Een videovergadering livestreamen

Interne livestreaming is beschikbaar voor gebruikers van G Suite Enterprise for Education, Enterprise Standard en Enterprise Plus.Vergelijk de Google Workspace-versies of bekijk meer informatie over de beschikbare Meet-functies.

Als livestreaming is ingeschakeld voor uw werk- of schoolaccount, kunt u mensen in uw organisatie de videovergadering laten bekijken. Het maximale aantal kijkers van de livestream is afhankelijk van uw Google Workspace-versie.

Tip: Als u Google Workspace-beheerder bent en Google Meet beheert voor uw organisatie, moet u eerst livestreaming toestaan.

Wie kan een livestream bekijken?

Alleen gasten in uw organisatie kunnen een livestream bekijken. Alle deelnemers in uw organisatie kunnen de stream stoppen en starten tijdens de vergadering en de afspraak opnemen. Gasten die als 'alleen weergeven' deelnemen, kunnen niet deelnemen aan de vergadering en kunnen de stream en opname niet beheren.

Tip: Organisatoren van livestreams zien bovenaan het scherm een aantal kijkers. De livestreamteller toont elke nieuwe kijker weergegeven tot de eerste 100 gebruikers. Na 100 gebruikers wordt het getal afgerond op de dichtstbijzijnde 5.

Ondersteunde Meet-browsers

U kunt deze browsers gebruiken om livestream-vergaderingen te bekijken:

• Chrome-browser
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®

Wat kunt u delen via een livestream met Meet?

• Realtime training van medewerkers
  • Educatieve informatie met leerlingen
  • Conferentiemateriaal dat niet fysiek kan worden gedeeld
  • Organisatiebrede presentaties met meerdere presentatoren
  • Gasten kunnen worden aangewezen als alleen-weergeven

Een livestream instellen met Google Agenda

Deel 1: Een livestreamafspraak maken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op Plus Maken and then Meer opties.
  3. Voer de afspraakgegevens in, zoals de datum, tijd en beschrijving.
  4. Voeg de gasten toe die volledig kunnen deelnemen aan de videovergadering.
    • Alle gasten die aan deze afspraak worden toegevoegd, zijn te zien en horen en kunnen hun scherm delen.
    • Je kunt ook mensen uit andere organisaties toevoegen. Alleen mensen in je organisatie kunnen streams opnemen en bedienen. Je kunt deze afspraak bijvoorbeeld gebruiken om de sprekers uit te nodigen voor de vergadering van je organisatie.
  5. Klik naast Deelnemen met Google Meet op de pijl-omlaag "" and then Livestream toevoegen.
  6. Als je gasten wilt uitnodigen die alleen kunnen kijken en luisteren, selecteer je een van de opties:
    • Klik op Kopiëren Kopiëren and then deel de URL van de livestream in een e-mail of chatbericht.
    • Ga naar deel 2: Nog een afspraak maken voor gasten die alleen kunnen kijken en luisteren.
      • Tip: Alleen gasten binnen je organisatie kunnen de livestream bekijken. Je kunt maximaal 100.000 gasten toevoegen die alleen kunnen kijken en luisteren.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Streamen wordt niet automatisch gestart. Selecteer tijdens de vergadering Meer "" and then Streamen starten.

Deel 2: Nog een afspraak maken voor gasten in de modus 'Alleen weergeven'

Als u specifieke mensen wilt uitnodigen om de livestream te bekijken in de modus 'Alleen weergeven', maakt u een afspraak met het kenmerk 'Alleen weergeven'. De afspraak wordt aan hun agenda toegevoegd met de link voor de modus 'Alleen weergeven'. U kunt maximaal 100.000 gasten in de modus 'Alleen weergeven' toevoegen.

Mensen die zijn uitgenodigd voor deze afspraak, zijn niet te zien of horen tijdens de vergadering en kunnen niet presenteren, opnemen of streaming bedienen.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de livestreamafspraak die u heeft gemaakt en dan Bewerken "".
  3. Klik bovenaan op Meer acties and then Alleen-weergeven afspraak maken.
  4. Voeg gasten en ruimten toe met weergaverechten, plus eventuele andere details, zoals een beschrijving.
  5. Klik op Opslaan and then Verzenden.

Een livestream verwijderen uit een Google Agenda-afspraak

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de livestreamafspraak and then Bewerken Bewerken.
  3. Klik naast Deelnemen met Google Meet op de pijl-omlaag "" and then Livestream verwijderen.
  4. Klik op Opslaan.

Tip: De link van de vergadering verandert als u livestreaming toevoegt of verwijdert. Let erop dat u deze geüpdatete link met uw gasten deelt.

Een livestream starten en stoppen

Als een beheerder dit toestaat, kan elke deelnemer in dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering de livestream starten of stoppen.

Kan een livestream starten of stoppen Alleen weergeven, kan livestream niet bedienen
Organisator van vergadering
Je maakt deel uit van dezelfde organisatie als de organisator van de livestream Gasten die als alleen-weergeven deelnemen
Een beheerder heeft je toegelaten tot een livestream
Je neemt deel als volledige deelnemer

1. Open Google Agenda en neem deel aan de videovergadering.
  2. Klik op Meer "" and then Streamen starten.
  3. Bevestig dat je wilt beginnen met streamen. Als streaming is ingeschakeld, wordt linksboven 'Live' weergegeven. Alleen-weergeven-gasten kunnen de vergadering nu bekijken met de stream-URL.
  4. Selecteer Meer "" and then Streamen stoppen.
  5. Bevestig dat je wilt stoppen met streamen.

Een livestreamafspraak opnemen

Volledige deelnemers uit dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering kunnen de livestream opnemen, zodat mensen deze na afloop kunnen bekijken. Livestreams worden niet automatisch opgenomen, dus u moet de opname handmatig starten en stoppen. Bekijk meer informatie over Vergaderingen opnemen.

Gasten die als alleen-weergeven deelnemen, kunnen de opname niet bedienen.

Een livestreamafspraak bekijken

Tip: Mensen die de livestreamlink gebruiken, kunnen niet communiceren met de deelnemers aan de vergadering of met anderen in de livestream.

Gasten kunnen het volgende doen om een livestream te bekijken:

• Op de link van de livestream klikken in de Agenda-afspraak of een e-mail.
  • Kijken vanuit een vergaderruimte die is toegevoegd aan de afspraak en waarin een Chromebox of Chromebase voor vergaderingen is ingesteld.

Als u een livestream bekijkt, kunt u het volgende doen:

• Het live afspelen stoppen en starten.
  • De afspeelsnelheid en videokwaliteit instellen.
  • De video afspelen op een tv.
  • Overschakelen naar de modus 'Volledig scherm'.
Tip: Als u de afspraak later wilt bekijken, vraagt u de organisator van de vergadering of er een opname beschikbaar is. De livestream kan alleen live worden bekeken terwijl deze wordt uitgezonden.