering Meer Meer and then Streamen starten. Streamen start niet automatisch.

Deel 2: Nog een afspraak maken voor gasten in de modus 'Alleen weergeven'

Als u specifieke mensen wilt uitnodigen om de livestream te bekijken in de modus 'Alleen weergeven', maakt u een afspraak met het kenmerk 'Alleen weergeven'. De afspraak wordt aan hun agenda toegevoegd met de link voor de modus 'Alleen weergeven'. U kunt maximaal 100.000 gasten in de modus 'Alleen weergeven' toevoegen.

Mensen die voor deze afspraak worden uitgenodigd, zijn niet te zien of te horen tijdens de vergadering en kunnen de stream niet presenteren, opnemen of beheren.

1. Open Google Agenda en klik op de afspraak met de livestream.
  2. Klik op de gemaakte livestreamafspraak en vervolgens op Bewerken .
  3. Klik op Meer acties and then Alleen-weergeven afspraak maken.
  4. Voeg gasten en ruimten toe met weergaverechten, plus eventuele andere details, zoals een beschrijving.
  5. Klik op Opslaan.

Een livestream verwijderen uit een afspraak

" "

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de livestreamafspraak en vervolgens op Bewerken Bewerken.
  3. Klik naast Deelnemen aan Hangouts Meet op de pijl-omlaag Pijl-omlaag and then Live stream verwijderen.
  4. Klik op Opslaan.

Opmerking: De link naar de vergadering wordt gewijzigd als u een livestream toevoegt of verwijdert. Let erop dat u deze gewijzigde link met uw gasten deelt.

Een livestream starten en stoppen

" "

U kunt de livestream starten of stoppen als u bij dezelfde organisatie hoort als de organisator van de vergadering en deelneemt als volledige deelnemer. Gasten die deelnemen in de modus 'Alleen weergeven', kunnen de livestream niet beheren.

1. Open Google Agenda en neem deel aan de videovergadering.
  2. Klik op Meer Meer and then Streamen starten.
  3. Bevestig dat u wilt beginnen met streamen.
    Als u streamt, staat linksboven het woord Live. Alleen-weergeven-gasten kunnen de vergadering nu bekijken met de stream-URL.
  4. Klik op Meer Meer and then Streamen stoppen om te stoppen met streamen
  5. Bevestig dat u wilt stoppen met streamen.

Een livestreamafspraak opnemen

" "

Volledige deelnemers uit dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering kunnen de livestream opnemen, zodat mensen deze na afloop kunnen bekijken. Livestreams worden niet automatisch opgenomen, dus je moet de opname handmatig starten en stoppen. Bekijk meer informatie over Vergaderingen opnemen.

Gasten die als alleen-weergeven deelnemen, kunnen de opname niet beheren.

Een livestreamafspraak bekijken

" "

Tip: Mensen die de livestreamlink gebruiken, kunnen niet communiceren met de deelnemers aan de vergadering of met anderen in de livestream.

Gasten kunnen het volgende doen om een livestream te bekijken:

• Op de link van de livestream klikken in de Agenda-afspraak of een e-mail.
  • Kijken vanuit een vergaderruimte die is toegevoegd aan de afspraak en waarin een Chromebox of Chromebase voor vergaderingen is ingesteld.

Als je een livestream bekijkt, kun je het volgende doen:

• Het live afspelen stoppen en starten.
  • De afspeelsnelheid en videokwaliteit instellen.
  • De video afspelen op een tv.
  • Overschakelen naar de modus 'Volledig scherm'.
Tip: Als je de afspraak later wilt bekijken, vraag je de organisator van de vergadering of er een opname beschikbaar is. De livestream kan alleen live worden bekeken terwijl deze wordt uitgezonden.